KULÜP

Başkan Vekilimiz Semih Özsoy’dan açıklamalar

26 Mayıs 2019 Pazar 22:42

Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, Antalyaspor ile sahamızda oynadığımız karşılaşmanın ardından basın mensuplarına gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Başkan Vekilimiz Semih Özsoy’un açıklamalarından derlediklerimiz şu şekilde:

“Kötü bir sezondu. Başkanımızın tabiriyle ‘kabus gibi’ bir sezon. Bizim için gerçekten sıkıntılıydı. Kısmen inişli çıkışlıydı ama bazen de hakikaten inişliydi. Kötü bir sezondu. Mutlaka hatalar yapılmıştır. Bunların sonuçları olarak da buraya kadar geldik. Önemli olan hatalardan ders çıkarabilmek. Sonra Ersun Hoca ile birlikte bir düzeliş var. Sezona kısmen daha iyi bitirdiğimiz pozisyon var ama siz de takdir edersiniz ki bizim camiamız hiçbir zaman bunlara layık değildir. Hiçbir zaman da kabul etmez. Bunun bilincindeyiz. Bunu nasıl düzeltebiliriz diye yarın sabahtan itibaren ne yapabiliriz diye konuştuklarımızı, değerlendirdiklerimizi aksiyona geçirme durumundayız. Kabul ediyoruz ki çok zor bir sezondu.”

“Şampiyonluk için elimizden gelen bütün mücadelenin sözünü veriyoruz. Fenerbahçe camiası şampiyonluklara alışık ve layıktır. Şampiyon olduğumuz günün ertesi günü de yeni şampiyonluklar için söz istenir. Şarkılar o yönde söylenir. Dolayısıyla hakları şampiyonluk. Bizim de en büyük amacımız şampiyonluk olacak.”

“İsim isim değerlendirme durumunda değiliz. Ama tabii ki görüşmeler ve düşünceler var. Sezon içerisinde de yapılan planlamalar vardı. Dolayısıyla şimdi aksiyon zamanı ve en kısa zamanda harekete geçeceğiz.”

“Hassas bir konu ve sorduğunuz için teşekkür ederim. Esasında gündemi oluşturuyor fakat bu 12. Kumpas davası. Esas olan ise, Yargıtay’daki ana dava. Onun bir an önce sonuçlandırılarak adının konması, tüm bu davaların bir anlamının olmasını teşkil eder. 12.’si ve biz de mutlaka orada olacağız. Daha önce de olduğumuz gibi. Öteki davada müşteki olarak Fenerbahçe gözükmemesine rağmen hepsine gittiğimiz gibi buna da gideceğiz. Ama tekrar söylüyorum ki ana dava Yargıtay’daki davadır. Bir an önce lehimize sonuçlandığında biz de haklarımızı koruyabilmek için daha somut adımlar atabiliriz. Bütün bir hafta sürecek. Zannederim Cuma günü de Çağlayan’a gelecek. Çok daha kalabalık ve çok daha organize bir şekilde orada da olacağız. Başkanımızla ve bütün yöneticilerimizle şimdiye kadar takip ettiğimiz gibi bu davayı takip edeceğiz.”

“Bizim söylediklerimizde bir istikrar ve devamlılık vardır. Hesaplı kitaplı konuşmayız. Biz ne demek istediğimizi bütün sezon boyunca söyledik. Sezonun bizim için kötü olduğu kadar lig olarak da çirkin ve güzel olmadığını söyledik.  Onun sonuçlarını da gördük. Belki de ilk defa saha dışı olaylarının saha içi olaylarından daha çok konuşuldu. Umarım 1 Haziran’daki seçim bir milat olur. Bir başlangıç olur. Eski zihniyetin bir daha gelmemek üzere gönderilmesi olur. Dolayısıyla bizim açımızdan iyi bir lig ve iyi bir sezon olmadı.”

“Bizim kişilerle ve takımlarla hiçbir zaman davamız olmamıştır. Fikirlerle olmuştur. Biz, şampiyonluğu kovalayan Türkiye’nin en büyük kulübüyüz. Dolayısıyla burada bir takım bazında konuşmamak lazım. Bizim söylediğimiz, mücadele ettiğine inanan ve saha içi-saha dışı olaylarıyla değil; durumu ile konumu ne olursa olsun ister küme düşsün ister 5., 10. olsun hakkıyla, emeğiyle, namusuyla, şerefiyle çalışan ve kovalayan her takım bunu hak etmiştir. Buna inanan her takım da benim tebriğimden kendine pay çıkartabilir.”

“Lig sonuçlandı ve bitti. Küme düşenler de belli oldu. Bugün biz de tamamladık. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde önlü arkalı değerlendirebiliriz. Hatta bir televizyon programında bunların hepsini konuşabiliriz. Bizim maçımızdan sonra başka maçı değerlendirmek çok şık olmaz. Rahatlıkla söyleyebilirim ki dediğimiz her şey çıktı. Şantajla; elimizde şunlar var, konuşacağız, açıklayacağız hatta bir ara beni mahkemeye vereceklerdi. Bekliyorum hala kimsenin verdiği yok. Bu söylemlerle bir yere gelinmediğini Türk futbolu bir kez daha gördü. Dolayısıyla bize gönderme yapanlar, esasında kendilerini baksınlar. Bakalım nasıl buralara gelmişler.”

“Bunu seçim sürecinde daha Fenerbahçe Spor Kulübü seçimleri olmadan önce de söylemiştik. Bu düzenin ve sistemin yanlış olduğunu belirtmiştik. Sayın Başkanımız Ali Koç da bunu defalarca dile getirdi. Ben defalarca söyledim. Biz bu sistemin yanlış olduğunu düşünürken bunu böyle yapmamız doğru olmaz. Bizim kimseye bir teklifimiz kimseyle bir pazarlığımız kimseye de ricamız olmadı ve olamaz.”

“Göksel Başkan da mahkemeye verdiklerini söyledi. Sözde değil de özde. Çünkü gerçekten de mahkemeye vermişler. Dedikleri gibi yapmışlar. Bu yüzden kendilerini tebrik ediyorum. Nihat Özdemir de VAR kayıtlarının dışarı sızdırılmadığının garantisini vermiş. Bu soruların muhatabı, ‘bizim elimizde var. Size de gösterelim, seyrettirelim’ diyenlerdir. Onların cevap vermesi lazım.”

“Abdullah Avcı ile hiçbir görüşmemiz olmadı. Ersun Hocamız ile yolumuza devam ediyoruz. Dolayısıyla onunla ilgili diyebileceğim pek bir şey yok.”

“Hüsnü Güreli’nin görüntüleri için takdir kamuoyunun. Onunla ilgili diyenler diyor.”

“Programların ikinci perdesi Salı günü Star Tv’de yapılacak. Umduğumuzdan, takdir ettiğimizden ve beklediğimizden çok daha iyi bir noktadayız. Bu da camianın ve Fenerbahçe taraftarının büyüklüğünü bir kez daha gösterdi. Rakamlar her an değişiyor. Rakamlara takılmamak lazım ama umduğumuzdan çok iyi gidiyor.”

“UEFA’nın kararına ilişkin gerekli açıklamayı kendi resmi sitemiz aracılığıyla yaptık. Yeniden yapılandırma, orada büyük bir etki sağlayacak. Dolayısıyla en kısa sürede, Ziraat’in yeniden yapılanma işi etkili olabilir. O süreci hızlandırabilir ve bütün kulüpler için güzelleştirebilir. Bunu haricinde söyleyebileceklerimin hepsi de resmi sitemizde yazdıklarımızdır. Teşekkürler.”