KULÜP

İslam Çupi kabri başında anıldı

07 Şubat 2019 Perşembe 13:46

"Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz" sözüyle tarihe geçen Türk spor basınının unutulmaz ismi İslam Çupi aramızdan ayrılalı 18 yıl oldu.

İslam Çupi için ölümünün 18. yılında Topkapı Maltepe Mezarlığı'ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi. Çupi'nin aile fertleri, meslektaşları ve sevenlerinin katıldığı törende dualar okundu.

Anma törenine katılanlardan 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ruşen Çetin, İslam Çupi'nin çok değerli bir insan olduğunu söyledi.

İslam Çupi

1932 yılında Arnavutluk'un başkenti Tiran'da dünyaya geçen islam Çupi, gazetecilik mesleğine, günlük Spor Gazetesi'nde muhabir olarak başladı. Son Havadis, Türkiye Spor, Yeni İstanbul, Akşam, Tercüman ve Milliyet gazetelerinde spor yazarı olarak çalışan İslam Çupi, evli ve bir çocuk babasıydı. Türkiye Spor Yazarları Derneği ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, sürekli basın kartı sahibi olan Çupi, 6 Şubat 2001 tarihinde İstanbul'da hayatını kaybetmişti.