HEFORSHE

Kadına şiddete karşı 16 Günlük Aktivizm Kampanyası'nın kapanış töreni gerçekleşti

09 Aralık 2019 Pazartesi 22:34

Kulübümüzün de destek verdiği kadına yönelik şiddete karşı 16 günlük aktivizm kampanyasının kapanış töreni gerçekleşti.

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ortaklığı ile Kız Kulesi’nde düzenlenen organizasyonda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarından katılımcılar yer aldı.

16 gün süren aktivizm kampanyasını konu alan konuşmaların yapıldığı etkinlik, lazerli ışık gösterisinin ardından Kız Kulesi ile İstanbul’un tarihi yapılarının kadınlar ve kız çocukları için daha parlak bir geleceğin simgesi olan turuncu rengiyle ışıklandırılmasıyla son buldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Bölgesel Genel Direktörü Alıa El Yassir ile Türkiye Direktörü Asya Varbanova ve Marmara Üniversitesi Kadın Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fatma Ayanoğlu, böyle anlamlı bir projenin parçası olmaktan çok mutluluk duyduklarını belirttiler.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu:  Fenerbahçe Spor Kulübü'nün kadına şiddet konusundaki anlamlı etkinliklerini takip ediyorum

"Kadına şiddet, normalmiş gibi görünen dışlamalarla, ötekileştirmelerle başlıyor ve ne yazık ki işin ucu çok daha kötü yerlere varabiliyor. Bu da bizi toplum olarak çok üzüyor ve derinden sarsıyor. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün bu konudaki anlamlı etkinliklerini takip ediyorum. Hissedilebilir bir farklılığı var. Kadına şiddeti vurgulamak ve hatırlamak önemli ama ne zaman düzeleceğimiz büyük bir soru işareti. Umarım hızlıca bu süreci atlatacağız. Yeni nesil çok duyarlı. Eğitimi yüksek bir nesil geliyor. Umarım bu sorunları konuşmayacağımız günlerde buluşuruz."

Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt: Var gücümüzle kadın erkek eşitliği için çalışmalarımıza devam edeceğiz

Kadına yönelik şiddeti sona erdirmek için 16 günlük aktivizm kampanyasının son günü ve kapanış töreni için Kız Kulesi’nde buluştuk. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin ortak bir organizasyonu. Biz de Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, 16 gün boyunca çeşitli etkinlikler ve aktiviteler yaptık. Kadın ve şiddet kelimelerinin bir araya gelmediği, kadınların yaşama hakkı olmak üzere sahip olduğu tüm haklara saygı duyulan bir toplum olmayı amaçlıyoruz. İleride bu kampanyaları yapma gereği duymayacağımızı umuyorum. Biz de var gücümüzle kadın erkek eşitliği için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Bölgesel Genel Direktörü Alia El Yassir: Fenerbahçe bir sivil toplum kuruluşu olarak topluma etkisi olan bir kurum ve iş birliğimiz çok önemli

"Harika bir etkinlikti. Özellikle Türkiye çok önemli. İstanbul Sözleşmesi'nin buradan çıkması ve bu sözleşmede kadına şiddete dur denmesi, onu engellemesi adına yönelik yapılan bir sözleşme olması çok önemli. Fenerbahçe Spor Kulübü gibi partnerlerimizle çalışmalar yürütmeli ve ortak paydada buluşmalıyız. Fenerbahçe de bir sivil toplum kuruluşu olarak topluma etkisi olan bir kurum ve iş birliğimiz çok önemli. Bu etkisini kadına yönelik şiddet konusunda kullanması ve kendi bünyesi içindeki etkileyici insanlara devreye sokması çok önemli. Biz bunu birlikte başarmalıyız."

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Türkiye Direktörü Asya Varbanova:  Fenerbahçe Spor Kulübü'ne de gösterdikleri çalışmalardan ve özveriden dolayı çok teşekkür ediyorum

"16 günlük bir kampanya ama tabii ki bunun bir sonu yok. BM olarak sürekli bu konu üzerinde çalışıyoruz. Devletlerin, özel sektörün, sivil tolum kuruluşlarının, spor kulüplerinin ve diğer paydaşların bu konuda gerekli çalışmaları yerine getirmelileri gerekiyor. Buradaki temel hedef de bu şiddeti yaratanları engellemek ve bunun için mücadele etmek. Fenerbahçe Spor Kulübü ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği çok önemli. Bu sene ikinci yılımız. Bundan ötürü Fenerbahçe Spor Kulübü'ne gösterdikleri çalışmalardan ve özveriden dolayı çok teşekkür ediyorum."

Marmara Üniversitesi Kadın Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fatma Ayan: Ne kadar birlikte olursak ve güçlerimizi birleştirirsek bu konuda o kadar çok yankı uyandırırız 

"Son zamanlarda yaşanan üzücü olaylarda da gördük ki ne kadar birlikte olursak ve güçlerimizi birleştirirsek bu konuda o kadar çok yankı uyandırırız. Bu anlamda Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başlattığı çalışma konusunda onları tebrik ediyorum. Bu çalışmaların ses getirmesi anlamında da önemli olduğunu düşünüyorum. Bu tip çalışmalar uygulamaya ve halka inme, var olan eksiklikleri görme, toplumda farkındalık uyandırma açısından çok önemli. Çok güzel ve anlamlı bir gece."
 
Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları