KULÜP

Mehmet Baturalp mezarı başında anıldı

09 Kasım 2019 Cumartesi 12:33

Kulübümüzün ve Türk basketbolunun efsane isimlerinden, Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımızın eski kaptanlarından ve eski milli basketbolcu Mehmet Baturalp, vefatının ikinci yılında anıldı.
 
Karacaahmet Mezarlığı’nda kabri başında gerçekleştirilen anma törenine Baturalp ailesinin yanı sıra; Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan ve Fenerbahçe Beko Basketbol Takımımızın Menajeri Cenk Renda ile sevenleri katıldı.
 
Anma töreninde merhum Mehmet Baturalp için mezarı başında dualar okundu.
 
Mehmet Baturalp:

1936 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Mehmet Baturalp, Darüşşafaka Lisesi'nde okurken basketbola başladı. 1954’de Fenerbahçe'ye transfer olan Baturalp, sarı lacivertli ekibin 1954-55 sezonunda tarihinde ilk kez İstanbul Basketbol Ligi şampiyonu olan kadrosunda yer aldı. 1967 yılına kadar Fenerbahçe forması giyen ve basketbolu sarı lacivertli ekipte bırakan Mehmet Baturalp, 3 Türkiye, 7 İstanbul, 4 Federasyon Kupası, 1 de Türkiye Kupası şampiyonlukları yaşadı.
 
2 kez genç, 71 kez de A Milli olan Mehmet Baturalp; 1957, 1959 ve 1963 Avrupa Basketbol Şampiyonaları’nda ay yıldızlı formayla Türkiye’yi temsil etti.
 
10 Ocak 1968 günü Fenerbahçe'nin Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda Fransız ekibi Asvel'i 68-61 yendiği maçta basketbolculuk hayatını noktalayan Baturalp, 1965-1966 sezonunda Fenerbahçe'de antrenörlüğe başladı ve İstanbul şampiyonluğu yaşadı.
 
Daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi’nin başına geçen Mehmet Baturalp, takımını 2 kez Türkiye Basketbol Ligi şampiyonu yaptı. Eczacıbaşı ile de şampiyonluğa ulaşan Baturalp, Paşabahçe ile de 2 kez final oynadı.
 
Milli takımda da antrenörlük yapan Mehmet Baturalp, ay yıldızlı ekibin başında 1971, 1973 ve 1975 Avrupa Basketbol Şampiyonaları’nda sahaya çıktı, 1973’te sekizinci oldu.
 
Basketbolu bıraktıktan sonra aralarında Fenerbahçe Televizyonu da dahil olmak üzere çeşitli medya kuruluşlarında yorumculuk yapan Mehmet Baturalp, Fenerbahçe ve Türk Basketboluna çok büyük hizmetlerde bulundu.
 
Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği Başkanlığı görevini de yürüten Türk Basketbolunun 'Batur Abi'si Mehmet Baturalp, Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Üyesiydi.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları