KULÜP

YÜKSEK DİVAN KURULU OCAK AYI OLAĞAN TOPLANTISI YAPILDI

02 Şubat 2019 Cumartesi 17:31

Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu (YDK) Ocak Ayı Olağan toplantısı, Vefa Küçük başkanlığında, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapıldı. Başkanımız Ali Koç ve Yönetim Kurulu Üyelerimizin yanı sıra 500'e yakın kurul üyesinin takip ettiği Ocak Divanı yaklaşık 5.5 saat sürdü.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, kurucularımız, vefat eden yönetici, sporcu ve taraftarlarımız ile vatanımızın, demokrasimizin, milletimizin bekası için canlarını veren şehitlerimiz için yapılan saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan okunmasıyla toplantı başladı.

Açılış konuşmasını Vefa Küçük yaptı

YDK açılış konuşmasını yapan Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Vefa Küçük, “Ocak ayı içerisinde yapmamız gereken olağan toplantımızı, Yönetim Kurulumuzun bazı denetim raporlarını yetiştirmesine imkan tanımak adına, onların isteğiyle 1 hafta geç olarak 2 Şubat 2019 günü bu toplantıyı idrak etmiş oluyoruz.  1 yılı geride bıraktık. 2018 yılı ülkemiz için bilhassa ikinci yarısı çeşitli siyasi, ekonomik zorluk ve mücadelelerle geçti. 24 Haziran’da ülke yeni sistem gereğince parlamentosunu, Büyük Millet Meclisini seçti. Biz de 2-3 Haziran’da kulüp olarak güzel bir kongre, Fenerbahçe’ye ve Türk sporuna yakışan yaşadık. Bu kongre sonucunda değerli önceki başkan Aziz Yıldırım görevi bıraktı ve yeni Başkan Sayın Ali Koç ve ekibi göreve başladı. Yani 2018 de iki başkanın yönettiği bir dönemi geçirdik. Hem eski başkanın kulübe verdiği emek ve hizmetler için teşekkür ediyorum hem de yeni başkanımıza teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum.

2018 yılında sportif başarılarımız büyük oranda bizi mutlu etti. Biz spor kulübüyüz ve 9 branşta yarışıyoruz. Senelerdir ve geçen senede de hem Türkiye çapında hem Avrupa’da hem de dünyada büyük başarılara imza attık.

Şu anda üye sayımız sene sonu itibarıyla 2788. Bu sene yatıracakları aidatı dikkate almadığımız takdirde geçen senenin mart ayına kadar aidat yatıranların sayısı 2501. Yani Divan Kurulu üyelerimiz hem aidat yatırmada hem Divan Kurulu’na girmede hem de Genel Kurullara katılmada son derece hassaslar. 2019 yılının tamamında 488 yeni kulüp üyemiz 25 yılını doldurarak Yüksek Divan Kurulu üyeliği hakkını elde edecekler.” dedi.

Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Vefa Küçük daha sonra iletişim departmanı tarafından hazırlanan Yüksek Divan Kurulu üyeleri yaş durum tablosunun, coğrafi dağılım tablosunun, yıllara göre YDK üyesi olma hakkını kazanacak üyelerin durum tablosunun sunumunu barkovizyon eşliğinde gerçekleştirdi.

Plaketler takdim edildi

Kurul Başkanı Vefa Küçük’ün açılış konuşmasının ardından, son YDK toplantısından bu yana vefat eden üyelerin isimleri ile Yüksek Divan Kurulumuza yeni katılan üyelerimizin isimleri okundu. Ardından 40-50-60 ve 70 yılını dolduran üyelerimize Başkanımız tarafından plaketleri takdim edildi.

YK Faaliyet Raporu okundu

Daha sonra Yönetim Kurulu Faaliyet raporu okunmasına geçildi. Genel Sekreterimiz Sevil Zeynep Becan’ın, Yönetim Kurulu Faaliyet raporunu okuduğu esnada amatör branşlarda Fenerbahçemizi ve ülkemizi ulusal ve uluslararası yarışlarda başarıyla temsil eden sporcularımız sahneye davet edildi ve alkışlandı. Ardından Başkanımız Ali Koç sporcularımızı tebrik etti. 

Mali tabloyu Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam anlattı

Daha sonra Başkan Yardımcımız ve Kurumsal Yapılanmadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Mehmet Burhan Karaçam, Kulübümüzün içinde bulunduğu mali durumla ilgili detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Denetim kurulu raporu okundu

Yönetim kurulu faaliyet raporunun okunmasının ve mali tablonun anlatılmasının ardından gündemdeki denetim kurulu raporunun (DKR) okunması maddesine geçildi. Raporu, Denetim Kurulu Üyesi Selim Çeçen okudu.

DKR hakkında bilgi verilmesinin ardından YDK üyelerinin düşünce, görüş ve önerilerini içeren konuşmalarının ardından toplantı Başkanımız Ali Koç’un konuşmasıyla noktalandı. 

Fotoğraflar: Burak Saltık

 

Basın Fotoğrafları