KULÜP

Yöneticimiz Fethi Pekin: Bu davaların sonuna kadar takipçisi olacağız, bu bizim kırmızı çizgimizdir

19 Ekim 2018 Cuma 12:25

Fenerbahçemize kumpas kuranların yargılandığı Şike Kumpası Davası’nın 7. duruşma haftası, bugün görülen davayla tamamlanıyor.

Fenerbahçe Spor Kulübü Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin ile kulübümüzün avukatlarından Naim Karakaya, 5. gün duruşmaları öncesi dava ile ilgili Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe’nin hakkını sonuna kadar savunacaklarını söyleyen Yöneticimiz Fethi Pekin, davanın işleyişiyle ilgili, “Fenerbahçe’ye karşı kurulan kumpas davasının 7. duruşma haftasının son celsesindeyiz. Yine Çağlayan’dayız. Önceki 4 gün duruşmalar Silivri’de devam etmişti. Kırmızı çizgimiz olduğunu sadece ben ifade etmiyorum. Başta Başkanımız Sayın Ali Koç, tüm yönetimimiz, camiamız, bu dava sırasında savunmalarımızı ellerinden geldiğince en üst seviyede yapan avukatlarımız da aynı görüşte. Bu Fenerbahçe’nin haksız yere uğradığı mağduriyetin giderilmesi açısından çok çok önemli bir dava. Bir önceki duruşma haftasının son günü de ifade ettiğim gibi bu dava kadar önemli, belki daha da önemli Yargıtay’da onanmasını beklediğimiz bir karar var. O kararın bir an evvel çıkmasını istiyoruz, talep ediyoruz. Daha fazla uzamadan sonuca varılmasını istiyoruz. Bu davada da sürecin daha hızlı işleyebilmesi için avukatlar elinden geleni yapıyor. Çok sayıda sanıklı, çok sayıda tanıklı, çok kapsamlı bir dava. Sürecin uzaması doğaldır ama biz en kısa sürede davanın sonuca varmasını istiyoruz. Bunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Naim bey ve diğer avukatlarımız bizi, yönetimimizi bilgilendiriyorlar. Her duruşma haftası öncesi hukukçular olarak bir araya geliyoruz ve stratejimizi belirliyoruz. Avukatlarımız da bizleri duruşmalarda savunuyorlar. Yönetimimiz, camiamız bu davaların sonuna kadar takipçisi olacaktır, Fenerbahçe’nin hakkını sonuna kadar savunacaktır, Fenerbahçe’nin arkasında sonuna kadar olacaktır. Bunlar bizim kırmızı çizgimizdir. Çok yakından takip etmeye devam edeceğiz” değerlendirmesini yaptı.

PEKİN: YARGITAY KARARININ DA BİR AN EVVEL ÇIKMASINI BEKLİYORUZ
Yargıtay’dan beklenen onama kararıyla ilgili de konuşan Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Fethi Pekin, “Oradaki sonuç çok önemli. Kendi başına zaten çok önemli. Bu davayı da kısmen de olsa etkileyebileceğini düşünüyorum. Elimizi kuvvetlendirecektir. O dava zaten Yargıtay’da 2 buçuk yılı aşkındır kararı beklediği için kararın artık verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Son safhasına gelmiş vaziyettedir. Beklentimiz kararın bir an evvel çıkmasıdır” dedi.

Son olarak Fenerbahçe’nin bütün camiamızın vicdanlarında ak olduğunu sözlerine ekleyen Fethi Pekin, “Sütten çıkmış ak kaşık gibidir. Bu neticede bir süreçtir. Her iki davanın sonucunda da bu kanunlar önünde de, mahkemeler önünde de, yargısal olarak da aklanma sonucuyla bitecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Sadece bu sürecin bir an evvel sonuçlanmasını istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

AVUKAT KARAKAYA: GECİKEN ADALET, ADALET DEĞİLDİR
Sorgulamaların devam ettiğini söyleyen Fenerbahçe Spor Kulübü Avukatlarından Naim Karakaya ise şöyle konuştu: “Bir an önce karar çıkmasını bekliyoruz ama henüz yeterli ilerleme o dosyada da bu dosyada da yargı biraz yavaş ilerlediği için henüz sağlanamadı. Biz kısa zamanda Yargıtay’ın bu kararı vermesini ve beraat kararının onanmasını bekliyoruz. Sonuçta geciken adalet adalet değildir, dünyada temel bir prensiptir. Ne kadar gecikirse bu anlamda adaletsizlik hüküm sürer. Aynı cümleleri bu dosya için de söylemek istiyoruz. Bu dosyada da Şubat 2017’de başladık ve bu hafta başından beri devam eden bir yargılama var. Bu yargılama aslında, bu konuda açılmış davaların –Fetullahçı Terör Örgütü Üyeliğiyle suçlanıyor sanıklar- en gerisinde kalmıştır. 107 sanığın henüz sorgusu yapılamamıştır. Lütfen bu dava bir an önce hızlandırılsın. Daha kısa aralıklarla daha uzun duruşmalar yapılsın. Bu dava bir an önce bitsin. Bu davanın hızla bitmesini önemsiyoruz. Fenerbahçe camiasının aklanmasını istiyoruz. Burada Pazartesi günü duruşma açıldığında tutuklu sanıklara savunmalarının hazır olup olmadığı soruldu, tutuklu sanıklar savunmalarının hazır olmadığını bildirince mahkeme tutuksuz bir sanığın sorgusuyla devam etti. Mahkemeden şöyle bir şey talep ettik; artık bu davada tutuklu sanıklar eğer savunma yapmak istemiyorlarsa sonsuza kadar beklemek gibi bir durum söz konusu değil, mahkeme buna susma hakkını kullanması kapsamında devam eder. Yargılama sıralaması olarak önce sanık sorgularının yapıldığı için daha sonra mağdurların dinlenmesi, müştekilerin, şikayetçilerin dinlenmesi ve daha sonra diğer delillerin, tanıkların ve belgelerin ortaya konması söz konusu. Biz dedik ki, artık mahkeme bu aşamayı geçsin, bu aşamaya geçilmesinden önce de sanıkları uyarsın dedik. Bu çağrımız savcıda da ses buldu. Cumhuriyet Savcısı, mahkemeden tutuklu sanıkların savunmalarını yapmaları konusunda ihtaratta bulunmasını istedi. Mahkeme de sanıklara sözlü olarak, bugün belki ara kararda da geçecek: 'Bu davayı sizin savunmalarınız nedeniyle ilerletemiyorum. Mutlaka savunmalarınızı çok hızlı bir şekilde yapın' diyerek aslında bu tezimizi doğrulayan bir yaklaşım sergiledi”.

25'İ TUTUKLU 107 SANIK VAR
Davanın bugünkü seyriyle ilgili de değerlendirme yapan kulübümüzün avukatı Naim Karakaya, “Tutuklu 25 toplam 107 sanık var. Polis memurları, polis şefleri, emniyet mensupları, gazeteciler olmak üzere değişik meslek gruplarından insanlar var. Cumhuriyet Savcısı, dün mütalaasında, bu duruşmanın sonuna ilişkin mütalaasında sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Duruşma ilk 4 gün Silivri’de devam etmişti, bugün Çağlayan’da devam edecek. Şehir dışında tutuklu olan sanıkların ses ve görüntülü kaydetme sistemiyle talepleri alınarak mahkeme bu akşam bir karar verecek. Mahkeme yeni duruşma tarihini de şimdiden belirledi. İlk duruşma tarihi beklediğimizden biraz daha yakın. 14-18 Ocak arasındaki 5 günde bu duruşmaların yapılacağını ifade etti. Amacımız bu yargılamanın bir an önce bitmesi. Fenerbahçe camiamıza bu kumpası kuranların adil yargılanarak hak ettikleri cezalara çarptırılmaları, bir an önce adaletin sonucunun görülmesi anlamında son derece önemli. Az önce Fethi Bey'in de ifade ettiği gibi bizim için bu dava kadar önemli olan Yargıtay’daki davanın da bir an önce sonuçlanıp o dava da sanık olan insanların da hızla aklanmasını görmek istiyoruz” ifadelerine değindi.

Son olarak mahkemenin firari sanıklarla ilgili nasıl bir yol haritası izleyebileceğiyle ilgili de açıklama yapan Avukat Naim Karakaya, “Mahkeme her duruşmanın sonunda bu firari sanıklar için yakalama emrinin devamına karar veriyor. Bu süre içerisinde kolluk kuvvetleri tarafından bu insanların yakalanması için çaba sarf ediliyor. Eğer yakalanırlarsa bu davaya dahil olacaklar, eğer yakalanmazlarsa mahkeme hüküm aşamasına geldiğinde bu sanıklar için beklemez, onlar için ayırma kararı vererek yeni bir dosya açar, mevcut sanıklar için bu yargılamayı bitirerek sonuca ulaşır” diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları