KULÜP

P&G Türkiye ve Kafkasya Pazarlama Direktörü İpek Ersavaş, 14/16’ya konuk oldu

25 Ocak 2019 Cuma 17:28

P&G Türkiye ve Kafkasya Pazarlama Direktörü İpek Ersavaş, Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 14/16 programına konuk oldu.

P&G Türkiye ve Kafkasya Pazarlama Direktörü İpek Ersavaş, ülkemizde basketbol adına elde ettiği başarılar birçok ilki hayata geçiren, Avrupa’nın ve dünyanın sayılı markalarından biri olan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın ‘özgüven sponsoru’ olan Dünyanın 1 numaralı şampuanı Head & Shoulders arasındaki iş birliğinin detaylarını ve devamındaki süreci anlattı.

P&G olarak sahip oldukları markalarla sporun ve sporcunun yanında olma konusunda bir misyon üstlendiklerini ifade ederek sözlerine başlayan P&G Türkiye ve Kafkasya Pazarlama Direktörü İpek Ersavaş, “P&G dünyada 181, Türkiye’de ise 31 yıldır varlığını sürdüren bir firma. Ana misyonumuz tüketicilerimizin hayatlarına dokunmak ve onları iyileştirmek. Bunu yaparken spora, sporcuya, gençlerimize destek vermeye çok önem veriyoruz. Head & Shoulders, Ariel, Gillette, Orkid gibi markalarımızla her zaman sporu desteklemeyi öncelik olarak kendimize aldık. Gillette markamızla milli futbol takımımız,  Head & Shoulders ile basketbol, Orkid markamızla kadın voleybol takımımızın yanındayız. Açıkçası P&G’nin bütün markalarını kapsayan bir şekilde de hem dünyada hem de Türkiye’de olimpiyat sponsorluklarımız var. Bunların arkasında her zaman sporun öncelikle fiziksel olarak bireye katkılarına, bundan öte de toplumsal katkısına, özgüvene, takım oyununa ve disipline büyük faydası olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden de özellikle gençliği spora teşvik etmek, sporu ve sporcuyu bu anlamda desteklemek bizim için çok önemli.” dedi.

Head & Shoulders’ın uzun zamandır basketbola ciddi anlamda destek verdiğinden de söz eden İpek Ersavaş, “Head & Shoulders, dünyanın bir numaralı şampuan markası. Bunu yaparken ki sırrıysa saç ve saç derisi bakımında her zaman ilerici teknolojilerle en iyi ürünleri sunmasında. Bunun arkasında önemli bir duygusal ve sosyal fayda olduğuna inanıyoruz. Bu da özgüveni desteklemektir. Bunun için kendimize basketbolu seçiyoruz. Mottomuz; ‘Kazanmak kafada başlar.’ Bunun da basketbolla çok ilgili olduğuna inanıyoruz, çünkü basketbolda da o başarıya odaklanmak ve bütün endişeleri geride bırakıp sahaya çıkmak kazanma sürecini başlatıyor. Türkiye Basketbol Ligi’yle çalışmalarımız var. 3 senedir A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın sponsoruyuz ve biz bunu özgüven sponsorluğu olarak adlandırıyoruz. Yeni olarak da Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı’yla çalışmalarımıza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Head & Shoulders ve Fenerbahçe Beko gibi iki büyük ve önemli markanın iş birliğinin önemine de dikkat çeken P&G Türkiye ve Kafkasya Pazarlama Direktörü İpek Ersavaş, “Fenerbahçe Beko ile birlikteliğimizi bu hafta itibariyle duyurduk. ‘Özgüven’ dedik, ‘Kazanmak kafada başlar’ dedik. Bu anlamda Head & Shoulders markasıyla Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı’nın çok uyumlu iki isim olduğuna inandık. Bir tanesi dünyanın bir numaralı şampuan markası, diğeri hem Türkiye’de hem de dünyada sürdürülebilir başarılara imza atan 4 kez bizi Final-Four’da temsil etmiş, Avrupa şampiyonluğunu gururla getirmiş ve inşallah bu sezon da çok başarılı, istikrarlı giden bir marka. Dolayısıyla gençlerle konuşmakta özgüvenin, başarının altını çizmekte bu iki markanın doğru bir beraberliğe imza atabileceğine inandık. Bizim için önemli olan bir diğer konu da, arkasındaki taraftar ve destekleyen kitlenin gücüydü. Detayları belli olmamakla birlikte üzerinde çalıştığımız önemli bir konu da; sosyal sorumluluk. Özellikle de gençleri spora, basketbola daha fazla teşvik edebilmek ve bu konuda da birlikte çalışmalarımız olacak.” ifadelerini kullandı.

Tüm toplumu kucaklayan temalar üzerinde durduklarını da belirten P&G Türkiye ve Kafkasya Pazarlama Direktörü Ersavaş,“Fenerbahçe taraftarına ilişkin çalışmalarımız da olacak. Bunların üzerinde çalışıyoruz. Ülkemizde taraftar aidiyeti çok güçlü ve biz, bunun farkındayız. Altını çizmek istediğim bir şey daha var; her zaman taraftar ama taraftarın da ötesinde gençliği ve tüm toplumu kucaklayabilecek temalar bizim için önemli. Basketbolun da kutuplaşmanın ötesine geçerek tüm toplumu kucaklayan, birleştiren bir güce sahip olduğuna inanıyoruz.” dedi.

Haberin diğer fotoğrafları

/