HEFORSHE

Yönetim Kurulu Üyemiz Erol Bilecik HeForShe "Birlikte Eşitiz" hareketini anlattı

17 Ocak 2019 Perşembe 15:30

Yönetim Kurulu Üyemiz ve Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, Meliha Okur ile Anlat Bana programına konuk oldu.

Türkiye ekonomisi ve beklentiler hakkında önemli açıklamalarda bulunan yöneticimiz Erol Bilecik, Tüpraş’ın desteğiyle gerçekleşen Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) tarafından yürütülen HeforShe hareketi ile Kulübümüz arasındaki küresel iş birliği hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yönetim Kurulu Üyemiz Erol Bilecik TGRT’de yayınlanan programda konuyla ilgili “Ülkemizdeki son gelişmeleri konuşurken ana eksenine baktığımızda eğitim tarafında eksikliklerimizin olduğunu görüyoruz. Sayısal veriler üzerinden uçuruma bizleri götüren mesele ise toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki adaletsiz noktalar. 20 milyona yakın kadının iş gücünün dışında yer aldığını biliyoruz. Bunun 11 milyonu sadece ev işlerinden dolayı iş gücüne katılmıyor. Daha acısı 15-24 yaş grubu genç insanlar grubu içerisinde sadece kadınlara baktığımızda %37’si ne iş ne de eğitim alanında yer alıyor; bu yüzdelik rakamda 2.6 milyona yakın sayıya denk düşüyor. Biz ne kadar hamle yaparsak yapalım, toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki kadın hamlemizi iş dünyasına katamazsak, eğitim dünyası içerisinde olmazsa ve onları şiddetten maruz duruma bıraktırmazsak, inanın bu kalkınma hamlemizde ne yaparsak yapalım eksik kalacağız.

HeforShe, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin hayata geçirmiş olduğu bir proje. Tüpraş’ın sponsorluğunda Fenerbahçe Spor Kulübü’nün sahip çıktığı bir hareket.

Başkanımız Ali Koç’un vizyonunun etkisiyle Fenerbahçe Spor Kulübü’nün elini taşın altına koyduğu bir mesele. Müthiş bir sloganı var; Birlikte Eşitiz…

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak kadın ve erkek ‘Birlikte Eşitiz’ diyoruz. Özellikle erkeklerin daha fazla hâkim olduğu bir alan olan futbolda, Fenerbahçe’nin bu hareketin içerisinde yer alması ve destek vermesini toplumumuz adına da çok değerli buluyorum. Bütün dileğim diğer spor kulüplerinin de bu konuya ortak olması.

‘Birlikte Eşitiz’ söylemini 40.000, 50.000 kişilik bütün stadyumlarda duyabilsek keşke…” ifadelerini kullandı.