KULÜP

Erdoğan Karabelen son yolculuğuna uğurlandı

11 Kasım 2018 Pazar 16:25

1950’li yıllarda Fenerbahçemizde hem atlet hem de basketbolcu olarak görev yapmış, iki branşta da başarılar kazanarak milli formayı giymiş eski sporcumuz Erdoğan Karabelen, bugün düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Erdoğan Karabelen için ilk tören Fenerbahçe Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde yapıldı. Törene; Karabelen Ailesi'nin fertleri, Genel Sekreterimiz Sevil Zeynep Becan, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Turhan Şahin ve Mustafa Kemal Danabaş, yüksek divan kurulu ve kongre üyelerimiz, eski sporcularımız, şube kaptanlarımız ve kulüp çalışanları katıldı.

Tören öncesinde Erdoğan Karabelen’in ablası Özcan Atamert tarafından Erdoğan Karabelen’in yaptığı Atatürk portresi, tabutunun önüne bırakıldı.

Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde düzenlenen törende konuşan Genel Sekreterimiz Sevil Zeynep Becan, “Büyük Fenerbahçe ailesi, sevgili sporcularımız, kederli Karabelen ailesi, bugün burada Fenerbahçemizde hem atletizm hem de bir basketbolcu olarak görev yapan, her iki branşta da başarılar kazanarak milli formayı giyen eski sporcumuz ve Yüksek Divan Kurulu üyemiz Erdoğan Karabelen’i ebediyete uğurlamak üzere toplandık, acımız çok büyük. Şu sözleri bize onun nasıl bir insan ve nasıl bir vizyona sahip olduğunu anlatmaya yetiyor: ‘Gençlere bakıyorum, birbirlerine öfkeyle bakıyorlar. Önce insan olsunlar. Ani asabiyet haliyle birbirlerine yanlış hareketler yapmasınlar. Para olarak demiyorum;  sağlıklarına dikkat etsinler. Kültürel birikimlerini genişletsinler, kendilerini geliştirsinler. Ben, öğrencilerime önce bunları sonra da sporu öğretmeye çalıştım. Umarım başarabilmişimdir.’ Evet, hem atletizmde hem de basketbolda milli formayı giyen nadir sporculardan biri oldu, Erdoğan Karabelen. 1955-1956 sezonunda İstanbul Şampiyonu olan Fenerbahçe Basketbol Takımı’nın oyuncularından biriydi. Aynı takımda yer almış bir diğer değerli sporcumuz Mehmet Baturalp’i ise geçtiğimiz yıl yine bu zamanlarda -9 Kasım- kaybetmiştik. Kendisini buradan rahmet ve saygıyla anıyoruz. Büyük değerlerimizi arka arkaya kaybediyoruz, efsanelerimizi kaybediyoruz. Yeni efsanelerimizi de onların ışığında yetiştirmeye çalışıyoruz. Erdoğan Karabelen, kişisel arşivinde muhafaza ettiği Fenerbahçe tarihine dair kıymetli hatıralarını kısa bir süre önce Fenerbahçe Müzesi’ne bağışlamıştı. Dergimizde de bunu haber olarak sizlere duyurmuştuk. Onun bu anlamlı davranışını Fenerbahçe camiası ve camiamızın gelecek nesilleri olarak onurla hatırlayacak ve emanetlerini onurla koruyacağız. İnanıyoruz ki genç sporcularımız, onun önce insan sevgisi, karşılıklı saygı ve kültürel birikimlere yatırım yapma ilkesini daima örnek alacak ve yaşatacaklardır. Sayın Başkanımız ve Yönetim Kurulu arkadaşlarım adına muhterem ailesinin acısını yürekten paylaşıyor;  merhuma Allah’tan rahmet, başta ailesi, tüm sevenlerine ve camiamıza başsağlığı diliyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.” dedi.

Ardından kürsüye gelen Yönetim Kurulu Üyemiz Turhan Şahin ise, “Değerli dostlar, kıymetli Fenerbahçeliler, böyle bir ortamda konuşmak çok zor ama bir şeyler de söylemek lazım. Hele ki merhum, Erdoğan Karabelen olunca onun hakkında söylenecek çok çok söz var. Ancak ben Erdoğan ağabeyimizin atletizmde hem spor arkadaşı daha sonra da onun talebesi olarak ve onu çok yakından tanıyan bir insan olarak onun hepimizi etkileyen 3 özelliğinden bahsetmeden geçemeyeceğim. Birinci özelliği, az önce Sayın Genel Sekreterimizin söylediği gibi sporcu kimliği. O, gerçek anlamda komple bir sporcuydu. Atletizm yapardı, atletizm müsabakasından çıkıp basketbola giderdi ve basketbol takımın başarısı için uğraşırdı. Ardından sahalara dönüp bizlere ders verirdi. Böyle fedakâr bir ağabeyimizdi. Onun ikinci önemli özelliği, insani değerlere çok önem vermesiydi. Biz, onun terbiyesiyle ve onun öğretileriyle hayata adımımızı attık. Sporculuğu onun bakış açısından değerlendirdik ve rakiplerimize her zaman saygı duyup, sevgiyle yaklaştık. Bir diğer özelliği de ki bana göre hepimizi derinden etkileyen özelliği, Atatürk’e ve Türkiye Cumhuriyeti devletine bağlılığıydı! Atatürk ile o kadar bütünleşmişti ki boş zamanlarında el emeği alın teriyle Atatürk’ün çeşitli portrelerini yapar ve yakın arkadaşlarına hediye ederdi. Bunlardan bir tanesi de bana hediye ettiği portredir.  Bu, bizi çok etkilerdi ve birçok dostumuzda, arkadaşımızda onun el emeğiyle yaptığı Atatürk’ün portreleri vardır. Aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, Karabelen ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum. Büyük bir değeri kaybettik, başımız sağ olsun.” şeklinde konuştu.

Erdoğan Karabelen için Şakirin Camii’nde cenaze namazı kılındı

Fenerbahçemizin unutulmaz isimlerinden Erdoğan Karabelen, Fenerbahçe Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde düzenlenen törenin ardından Şakirin Camii’nde kılınan cenaze namazıyla Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze törenine Yönetim Kurulu Üyemiz Turhan Şahin’in yanı sıra spor dünyasından da çok sayıda isim katıldı.

Türk basketbolu ve Kulübümüzün efsane isimlerinden Erdoğan Karabelen’e Allah'tan rahmet diliyor; kederli ailesine ve camiamıza sabır diliyoruz.
 

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları