KULÜP

ESKİ BAŞKANIMIZ METİN AŞIK’I SON YOLCULUĞUNA UĞURLADIK

30 Mayıs 2019 Perşembe 16:03

Kulübümüzün eski başkanlarından, camiamızın değerli isimlerinden Metin Aşık’I düzenlenen törenlerle son yolculuğuna uğurladık.

Fenerbahçemize çok değerli hizmetlerde bulunmuş kıymetli başkanımız Metin Aşık için ilk tören Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesislerimizde düzenlendi.

Bu törene; Aşık ailesinin fertleri ve yakınlarının yanı sıra; Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Vefa Küçük, Başkanımız Ali Koç ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile Profesyonel Futbol Takımımızın Teknik Direktörü Ersun Yanal, spor şubelerimizden sporcu ve yöneticiler, eski sporcularımız, kulüp çalışanları, spor ve basın dünyasından isimler ile Metin Aşık’ın sevenleri katıldı.

Murat Aşık: Yanımızda olan Başkanımıza, Yönetim Kurulu Üyelerimize ve taraftarlarımıza teşekkür ederim

Bu zor günlerinde kendilerine destek olan Başkanımız Ali Koç, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve taraftarlarımıza teşekkür eden merhum Başkanımız Metin Aşık’ın oğlu Murat Aşık,  “Aile olarak çok büyük değiliz. Çekirdek aile denilebilecek kadar ufak bir aileyiz ama babamın vefatının ilk gününden beri başta Sayın Başkanım olmak üzere tüm Yönetim Kurulu Üyeleri bizlerle olarak; Fenerbahçe taraftarları destek mesajları atarak, babama karşı iyi niyetlerini bildirerek, hakikaten bizleri Büyük Fenerbahçe Ailesi’nin bir parçası olarak hissettirdiler.  Bizler bu büyük ailenin parçası olmaktan mutlu olduk. Babamın bana bıraktığı en büyük miras, her şeyden önce iyi bir insan olmak, iyi bir baba olmak, hepsinin ötesinde iyi bir Fenerbahçeli olmaktı. Umarım gittiği yerde daha önce oraya giden Büyük Fenerbahçelilerle beraber, bundan sonra Fenerbahçe’nin başarısını izlerler, evlatları ve çok sevdiği Fenerbahçesi ile gurur duyar. Allah Rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Bizlerle olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Köksal Özbek: Hayatta gördüğüm en tutkulu Fenerbahçelilerdendi

Ardından Metin Aşık başkanımızla birlikte o dönem yönetimde görev alan ve Fenerbahçe’ye hizmet eden Köksal Özbek söz aldı. Özbek, “Ölünün arkasından iyi konuşun diye İslami bir kural var. Ben bu kuralı yerine getirmek için değil, Metin Aşık gerçekten iyi ve faydalı bir insan olduğu için ‘iyi insandı’ diyorum. Metin Aşık ile başkanlığı ve yönetiminde Kulüp sözcüsü ve Genel Sekreter Vekili olarak yer aldığım dönemlerin öncesinde de dostluğumuz vardı. Ailece görüşürdük. Hayatta gördüğüm en tutkulu Fenerbahçelilerdendi. Futbol Şubesi sorumluluğu sırasında 103 golle rekor kırarak şampiyon olduğumuz sene görevde idi. Sonrasında kulüp başkanlığı yaptı. Allah rahmet eylesin. Hülya hanıma, Murat ve Eda kardeşlerimize baş sağlığı, sabırlar diliyorum. Camiamızın başı sağolsun. Mekanı cennet olsun” diye konuştu.

Başkanımız Ali Koç: İyi bir insandı ve iyi bir Fenerbahçeliydi

Daha sonra kürsüye gelen Başkanımız Ali Koç, “Ani bir vedanın, beklenmeyen bir ayrılığın, tarifsiz acısını hep birlikte yaşıyoruz. Öncelikle bugün buraya gelerek Aşık Ailesi ve Fenerbahçe Camiası ile acımızı paylaşan herkese teşekkür ediyorum, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Hepimizin bildiği gibi 1989-93 yılları, 4 yıl boyunca başkanlığımızı yapan, tarihimize gururla kazınmış 103 gollü rekor şampiyon sezonumuzda futbol şube sorumlumuz olan, camiamızın büyüklerinden, ileri gelenlerinden, Değerli ağabeyimiz ve Başkanımız Metin Aşık’ı hiç beklenmedik bir şekilde kaybettik.  

Kendisine Allah’tan rahmet, eşi Hülya hanıma kulübümüzde yöneticilik görevinde bulunmuş oğlu Murat Aşık’a, kızı Eda Aşık’a, tüm ailesine, futbol dünyasına, Fenerbahçe camiasına başsağlığı diliyorum. Allah bu süreçte herkese, bilhassa yakınlarına kuvvet, kudret ve sabır versin.

Kıymetli Başkanımız Metin Aşık gibi isimler böyle büyük camialarda yaptıklarıyla, verdikleri emeklerle her zaman hatırlanır, hiçbir zaman ölmezler. Renkleri ne olursa olsun camialar böyle kıymetli insanları hiçbir zaman unutmazlar. Çok kıymetli büyüğümüz Sayın Metin Aşık’ın kulübümüze büyük katkıları oldu. Köksal beyin de ifade ettiği gibi Fenerbahçe TV’de yapılan programa bağlananların da ifade ettiği gibi; benimde çok önem verdiğim, hayatta iyi bir insandı. İyi bir Fenerbahçeliydi, büyük bir Fenerbahçeliydi. Murat da değindi, iyi bir insandı. İyi bir Fenerbahçeliydi, iyi ki Fenerbahçeliydi. Her anlamda maddi, manevi önemli hizmetleri oldu. O dönemin şartlarına göre bilhassa maddi anlamda elinden gelen her türlü imkanı ile Fenerbahçemize destek oldu. Onun sayesinde çok önemli yerli, yabancı transferlerimiz oldu. Arkanızda duran altyapımız için önemli olan futbol kamp binasının inşasını kendisi yaptı. Kendi adını taşımaktadır. Bugün gurur duyduğumuz basketbol şubemiz aslında ilk şampiyonluğunu O’nun başkanlığında tattı. Arkasından iki kere Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı aldı. Futbolda Beşiktaş’ı yenerek bir Cumhurbaşkanlığı Kupamız oldu. Gerek başkanlık döneminde gerekse de taraftar olarak da Fenerbahçe’ye her zaman katkıları olmuştur.

Camiamız Fenerbahçe’ye mal olan Metin Aşık gibi kıymetli, değerli büyüklerimizle onların katkı, emek ve fedakarlıklarıyla büyüdü, büyüyor. Kulübümüzde başkanlık görevine nail olmuş her başkan, asırlık çınarımızın köklerini güçlendirmek, maddi ve manevi elinden gelen ve hatta elinden gelenin daha da fazlasını, en iyisini vermek için çabalamış, mücadele etmiştir. Tarih, bunun örnekleriyle doludur.

Tarihten bugüne Kulübümüzde liderlik yapmış tüm başkanlarımız Fenerbahçe’nin bugünlere gelmesinde en önemli rolleri üstlenmişlerdir. Sayın Metin Aşık da bu kutsal görevi en iyi şekilde yapmıştır. Şimdi de O’nun arkasından bu önemli görevi gerçekleştirmek bizim en hakiki hedef ve sorumluluğumuzdur.

Bugün burada O’na veda ederken Fenerbahçe adına bu camia için maddi ve manevi yaptığ her şey adına teşekkür ediyorum.

Mekanı cennet olsun; Aşık ailesinin, Fenerbahçe camiasının, Türk futbolunun ve hepimizin başı sağ olsun…
Ve son olarak vefat haberini aldığımız an itibariyle acımızı paylaşan, taziye mesajlarını ileten başta spor bakanımız olmak üzere siyasetten isimlere, spor camiasının tüm üyelerine, kulüplere, kulüp başkanlarına Fenerbahçe camiası olarak teşekkürlerimiz ve şükranlarımı sunuyorum.

Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Vefa Küçük: Fenerbahçe’ye soyadı gibi aşık olan bir insandı

Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Vefa Küçük ise yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Aşık ailesinin değerli mensupları, Kulübümüzün sayın başkanı ve değerli yönetim kurulu üyeleri, Metin Aşık döneminde birlikte yönetim kurulu üyeliği yaptığımız arkadaşlarım, kulübümüzün divan kurulu üyeleri ve kulüp üyeleri, değerli misafirler, törenine hoş geldiniz.

Ben şanslı bir insanım. Öncelikle şansım Fenerbahçeli olmaktan geliyor. Diğer şansım da Fenerbahçe’deki değerli kişilerle, başkanlarla ve yöneticilerle birlikte görev yapma onuruna nail oldum. 1990 yılında ilk defa Fenerbahçe’ye ayak bastığımda burada kendisi olduğu için O’na özel teşekkür ediyorum. Köksal Özbek vasıtasıyla Fenerbahçe’ye geldim. Yine o dönemde sonradan başkanlığımızı yapan Aziz Yıldırım, Osman Yalçın ve daha nice yöneticilerle merhum başkanımız Metin Aşık başkanlığında yönetim kurulunda görevler yaptık.
Sayın Kulüp Başkanımızın söylediği, oğlunun ve Köksal Özbek’in söylediği gibi Fenerbahçe’ye soyadı gibi Aşık olan bir insandı. Maddi ve manevi her türlü katkıyı yaparken hiçbir şey düşünmeden Kulübümüzün yararına sportif başarıları elde etmek için futbol şubesi, basketbol şubesi ve tabii ki amatör şubelere gerekli katkıyı yapan değerli bir başkandı. Ben 2 sene, 1990-92 yılları arasında Metin Aşık’ın başkan olduğu dönemde başkan vekilliği yaptım. Kulübümüzü o zamanlar iyi yönettiğimize, kendisinin iyi bir başkan olduğuna ve o dönemin Fenerbahçe tarihine iz bıraktığına hem şahidim hem de o olayların içinde olarak yaşamanın gururunu halen taşıyorum.

Hem Fenerbahçe’ye hem Türk spor camiasına hem de Türkiye geneline mal olmuş bir insandı. Sadece kulüp başkanı olarak değil; özel dostluklarında da, iş hayatında da başarılı olmuş, iyi ilişkiler kurmuş bir insandı. Tabii ki camiamız büyük bir başkanımızı, değerimizi kaybetti, aile reisini kaybetti.

Değerli merhum başkanımızı camia olarak her zaman saygı ve rahmetle anacağız ve O’na geçmişte olduğu gibi gelecekte de inşallah daima sahip çıkacağız, yaptıklarını daima yad edeceğiz.

Kendisinin Allah tarafından varsa taksiratlarının affedilmesini ve Fenerbahçe tarihindeki güzel izlerin öteki dünyada da devam etmesini, Allah katında makbul bir insan olarak değerlendirilmesini temenni ediyorum.
Başta ailesine, camiamıza, yönetimimize başsağlığı diliyorum.”

Konuşmaların ardından dualar okundu ve merhumun tabutu omuzlar eşliğinde cenaze aracına konuldu.

Merhum Metin Aşık toprağa verildi

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından merhum başkanımız Metin Aşık son yolculuğuna uğurlandı. Eski başkanımızın cenazesi Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.
 
Cenaze törenine; Aşık ailesinin fertleri ve yakınlarının yanı sıra; Başkanımız Ali Koç ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz, eski yöneticilerimiz ile eski sporcularımız, kulüp çalışanları, spor, siyaset ve basın dünyasından isimler ile Metin Aşık’ın sevenleri katıldı.
 
Merhum Metin Aşık’a bir kez daha Allah'tan rahmet; başta Aşık ailesi olmak üzere, sevenleri, yakınları ve tüm camiamıza başsağlığı dileriz.

Fotoğraflar: Atilla Sertbakan, Burak Saltık

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları