KULÜP

Genel Sekreterimiz Becan, temsilci üyelerin kongre üyesi olabilmesi hakkında açıklamalarda bulundu 

02 Ekim 2019 Çarşamba 16:13

Genel Sekreterimiz ve Üye İlişkilerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Sevil Zeynep Becan, temsilci üyelerimiz için özel olarak hazırlanan kongre üyeliğine geçiş kampanyası hakkında açıklamalarda bulundu. Kampanyanın 1 Ekim-31 Aralık 2019 tarihleri arasında geçerli olduğunu açıklayan Sevil Zeynep Becan, temsilci üyelerimizi kongre üyesi olmaya davet etti. 

Kampanyanın tüm detayları ile ilgili Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalarda bulunan Genel Sekreterimiz ve Üye İlişkilerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Sevil Zeynep Becan’ın konuşmalarından derlediklerimiz şöyle: 

“Bu kampanya aslında bizim temsilci üyelerimiz için uzun zamandır tasarladığımız bir çalışma. Bu kampanyayı hazırlarken özellikle bunun vade farksız olması noktasında titizce ve uzun süre çalıştık. Buradan özellikle Üye İlişkileri departmanımıza teşekkür ediyorum. Ve tabii Sayın Başkanımıza özel bir teşekkür. Böyle bir fırsatı temsilci üyelerimize sunmak için bize destek verdi. Yönetim Kurulu’nda diğer arkadaşların da desteğiyle kampanyayı hayata geçirdik. 

Aslında 3 adım dediğimiz çok basit bir yöntemle temsilci üyelerimiz, kongre üyesi olabilecekler. 1. adım, temsilci üye kartlarıyla anlaşmalı bankalara gidecekler.  (Yapı Kredi ve Ziraat Bankası) Bu bankalara üyelik kartlarıyla gittiklerinde hemen işlemlerini yapabilecekler. 2. adım da bankadan kredi aldıktan sonra, sitemizden müracaat formunu indiriyorlar. Müracaat formunu doldurduktan sonra da Üye İlişkileri departmanımıza ulaştırıyorlar. Şahsen de, posta yoluyla da bu işlemi yapabilirler. Bu kadar. Çünkü bildiğiniz gibi temsilci üyelerimizi, üyelik süreçlerinde tüzüğümüz gereği kongre üyeleri gibi değerlendirme sürecinden geçirdiğimiz için burada ikinci bir değerlendirme olmadan, bu üç işlemi tamamladıktan sonra, direkt olarak aynı gün kongre üyeliğine geçebiliyorlar.

Kampanya 1 Ekim’de başladı. 31 Aralık’a kadar temsilci üyelerimiz bu fırsattan yararlanabilecekler. Yanılmıyorsam 2005 senesinden beri kongre üye giriş bedelimiz, 10 bin TL. O günkü şartlara ve kurlara baktığımız zaman bugün bunun çok gerisinde kaldığını görebiliyoruz. Son 2 Yüksek Divan Kurulumuzda bu konuda muhtelif görüşmeler oldu. Yine tüzüğümüze göre bunu Yüksek Divan Kurulu tavsiyesiyle, Yönetim Kurulu olarak değiştirebiliyoruz. Bu doğrultuda bir değerlendirmemiz olduğu nedeniyle ve 1 Ocak itibariyle olabileceği nedeniyle, 31 Aralık’ı son tarih olarak belirledik.  

Önce kongre üyesinden başlayalım. Kongre üyesinin hakları nelerdir? Fenerbahçe Kulübü Derneği’nin en üst kurulu Genel Kurul’dur. Genel Kurul’da seçme ve seçilme hakkına sahip olmak gibi kongre üyelerinin hakkı var. Bu aslında ne demek? Seçimlerde oy verebilmek ve seçilme hakkı dediğimizde sadece Yönetim Kurulu’nu seçmiyoruz, ayrıca kurullarımız var. 5 ayrı kurulumuz var.  Bu kurullarda da seçme ve seçilme hakları oluyor. Disiplin kurulu, Denetleme kurulu, Sicil kurulu, Balotaj kurulu ile Müze ve Tarih kurulumuz var. Bütün bu kurullarında seçimlerine katılabilmek, direkt seçilebilme hakkına sahip olmak, kongre üyeliği ile mümkün. Diğer bir noktada ise kongre üyesi, aile üyelerini; çocuklarını ve eşlerini 5 yıl kongre üyeliğinden sonra %80 indirimle, yani bedelin sadece %20’sini ödeyerek kongre üyesi yapabilme ayrıcalıkları var. Bu ayrıcalığı devam da ettirebiliyorlar. Yani çocuğunu kongre üyesi yaptıktan sonra o da çocuğunu kongre üyesi yapabilir. Bu da özel bir ayrıcalık. Son olarak da Yüksek Divan Kurulu’nu söyleyelim. Orada da üye olabilmek için kongre üyesi olmak gerekiyor.  Temsilci üyeliğin haklarına baktığımızda, kongre üyesi ile karşılaştırdığımızda temsilci üyelikte adı üzerinde direkt olarak seçme ve seçilme hakkınız yok. 200 üyenin bir delegesi olabiliyor. O delege üzerinden siz seçme hakkına sahip olabiliyorsunuz. 

Derneklerimize gelince, hep söylediğimiz gibi derneklerimiz bizim damarlarımız. Biz her ne kadar resmi kanallarımızdan televizyon olsun, dergi olsun, web sitemiz olsun ve sosyal medya olsun; üyelerimize ulaşıyor olsak da, onlarla birebir temasta olan derneklerimiz oluyor. Dolayısıyla derneklerimizin özellikle bizim bu kampanyamızda dernek ve şubelerimizin çok önemli bir noktada olduğunu söylemek istiyorum. Onlardan bu kampanyada bize destek olmalarını istiyoruz. Büyük destek olacaklarını da ümit ediyoruz, görüyoruz. Çünkü dünden itibaren arayıp, soruyorlar. Hatta yurt dışı derneklerimiz de bu kampanyadan faydalanıp faydalanamayacaklarını soruyorlar.

Dün itibariyle Üye İlişkileri departmanımızın telefonları kilitlendi. Bu kapsamda şunu söyleyebilirim; Üye İlişkileri departmanımızı 444 1907’den arayabilirler. İnanılmaz bir talep var, inanılmaz bir şekilde bilgi almak isteyen taraftarlarımız var. Bizi arayıp da telefonlarına yoğunluktan cevap verilemeyen herkese geri dönüş yapılıyor. Buradan Temsilci üyelerimize seslenmek istiyorum: geri dönüşler olduğunda yani 444 1907’den arandıklarında bilsinler ki onlara geri dönüş yapılıyor. Bunun özellikle ifade etmek istiyorum. Tabii ki en detaylı bilgileri Üye İlişkileri departmanımızdan alabiliyorlar.

Benzer bir kampanya Kongre üyelerimiz için de olacak mı şeklinde çok fazla soru geldi. Bunu önümüzdeki süreç içerisinde değerlendireceğiz. Yani kongre üyeliği için de böyle bir fırsat olabilir mi, bunun üzerinde durup değerlendireceğiz. Fakat bizim şu anki kampanyamız Temsilci üyelerimiz için ve onlar için bu imkanı yaratabilmek için uzun süredir çalışıyoruz. Bu fırsat ciddi ve iyi bir fırsat. Bu fırsattan olabildiğince yararlanabileceklerini söylemek istiyorum.

Buradan özellikle Temsilci üyelerimize seslenmek istiyorum: Gelin, Fenerbahçe’nin kararlarına katılımcı olun, gelin bu fırsattan yararlanın ve Kongre üyesi olun. Bu kampanya camiamıza hayırlı olsun."