KULÜP

ERKEK BASKETBOL TAKIMIMIZIN İSİM ORTAĞI: BEKO

16 Aralık 2018 Pazar 14:09

Kulübümüz ile dünyanın önde gelen beyaz eşya markası BEKO arasında sponsorluk anlaşması imzalandı.

Elde ettiği ulusal-uluslararası başarılar ve şampiyonluklarla Avrupa’nın ve dünyanın sayılı markalarından biri olan Erkek Basketbol Takımımız, anlaşma kapsamında 2,5 yıl “Fenerbahçe BEKO” adı altında mücadele edecek. 

İş birliğinin kamuoyuna duyurulması amacıyla düzenlenen imza töreni ve basın toplantısının öncesinde yöneticilerimiz ile basın mensuplarının ailelerinin de yer aldığı bir kahvaltı organizasyonu düzenlendi. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleştirilen kahvaltı organizasyonunun sonrasında gerçekleştirilen toplantıda Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın Başantrenörü Zeljko Obradovic ile kaptanı Melih Mahmutoğlu anlaşmaya dair açıklamalarda bulundu ve ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Fenerbahçe Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda gerçekleştirilen organizasyonda Başkanımız Ali Koç ve yöneticilerimiz ile Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu ve Fenerbahçe BEKO Erkek Basketbol Takımımızın Genel Menajeri Maurizio Gherardini, teknik heyeti ve oyuncuları ile çok sayıda basın mensubu da hazır bulundu.

Başkan Vekilimiz Semih Özsoy: Kulübümüz adına önemli ve anlamlı bir gün

İlk olarak söz alan Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, anlaşmanın önemine değindi. Kulübümüz adına önemli ve anlamlı bir gün olduğunu belirten Semih Özsoy, “Bizim için olduğu kadar BEKO için de gurur verici bir gün olsa gerek. İki devin buluşması. Kendi sektörlerinde öncü, yenilikçi olan iki kurumun ortaklığına tanıklık etmiş olacağız. Bu da bizim için bir ilk ve başlangıç olacak. Sporun her bölümünde olan Beko’nun bizimle de yol arkadaşlığına çıkması mutluluk verici. Bu safhaya gelene kadarki bizim başarılarımız bu ortaklıkta önemli bir bölüm ifade etmekle birlikte ayrı sektörlerde olmamıza rağmen çok daha fazla ortak noktalarımızın olduğunu bu süreçte gördük. Bunlardan bir tanesi dünyada bilinirlilik. Hemen hemen dünyanın her köşesinde olmakla birlikte en önemlilerinden bir tanesi de sosyal sorumluk projelerine verdikleri önem ve değer. Öncelikle bu sponsorluğu bu dönemde bize destek olarak verdikleri için teşekkür ediyoruz. Sponsorların bütçe kısıtlamalarına giderken bize kayıtsız şartsız destek vermeleri, ortak olmaları hakikaten unutulmayacak. Bizim için çok anlamlı bir destek. Bundan önceki dönemlerde hem Ülker Grubu’na hem de Doğuş Grubu’na bir kez daha teşekkür etmek istiyoruz. Hakikaten iyi bir ortaklık ve yol arkadaşlığı yapmıştık. Fenerbahçemizin bir özelliği de bu sponsorlukları yalnızca maddi bir destek olarak değil, başarı yolunda verilen mücadelede bir takım arkadaşı olarak görmektir. Bununla birlikte bu vesileyle hem geçmiş dönemde bize oyuncu olarak hizmet eden hem de bu dönemde Sayın Obradovic’le birlikte çalışan arkadaşlara ayrıca teşekkür etmek lazım. Geçmişte gördük ki bütün sponsorlarımızla sponsorluğun ötesinde bir arkadaş gibi hareket etmeleri hem sponsorlar hem de katılımcıları anlamında bizlere artı olarak geri dönmüştür. 130’dan fazla ülkede hizmet veren BEKO’nun bizimle birlikte çok daha etkili, güzel ve sporun her yanında olan bir marka olacağı bir mutlaktır. Bizim de bununla birlikte son 4 yıl arka arkaya Final Four’da oluşumuz, 3 kez final oynayışımız ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek EuroLeague’i Türkiye’ye getirmemiz önemli bir etkendir. Umuyoruz ki BEKO sevenler de bizimle birlikte bundan sonraki finallerde son turnikeyi, son şutu hep beraber atacaktır. Sosyal sorumluluk projelerinden bir tanesi de; Eat like a pro (Şampiyon gibi beslen). Bunu dünyada ilk kez gündeme getiren ve öncü olan BEKO’yu tebrik etmek lazım. Bu proje Fenerbahçe’yle beraber değer kazanacaktır. Türkiye’de genç. Nüfusun çokluğunu göz önünde bulundurursak çocukların obezite anlamında bilinçlenmesi ve eğitilmesi bu iş birliğiyle çok daha rahat olacaktır.” dedi.

Fenerbahçe’nin en önemli özelliğinin kazanırken kazandırmak olduğunun altını çizen Özsoy, “Maddi anlamında olmasa bile sevinirliği arttırmaktır. Geçmiş sponsorluklarımızda yaşamıştık BEKO’da da bunu yaşayacağız. Bizi hiçbir zaman bırakmayan taraftarlarımız eminim ki BEKO ile bizi daha da çok destekleyip daha da zirveye taşımak için ellerinden geleni yapacaktır. Bu birlikteliğin iki camiaya da hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Başarılarımızın katlanarak devam etmesini umuyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu: BEKO için son derece kıymetli ve önemli bir adım olarak görüyoruz

Ardından söz alan Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu ise, “Bugün Fenerbahçe’yle isim ortaklığını imzalıyoruz. Bizim için son derece önemli bir gün. BEKO için son derece kıymetli ve önemli bir adım olarak görüyoruz. İki ana konuya değinmek istiyorum. Bu iki marka son derece köklü ve birçok ortak değere sahip. Birkaç tanesini sayacak olursam; takım oyunu, sosyal fayda sağlama, rol model olma, benim için en önemlisi zirveye oynama bunların bazıları. En fazla heyecanlandıran konu ise bu iki markanın ortaklığı korkunç bir sinerji ortaya çıkaracak. BEKO sporla özdeşleşmiş bir marka. Uzun yıllar basketbol ana sponsorluğu, Avrupa, dünya ligi, Türkiye şampiyonaları gibi yerlerde sponsorluklar yapmış bir marka. Biz bu isim ortaklığıyla beraber basketbola geri dönüş yapmış oluyoruz. BEKO solo beyaz eşyada Avrupa’nın lider markası, Fenerbahçe de zirvede olan bir marka. Basketbol da Orta Avrupa, Balkanlar gibi yerlerde ana takip edilen spor dalı. Rakamlarla ifade edecek olursak EuroLeague yeni yapısıyla sezonda yaklaşık 2 milyar izleyici çekiyor. Fenerbahçe’yi tek başına söyleyecek olursak yaklaşık 470 milyon kişi takip ediyor ki bu hem sosyal medya hem de televizyon kanallarında. Bu bizim hedef kitlemize ulaşmamız konusunda büyük bir fırsat. Fenerbahçe burada bir köprü görevi görecek. BEKO markası sadece Avrupa’da değil uzak coğrafyalarda da etkin; Afrika’da, Amerika’da, Orta Doğu’da… Hatta en etkin Türk markalarının başında geliyor. Bizim böyle bir sorumluluğumuz da var. Bunu omuzlarımızda taşıyoruz. Fenerbahçe de global olarak bilinen bir marka. Bu birlikteliğin hem BEKO hem de Fenerbahçe markasına büyük sinerjiler getireceğine inanıyorum.” diye konuştu.

BEKO markasının yürüttüğü Eat like a pro (Şampiyon gibi beslen) sosyal sorumluluk kampanyasına da değinen Bulgurlu, “Ali Bey’in de çok desteklediği BEKO’nun Eat like a pro (Şampiyon gibi beslen) sosyal fayda tarafı ve rol model olma tarafı da oldukça önemli. Rakamlarla ifade edecek olursak dünyadaki nüfusun yüzde 40’ı ya obez ya da kilolu. Çocuklarda ise bu durum daha vahim. Bugün yaklaşık 40 milyon çocuk obez. 2023-2024 yıllarında yaklaşık 70 milyon kişiye ulaşması bekleniyor. Bunlar UNICEF rakamları. Türkiye’de ise her 10 çocuğun birisi obez, yüzde 15’i de fazla kilolu. Burada hepimize büyük sorumluluk düşüyor. Kendi çocuklarımdan biliyorum; istersem bağırayım ya da ödül vereyim ama ‘Brokoli ye’ dediğim zaman oralı olmuyorlar. Melih gibi birisini gördükleri zaman maçlarda performans gösterebilmesi için sebze yediğini gördüklerinde kendileri sabahtan akşama kadar sebze yerler. Bu önemli bir etki. Obeziteye karşı en etkili çözüm de fiziksel aktivite ve beslenme. Gençler için önemli bir görev üstlendiğimizi düşünüyorum. Bunun faydasını hem markamız hem de Fenerbahçe görecektir. O yüzden çok heyecanlıyız. Bu süreçte bize yardımcı olan Fenerbahçe yönetimine özellikle teşekkür etmek istiyorum. Final Four yolculuğunda başarılar diliyorum. Birlikte çok keyifli işlere imza atacağız. Bu BEKO’nun tekrar basketbola dönüşünün ilk adımı. Hem sosyal fayda tarafında hem de bizim hedef kitlemize ulaşma tarafında ölçülebilir bir başarı getireceğimize eminim.” ifadelerine değindi.

Başantrenörümüz Zeljko Obradovic: zor bir zamanda BEKO gibi küresel bir markayla isim ortaklığı yaptığımız için tabii ki çok mutluyuz

Başantrenörümüz Zeljko Obradovic, “Böyle zor bir zamanda BEKO gibi küresel bir markayla isim ortaklığı yaptığımız için tabii ki çok mutluyuz. Herkes Fenerbahçe’nin ne kadar önemli ve tarihi bir marka olduğunu bilir. Sezonun başlangıcından itibaren herkes bundan konuşmuştu. Herkes Final Four’u konuşuyor. Biliyorsunuz bu bizim özelliğimiz. Basketbolda bu miras ve yarışımız devam ediyor. Oyuncularım adına bir kere daha isim ortağımız oldukları için BEKO’ya teşekkür ederim. Ümit ediyoruz ki, her iki taraf için de hem BEKO gibi bir firma için hem Fenerbahçe hem de çocuklar için çok başarılı olacak bir ortaklık bu.” şeklinde konuştu.

Bundan sonra Fenerbahçe BEKO olarak çok çalışmaya devam edeceğiz

Kaptanımız Melih Mahmutoğlu, “Bizim için çok önemli ve özel bir gün. Hem ben kişisel olarak hem de takımım adına burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. BEKO’nun uzun süreler Türk basketbolu ile Avrupa basketboluna verdiği önemi, değeri her zaman takip ediyor ve biliyoruz. Biz de tüm kulvarlarda, sezon başından itibaren en iyisi olmak için, en iyisini başarmak için çok çalışıyoruz. Bundan sonra da Fenerbahçe BEKO olarak elimizden gelenin en fazlasını yaparak yine tüm kuvarlarda en iyisini yapmak için çok çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah iki taraf için de en hayırlısı olur. Fenerbahçe her zaman sosyal sorumluluk projelerinde bir adım öndedir. Burada da BEKO’nun girişiminde, ‘Şampiyonlar gibi ye’ projesi çocuklarımız için obeziteyle mücadele etme açısından çok önemli. Çünkü çocukluktan gelen beslenme, her zaman sporcular için çok önemlidir. Çocuklar her zaman bizleri örnek alıyor. Bu projede BEKO’nun olması çok önemli. Tekrardan herkese çok teşekkür ediyorum. İki taraf için de hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularına geçildi.

Koç Holding’in şirketleri dışında diğer Fenerbahçeli iş adamlarının neden sponsorluk vermedikleri sorusu üzerine Semih Özsoy, “Dünyadaki ekonomik krizin Türkiye’de de etkileri görüldü. Bununla birlikte fedakarlık yapmak zorlandı ama kimseyi de yapın diye zorlayamayız. Ana sponsorluk olmasa bile, ölçekleri farklı olsa bile sigortada HDI ve kıyafette Damat sponsorumuz oldular. Onların da hakkını teslim etmemiz lazım. Dediğiniz tespit çok doğru. Sağ olsun, Koç Grubu her zaman olduğu gibi bu dönemde de arkamızda. Gönül ister ki, herkes olsun ama kimseyi de bunu yapmaya zorlayamayız. Sağ olsun, departmanlarımız sabah akşam bu işe mesai harcıyor. İnşallah en kısa sürede yeni sponsorlar da gelir.” dedi.

Semih Özsoy’un ardından Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu söz alarak, “Biz sponsor olurken en iyi takıma sponsor oluyoruz. Avrupa’da zirveye oynayan bir takıma sponsor oluyoruz. BEKO markası da 2000 yılından beri Avrupa’da en hızlı büyüyen marka. Basketbolda çok önemli bir yer alıyor. Biz sıçramaları bir geri dönüşle, rekabetçi bir fiyata yaptığımız bu anlaşmanın geri dönüşünü bekliyoruz.” dedi.

Sponsorluk anlaşmasının detaylarına ilişkin soruya Başkan Vekilimiz Semih Özsoy şu şekilde yanıt verdi: “Sponsorluk anlaşmamız ilk etapta 2,5 yıllık. Geçmişte de görüldü ki Fenerbahçe ile işbirliğine gidenler kolay kolay ayrılamıyorlar. Dolayısıyla umudunuz daha da uzun yıllar devam etmesi. Bu süreçte, diğer sponsorluklarda da olduğu gibi bütçeyle ilgili şu aşamada açıklama yapmak doğru olmaz. Fakat Fenerbahçe’nin ihtiyaçları ve harcamaları çok yüksektir. Hepsini kapatacak diye bir şey yok. Bu şartlarda yapılabilecek en iyi sponsorluktur diyebiliriz.”

Fenerbahçe Basketbol Takımımızın sosyal medyada dokuz NBA takımından sonra en çok aranan ve etkileşim alan 10. basketbol takımı olmayı başarması üzerine de konuşan Özsoy, Fenerbahçe’nin geleceğe yönelik pazarlama stratejilerinin neler olduğu sorusuna da yanıt verdi: “İstatistiği biz biliyorduk. Ama dün gece medyada gündeme gelmesi bizim için gurur verici. Sağ olsun, basketbol iletişim dün gece bütün basketbol şubesine dağıttı. Biz de bunu gururla ve onurla kendi aramızda da konuştuk. Başkanımız Ali Koç da bununla guru duydu. 10. olarak o listede olabilmeyi biz bir başlangıç olarak görüyoruz. Bunun ticari kısmına gelince, arkadaşlarımız bunun için çalışıyor ve çok mesai harcıyorlar. İletişimle ve reklam-pazarlama ile ilgili basketbolda yapılanmaya gittik. En kısa sürede geri dönüşünü alacağımıza inanıyoruz. Üzülerek söylemeliyiz ki, EuroLeague’in ulaştığı kitle ve döndürdüğü televizyon gelirleri vs. takımlara girdi olarak NBA’de olduğu gibi birebir oranda yansımıyor. Avrupa’da da basketbol bu seviyede. Dolayısıyla o listede olanlar kadar olmaması bizi üzüyor. Elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah bizimle birlikte tüm Avrupa’nın hareket etmesiyle EuroLeague sayesinde kazançlar kulüpler açısından, oyuncular açısından demiyorum, daha iyi seviyelere gelecek diye umut ediyoruz.”

Taraftarların kombine devir sistemiyle ilgili talebinin olması ve gerçekleşip gerçekleşmeyeceği sorusunu, “Kombine devri gündemimizde ve bunun için çalışıyoruz. Buradaki sıkıntı kombinenin devredileceği kişinin bilgilerine sahip olmamamız. Olmasını talep ettiğimizdeki problemleri de aşmaya çalışıyoruz. Kesin bir tarih söyleyemem ama en kısa sürede halledeceğiz. Geçen yıldan beri gündemde olan bir durummuş. Bu yönetimde çok sıkı ele alındı. İnşallah en kısa sürede halledeceğiz.” diye cevapladı.

Genç oyuncular çok çalışırlarsa Fenerbahçe'de oynama fısatı yakalayabileceklerini belirten Başantrenörümüz Obradovic,  “Tüm oyuncularımız Fenerbahçelidir. Temel olan budur. İster Sırbistan’da ya da başka bir ülkede olsun benim için önemli değil. Fenerbahçe bir Türk kulübüdür. Burada olmaktan çok mutluyuz ve bizlerin en az Türk oyuncuya sahip takım olduğumuzdan emin değilim. Bunun doğruluğundan emin değilim ama benim için fark etmez. Oyuncularım ve herkes anlıyor ki, ben burada sıkı çalışmak için bulunuyorum. Tıpkı dün de olduğu gibi herkesin bu takımdan mutlu olmasını amaçlıyorum ve buna devam edeceğim. Genç oyuncular her zaman bir şansı hak ediyorlar. Elimden geldiğince her zaman onlara fırsat verdim. Ama bu onlara da bağlı. Eğer spor salonunda daha iyi oyuncular olmak için ve Fenerbahçe’de oynama fırsatı için saatlerce çalışırlarsa bu şansı elde ederler.” yanıtladı.

Başkan Vekilimiz de Koç Obradovic’in sözlerine istinaden, “Koçumuz mütevazılık yapıyor. Genç oyuncu, Türk oyuncu derken belki Fenerbahçe’de oynayan oyuncu sayısı az gibi gözükebilir. Ama bunu değerlendirirken tüm lige bakmalıyız. Lige oynayan takımlarda bizden yetişen oyuncular hem erkek hem de kadın basketbolunda çok fazla var. Hocamızın olduğu bu süre içerisinde katma değeri sağlayıp basketbolun kalitesini çok yükselttiği ve diğer takımlarda çok rahat süre alan oyuncularımızı da dikkate almakta fayda var.” dedi.

“Şampiyonlar gibi beslen” projesiyle nasıl etkinliklerle insanların hayatına dokunacakları sorusu üzerine, Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, “Bu ortaklığın aktivasyonu birçok mecrada olacak ama an teması oyuncularımızın ve Sayın Koç Obradovic’in sosyal medyada şampiyonlar gibi beslenmenin, fiziksel aktivitenin faydasını rol model olarak yaşamaları olacak. Bunun dışında maçların etrafında birçok farklı aktivite de yapacağız. Ağırlıklı olarak burada sosyal fayda tarafında çocukları hedefliyoruz. Diğer tarafta da marka bilinirliği olarak Fenerbahçe’nin Avrupa’daki etkinliği ile beraber ki Avrupa’nın zirvesinde olduğu çok açık, markamızla hedef kitleye daha çok ulaşacağımıza eminiz.” ifadelerini kullandı.

Sezona en iyi başlangıcını yapan Fenerbahçe BEKO Erkek Basketbol Takımımız için de konuşan Obradovic,  “Bu sezona iyi bir başlangıç yaptık. Herkes artık yeterli tecrübeye sahip burada. İyi bitirmenin ne kadar önemli olduğunun da farkında. sadece sezonun başındayız ve daha üçte birini oynadık. Avrupa’da da daha çok maçımız var. Aynı şekilde Türkiye ligimiz de var. Bence nasıl bitirdiğimiz nasıl başladığımızdan daha önemli. O yüzden biliyoruz ki iki tane maçımız var bu hafta. Çok önemli maçlar. Bunlara odaklanmamız ve önümüzdeki maçlara odaklanıp aynı vizyonla, aynı konsantrasyonla devam etmemiz lazım ki bir başarılı sezon daha yaşayalım.” dedi.

BEKO markasının bu iş birliği ile hedeflerinin ne olduğu yönündeki soruyu Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, “Bu isim ortaklığı basketbola dönüşümüz için fırsat oldu. BEKO markasının Avrupa’daki konumuna çok büyük katkı sağlamasını bekliyoruz. Dikkat ederseniz, ‘Şampiyonlar gibi beslen’ değil, ‘Eat like a pro’ her yerde. Çünkü Fenerbahçe’nin bu izlenen 470 milyon seyircisine biz ‘Eat like a pro’ ile ulaşacağız. Bütün Avrupa’ya yönelik bir iş birliği olarak değerlendirebilirsiniz. Türkiye’de de BEKO markasının büyümesi için hedeflerimiz var. Arçelik ve BEKO markaları kardeş markalar ve Türkiye’de beyaz eşya sektöründe, tüketici elektroniğinde lider. Biz bu liderliği daha da pekiştireceğimize inanıyoruz. Türkiye’de sosyal fayda tarafı biraz daha ağır basacaktır. BEKO markasının uluslararası ile Türkiye’deki entegrasyonu doğru bir yaklaşım Biz global olarak BEKO’yu nasıl konumlandırıyorsak Türkiye’de de öyle konumlandırmaya devam edeceğiz. Bu da önemli bir adımı.” şeklinde yanıtladı.

Sponsorluk anlaşmalarının önemine değinen takım kaptanı Melih Mahmutoğlu, “Sponsorluklar her zaman tüm kulüpler için çok önemli. Bundan önce de Ülker, Doğuş çok ciddi sponsorlardı. Onlara da takım kaptanı olarak teşekkür ediyoruz. Biz sporcular olarak her zaman sahada en iyisini yapmak için görevliyiz. Bunu da yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Sponsorluklarla alakalı Başkanımız, yöneticilerimiz her zaman daha iyisini bilirler.” dedi.

Dün oynanan Afyon Belediyespor maçında tribünleri dolduran ve maçın ardında tezahüratlar eşliğinde Başantrenörümüz Zeljko Obradovic ve oyuncularımızı sahaya çağıran taraftarlarımızla ilgili ise kaptan Melih, “Dünkü maçta çok güzel bir ortam vardı. Hazırlanmış videoyu izlerken de tüylerimiz diken diken oldu. Çok güzel anlar. Seyircimize bir kez daha teşekkür ediyoruz. CSKA maçı da inşallah coşkulu olur. Aynı duyguyla taraftarlarımızı o maça da bekliyoruz. Bunlar çok güzel duygular.” diye konuştu.

Başantrenörümüz Zeljko Obradovic ise Afyon Belediyespor maçının sonundaki atmosferle ilgili, “Kendi açımdan çok özeldi. Çok mutlu olduk. Gerçekten çok özeldi. Melih’in de söylediği gibi yarından sonra CSKA maçımız olacak. Oyuncularımız da konumumuzu korumamız gerektiğini biliyorlar. Bizim için önemli bir maç. Taraftralarımızın sayesinde sevildiğimizi hissediyoruz. Çok büyük bir motivasyon kaynağı aynı şekilde savaşmak için.” diyerek sözlerini tamamladı.

Basın toplantısının ardından imza seremonisi için Başkanımız Ali Koç ile Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu sahneye geldi ve Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, Başantrenörümüz Zeljko Obradovic ve takım kaptanı Melih Mahmutoğlu ile birlikte Fenerbahçe BEKO Erkek Basketbol Takımımızın formasını imzaladı.

Toplu fotoğraf çekimi sonrası takım kaptanı Melih Mahmutoğlu ile oyuncularımız Luigi Datome ve Sinan Güler, yöneticilerimiz ve basın mensuplarının çocuklarıyla beraber şut idmanı yaptı. Eğlenceli dakikalara sahne olan şut idmanının ardından organizasyon sona erdi.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları