KULÜP

Genel Sekreterimiz Sevil Zeynep Becan Yüksek Divan Kurulu’nda üyelerimize hitap etti

02 Şubat 2019 Cumartesi 16:52

Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu (YDK) Ocak Ayı Olağan Toplantısı’nda Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunu okuyan Genel Sekreterimiz Sevil Zeynep Becan, şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Yüksek Divan Kurulu Başkanım,

Sayın Başkanım, Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarım ve Denetim Kurulu üyelerimiz,

Değerli Yüksek Divan Kurulu üyelerimiz, Sevgili basın mensupları ve ekranları başında bizleri takip eden üyelerimiz, taraftarlarımız;

Hepiniz Yüksek Divan Kurulu toplantımıza hoş geldiniz.

Bugün bir kez daha sizlerin huzuruna çıkmanın heyecanını yaşıyoruz. Camia olarak yeni bir yıla ‘merhaba’ dedik. Şubat ayına da iyi başladık. Bu yeni yıldan beklentimiz, umudumuz çok yüksek. 2019 yılında da Başkanımız Sayın Ali Koç liderliğinde kulübümüzün geleceğini inşaa etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Amacımız finansal yapısı ile güçlü, altyapılarında yetiştirdiği sporcularıyla önemli başarılara imza atmış, yöneticileri ile, sporcuları ile, çalışanları ile içerisinde bulunduğu topluma karşı sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmeyi alışkanlık edinmiş bir kulüp kültürü inşa etmek.

Futbol A Takımımız lokomotifimiz;

Futbol A Takımımız Türkiye liginde arzuladığımız seviyenin çok uzağında kalmıştır. UEFA Kupası’nda ise gruplardan çıkmayı başarmıştır.

Futbol Takımımızın içinde bulunduğu durum göz önünde bulundurularak, transfer dönemini en verimli şekilde değerlendirerek hocamızın talepleri doğrultusunda gerektiğine inandığımız takviyelerimizi yaptık. A takımımızın ihtiyaçları doğrultusunda 5 yeni oyuncuyu kadromuza kattık. Sadık Çiftpınar, Victor Moses, Serdar Aziz, Tolgay Arslan, Miha Zajc’da çubuklu formamız için ter dökecekler.

Her birisine ayrı ayrı hoş geldiniz diyorum.

Yeni takviyelerimiz ile güçlenen futbol A takımımızın sezonun ikinci yarısı ligi domine edeceğine olan inancımız büyük.

Başkanımız konuşmasında detaylı bir şekilde Futbol A takımımızın güncel durumundan bahsedecek.

Sayın Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Vefa Küçük’ün söylediği gibi biz bir spor kulübüyüz. Başarı ne kadar büyük olursa olsun, bunların iletişimini yapmak bir o kadar önemli. Onun için ben size başarıları arka arkaya sıralamak istiyorum.

Erkek Basketbol;

Basketbol Erkek Takımımız Koçumuz Obradovic liderliğinde bize gurur duyduğumuz başarıları yaşatmaya devam ediyor. Kendilerine buradan tekrar çok teşekkür ediyoruz.

Turkish Airlines Euroleague Kupası’nda şu ana kadar oynadığımız 21 maçta 18 galibiyetimiz bulunurken, sadece 3 mağlubiyetimiz var. Sezona tarihimizin en iyi başlangıcını yaparken, takımımızın ortaya koyduğu performans bu sezonda Final Four’a kalarak Euroleague Kupası’nın en önemli adaylarından birisi olduğumuzu gösteriyor.

Tahincioğlu Basketbol Ligi’nde ise şu ana kadar oynadığımız 15 müsabakadan 13 galibiyet ve sadece 2 mağlubiyet ile ayrıldık.

Kadın Basketbol;

Fenerbahçe Kadın Basketbol A Takımımız 2018-19 sezonu Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi ve Euroleague Women B Grubu mücadelesine başarılı bir şekilde devam etmektedir. Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde geçtiğimiz hafta Galatasaray’ı deplasmanda 68-60 mağlup eden takımımız ligde 3. sırada bulunmaktadır. Onları da buradan kutluyoruz.

Kadın Voleybol;

Takımımız 2 Kasım 2018’de müsabakalarına başlamıştır. Vestel Venüs Sultanlar Ligi’nde 16 maçta 11 galibiyet  5 mağlubiyet ile 35.320 puanla 3.sırada olup, müsabakaları devam etmektedir.

Takımımız yarın (3 Şubat) THY ile lig müsabakası oynayacaktır. Desteklerinizi bekliyoruz.

CEV Kadınlar Şampiyonlar Liginde ise oynadığı 3 maçta namağlup E grubunda 1.sıradadır. Takımımız 6 Şubat 2019’da Polonya’da Chemik Police takımının misafiri olacaktır.

Kadromuza 29 Ocak 2019 tarihinde smaçör mevkiinde Bulgar uyruklu Dobriana Rabadzhieva transfer edilmiştir. Kendisine buradan aramıza hoş geldin, diyoruz.

Erkek Voleybol;

13 Ekim 2018’de lige başlayan Takımımız Efeler Ligi’nde 15 maçta 6 galibiyet 9 mağlubiyetle 23.080 puanla 8. sıradadır.

Türkiye Kupa’sında ise Jeopark Kula Belediye ile eşleşmiş 2 maçı da kazanarak çeyrek finale adını yazdırmış olup, Arkas Spor’la eşleşmiştir.

Takımımızın başına 29 Kasım 2018’de Mariusz Sordly hoca olarak getirilmiştir. Bundan sonra da inşallah Takımımızın daha başarılı yolda gideceğini hep birlikte göreceğiz.

Takımımıza takviye olarak 21 Ocak 2019 tarihinde smaçör mevkiinde Küba asıllı Alman vatandaşı Salvador Hidalgo Oliva transfer edilmiştir. Kendisine buradan hoş geldin diyoruz.

Atletizm;

12 Ocak 2019 tarihinde Adana ilinde düzenlenen Türkiye Kulüplerarası Kros Ligi 1.Kademe müsabakalarında;

Genç Kadın takımımız 1.’lik, Genç Erkek Takımımız ve Büyük Kadın Takımımız 2.’lik elde etmiştir.

Sporcularımız; Emine Akbingöl, İnci Kalkan ve Zeynep Bayçınar ise sırasıyla 1., 2. ve 3. olmuştur.

Genç Erkekler Ferdi sıralamasında ise Ayetullah Aslanhan 1. olmuştur.

Müsabakanın finalleri 20 Şubat 2019 tarihinde Denizli’de gerçekleşecektir.

14 Ocak 2019 tarihinde İstanbul Ataköy Kapalı Spor Salonunda düzenlenen Salon Rekor Deneme Müsabakalarında (U20) Yüksek Atlama branşında Rümeysa Ökdem, 1,82 cm’lik atlayışla 25 yıllık Türkiye Rekorunun yeni sahibi olmuştur.

19 Ocak 2019 tarihinde 22 ülkenin katılımıyla Fransa'nın Miramas kentinde gerçekleştirilen Akdeniz U23 Salon Atletizm Şampiyonası'na 13 atletle katılan Milli Takım toplamda 5 madalya elde etti. Madalyaların 4’ü kulübümüz sporcuları tarafından kazanıldı.

60 metrede Mizgin Ay, gülle atmada Aysel Yılmaz ve Alperen Karahan, Yüksek Atlamada ise Merve Menekşe 2.’lik elde etmiştir.

Avrupa beşincisi ve Balkan şampiyonu sporcumuz Alperen Acet, Çekya’da Yüksek Atlama Salon Festivali’nde 2.23 ile Türkiye U23 rekorunu yeniledi.

26-27 Ocak 2019 tarihlerinde İstanbul Ataköy Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen müsabakalarda;

U18 salon rekorunun sahibi sporcumuz Esra Yılmaz, 3 adım atlama U20 yaş 12.85’lik eski salon rekorunu 12.94’e taşıdı.

Üç adım atlama kadınlar mücadelesinde birinci olan sporcumuz Beyza Tilki, 13.51 atlayarak en iyi derecesini geliştirdi.

Büyük erkeklerde 60 metre yarışını kazanan Mustafa Onur Sadıkoğlu, salonda en iyi derecesi olan 6.86’yı tekrar ederken, ikinci sıradaki Aşkın Sadi Aşkın kendi en iyi derecesini 0.01 aşağı çekerek 6.92 koştu.

Uzun atlama branşında yarışan sporcumuz Ecem Çalağan ise 6,16 metrelik atlayışıyla 26 yıllık U23 salon rekorunu egale etti.

26 Ocak 2019 tarihinde Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenen Viyana Salon Yarışmalarında sporcumuz Kayhan Özer 60 metre yarışında 6,80’lik derece ile koşarak bu kategoride Türkiye Atletizm tarihinde bu dereceyi koşan 11. atlet olarak Avrupa Salon Barajını aşmıştır.

Tüm atletlerimize ve antrenörlerimize bizlere yaşattıkları için bu gururlar için çok teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Boks;

14-20 Ocak 2019 tarihinde Samsun’da yapılan 22 Yaş Altı Kadın ve Erkek Türkiye Boks müsabakasında 5 altın, 2 gümüş ve 5 bronz madalya kazandık.

Tüm boksörlerimize ve antrenörlerimize bizlere yaşattıkları için bu gururlar için çok teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Yelken;

Olimpik takım sporcularımız Nazlı Çağla Dönertaş, Alp Rona Rodopman, Alican Kaynar, Deniz Çınar ve Ateş Çınar 22 Ocak-04 Şubat tarihlerinde Miami de yapılacak Dünya Kupası yarışında mücadele ediyorlar. Kendilerine bu yarışlarda sonsuz başarılar diliyoruz. 

Laser takımımız, Optimist A ve B takımlarımız 22-26 Ocak tarihlerinde Bodrum da yapılan TYF Kış Kupası yarışına katılmışlardır. Sporcularımızın almış oldukları dereceler şöyledir:

Yiğit Yalçın Çıtak 1., Alp Helvacı 2., Berkay Abay ve Deniz Dönertaş 3. olmuşlardır.

Yüzme;

04-05-06 Ocak 2019 tarihinde yapılan Senkronize Yüzme Şampiyonası’nda alınan sonuçlara göre;

11-12 yaş Solo:

17 Solo içerisinden; 1.Ece Üngör,  2.Loya Cenkçi, 3. Duru Kanberoğlu 

5-12 yaş Düet:

5 Düet içerisinden; 1.Ece Üngör- Selin Telci, 2.Duru Kanberoğlu- Loya Cenkçi 

28-12 yaş Figür:

28 Figür Sporcusu: 1.Ece Üngör, 2.Duru Kanberoğlu, 3.Loya Cenkçi 

13-15 yaş Düet:

6 Düet içerisinden; 1.Ilgaz Mai Demir-Duru Bilge

9-10 yaş Düet:

8 Düet içerisinden: 1.Ayça Boru-Tuana Uslu

9-10 yaş Solo:

8 Solo içerisinden: 2.Deniz Kaya

Yüksek Divan Kurulu toplantılarımızda sporcularımızın bu başarılarını sizlere aktardıktan sonra onları buraya davet ediyoruz; sizlerin hem onları tanımanızı ve onların da kendilerini tanıtmalarını bekliyoruz. Aramızda olan Boks Şubesi’nden Şennur Demir, Yüzme Şubesi’nden Gizem Güvenç ve Emre Sakçı’yı davet ediyorum. Sevgili sporcularımız, sizleri kutluyor, başarılarınızın devamını diliyoruz.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bizler büyük bir aileyiz. Bu ailenin her bir ferdi ailenin tüm üyelerinin başarısına önemli katkılar sağlıyor. Yönetim, sporcu, taraftar her birinin kenetlenmesiyle büyük başarılar geliyor. Birbirimize destek olmaktan asla kaçınmıyoruz. Sporcularımızda birbirlerine destek veriyor. Basketbol maçlarına futbolcularımız gidiyor, futbol maçlarına boksörlerimiz, atletlerimiz, sporcularımız geliyor. Ramil Guliyev Antalya’da kamptayken futbol takımımız deplasman maçı için şehre gittiğinde atletimizin oyuncularımızı ziyaret etmesi gibi güzel dayanışma örneklerini yaşıyoruz. Burada ondan da size bahsetmek istedim. Bu dayanışma için tüm sporcularımıza sonsuz teşekkürlerimizi iletiyorum.  Bunlar tamam ama unutmamamız gereken çok önemli bir gücümüz daha var. O da taraftarlarımız. Kulübüne sonsuz bir aidiyetle bağlı olan taraftarlarımıza da ayrıca sonsuz teşekkürlerimizi göndermek istiyoruz. Futbol Takımımızın bulunduğu konuma rağmen sezonun ilk yarısında seyirci ortalamasında 35.801 sayısına ulaşarak en çok seyirci sıralamasında liderliği kimseye kaptırmadık. Birlikteyiz, güçlüyüz…”


“Bir itici gücümüz daha var. Tahmin edersiniz ki bu güç, sponsorlarımız.Kulübümüzün olimpik şubelerinde yer alan sporcularımız önemli başarılar elde ediyorlar. Bizleri gururlandırıyorlar, kendilerini tebrik ediyoruz. Sportif başarıların yanında bizler de Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyeleri olarak idari anlamda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sizlerle en son bir araya geldiğimiz Ekim ayındaki Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantımızdan bu yana çeşitli iş birliklerine imza attık.  Sizlere bunlar hakkında da bilgiler vermek istiyorum. Öncelikli olarak biliyorsunuz, Futbol A Takımı forma göğüs sponsorumuz Avis olmuştu. Avis’in ardından son YDK toplantımızdan sonra Tüpraş ile çok önemli bir iş birliğine gittik. Tüpraş ile yaptığımız iş birliğinin önemine değinmek istiyorum. Toplumsal cinsiyet eşitliği için mücadele eden Birleşmiş Milletler Kadın Birimi tarafından yürütülen ‘HeForShe’ hareketinin Türkiye’deki paydaşlarından birisi olmamıza vesile olan Tüpraş iş birliği ile çok önemli bir sosyal sorumluluğu yerine getirmiş oluyoruz. Bu bizim için küresel bir iş birliği olması açısından da son derece önemli. Bu işbirliği kapsamında Futbol A Takımımız, sağ kol bölgesinde HeForShe logosunu taşıyor. 9 Kasım’da bu güçlü iş birliğinin lansmanını yaparak Fenerbahçe Spor Kulübü’nün içinde yaşadığı topluma örnek ve öncü olma hedefinin adımlarından birisini atmış olduk. Tüpraş’a bu anlamlı destekleri için çok teşekkür ediyoruz. Yakında HeForShe hareketine destek için bir imza kampanyasına başlayacağız. Bu konuda da tüm camiamızdan destek istiyoruz.

Bir başka iş birliği ise Basketbol Takımımız ile Beko arasında gerçekleştirildi. İki küresel markanın iş birliği sonrasında Basketbol Takımımız, 2.5 yıllığına Fenerbahçe Beko adı altında mücadele edecek. Bu iş birliğimiz de altında yine bir sosyal sorumluluk barındırıyor. Beko’nun ‘EAT LIKE A PRO (şampiyonlar gibi beslen)’ projesinin paydaşlarından birisi Basketbol Takımımız oldu. Burada da amacımız, sporcularımızın bir rol model olarak gelecek nesillerin beslenme alışkanlıklarını obeziteye karşı sağlıklı bir şekilde kazanmalarını sağlamak. Ayrıca yine basketbol takımımızla Head & Shoulders arasında bir özgüven sponsorluğu sözleşmesi imzaladık. Beko’ya ve Head&Shoulders markasına destekleri için teşekkür ediyoruz.

Kadın Voleybol takımımızla da OPET arasında iş birliğimizi başlattık. Sarı Meleklerimiz, 2018-2019 sezonu boyunca Fenerbahçe OPET adıyla mücadele edecekler. OPET, iş birliği kapsamında aynı zamanda Kadın Voleybol Takımımızın formasının göğüs sponsoru oldu. Buradan onlara da çok teşekkür ediyoruz.

Kadın Voleybol takımımızla da OPET arasında iş birliğimizi başlattık. Sarı Meleklerimiz 2018-2019 sezonu boyunca Fenerbahçe OPET adıyla mücadele edecekler. Opet işbirliği kapsamında aynı zamanda Kadın Voleybol takımı formamızın göğüs sponsoru oldu. Buradan onlara da çok teşekkür ediyoruz. Böylece bütün sponsorlarımıza ve potansiyel sponsorlarımıza buradan bir teşekkür ve duyuru yapalım.

Derneklerimizle ilgili konulara gelecek olursak; derneklerimiz bizim damarlarımız ve bunu iyi biliyoruz. 2018 yılı dernekler toplantımızı 17 Kasım Cumartesi günü 112 yurt içi derneğimizden 94’ünün üst düzey temsilcileri ile toplamda 182 dernek başkanı ve yöneticisi ile  Başkanımız Sayın Ali Koç’un da katılımıyla bu salonda gerçekleştirdik.

Yeni yönetimimiz ilk defa derneklerimiz ile buluştu. Derneklerimizi dinledik. Gelecek dönemler için çok faydalı olduğuna inandığımız bu buluşmayı düzenli bir şekilde belli periyotlarda yapmayı istiyoruz. Bu vesile ile derneklerimize teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Özellikle son dönemde çalışmalarına hız verdiklerini görmek yönetim kurulumuzu çok mutlu ediyor ve bizleri daha güçlü hissettiriyor. Derneklerimizin ve Fenerbahçe’ye gönül vermiş yöneticilerinin yurt içi ve yurt dışı gerek seyahat gerekse konaklama destekleri bizim için çok anlamlı bir dayanışma örneğidir. Onlara da buradan teşekkürlerimizi iletmek istiyorum.

Bir konumuz daha var, o da; üye ilişkileri. 2019 yılında kulüp üyelerimiz ile aramızdaki bağları daha da güçlendirmek istiyoruz. Bu amaçla yeni bir sayfa açıyoruz. Üyelerimizin daha katılımcı olacağı karşılıklı ilişki kurabileceğimiz bir yapıyı hayata geçirmeye çalışıyoruz ve başladık. Bu, kulüp ile üyeler arasındaki ilişkiyi daha sağlıklı bir yapıya kavuşturacak ama aynı zamanda üyelerimizin kendi aralarındaki ilişkiyi de kuvvetlendirecek. Artık üyelerimizin birbirleriyle kaynaşabilecekleri yepyeni etkinlikler yapmak ve bu tür uygun ortamları sağlamak bizim işimiz. Bu sürece başladık ve ilk adımları attık. Yakında sizlerle de paylaşıyor olacağız. Dışarıda bir stant gördünüz mutlaka, AVIS’in standı. Bu bir başlangıç diyelim. Aldığımız her türlü avantajdan sponsorlarımız dahil üyelerimizi de yararlandırmak üzere çalışmalar yapacağız, kolları sıvadık. Fenerbahçe üyesi olmak bir ayrıcalıktır. Zaten öyleydi ama daha da bir ayrıcalıklı olacak.

Belki biraz konuşmamız uzamış olabilir ama az önce söylediğim gibi iletişim çok önemli bir şey, bilgileri paylaşmak çok önemli bir şey. Bazen üzücü şeyler de olabiliyor. Şimdi o noktaya geldim. Biliyorsunuz bu 3 aylık dönemde üzücü iki olay yaşadık. 2 Kasım’da deplasmanda oynadığımız Galatasaray maçında tribünde Koray Şener adlı taraftarımızı/kardeşimizi/oğlumuzu çok genç yaşta kaybettik. Bu üzücü olay hepimizi çok derinden etkiledi. Kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı diliyorum. Bu acı kaybımız sonrasında kendisi adına Yalova Belediye Başkanı Sayın Vefa Salman’ın katkılarıyla Koray Şener Barış, Dostluk ve Kardeşlik Parkı açıldı. Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Futbol A Takımı oyuncularımız parkın açılışını gerçekleştirdi. Fenerbahçe Spor Kulübü İzmir Şubesi’nin düzenlediği organizasyon kapsamında Koray Şener Sakız Ağacı Korusu fidan dikimi yapıldı. İnşallah o da 500 ağaca ulaştıktan sonra bir orman haline gelecek. Son olarak da 1907 Ünifeb Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin “Bir yol var umuda” projesi kapsamında Koray Şener Kütüphanesi’ni bir köy okulunda hizmete açtığı bilgisini paylaşmak istiyorum. Gençlerimiz bu konuda öncüler ve özellikle gençlerimizin bu öncülüğünden de büyük gurur duyuyorum. Buradan onlara selam olsun. Koray’ımızın acı kaybının şokunu atlatmadan yüreğimizin ağzına geldiği başka bir olay daha yaşadık. Erzurumspor müsabakasının başlarında tribünden düşerek yaralanan Soner Ergen kardeşimiz tedavisinin ardından aramıza döndü.  Buradan bir kez daha ilk olarak acil müdahaleyi yapan sponsorumuz LİV Hospital’a ve tedavisini ve ameliyatını gerçekleştiren Medicana Hastanesi’ne teşekkür ederiz.

Spor okullarımızla ilgili de ufak bir duyuru ve iletişim paylaşmak istiyorum. Türkiye’deki spor okulları içerisindeki en detaylı organizasyon arasında yer alan Fenerbahçe Spor Okulları Sömestr Kampı’nda futbol, basketbol, voleybol, atletizm ve masa tenisi olmak üzere 5 branşta, belirtilen yaş kategorilerinde düzenlenen antrenmanlar ve hazırlık maçlarıyla Fenerbahçe altyapı sorumluları ve antrenörleri tarafından gözlemlenerek yetenekli sporcuların kazandırılmasını amaçlıyoruz. Tüm spor okullarımızın bir araya geldiği, farklı illerden gelen çocuk ve gençlerimizin birbirleriyle kaynaştığı, spordan kişisel gelişime 360 derece eğitim anlayışıyla ilerlenen ‘Seçme ve Değerlendirme’ temalı sömestr kampımız 28 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında gerçekleşti. Bu kampımızda kulübümüzün toplumsal cinsiyet eşitliğine farkındalık yaratmak amacıyla Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin başlattığı HeForShe projesinin paydaşlarından birisi olarak sporcularımıza bilgilendirme yaptığımızı belirtmek isterim. Ağaç yaşken eğilir diyelim.

Konuşmamız sosyal sorumluluklarla sonlandıracağım. Bunları tek tek aktarmayacağım, sizler ekranda izleyeceksiniz.  Sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir şeyin altını da çizmek istiyorum ki Çocuk ve Gençlik Kulübümüzün üyeleri, kendilerine düşen veya yaptıkları projelerle, hayata geçirdikleri çalışmalarla ses getiriyorlar. Onlara da buradan selam olsun. Konuşmama burada son verirken hepinizi tekrar saygıyla selamlıyorum."