FUTBOL

Futbolcularımız, Kasımpaşa karşısında alınan farklı galibiyetin ardından açıklamalarda bulundu

16 Ağustos 2022 Salı 00:27

Fenerbahçemizin deplasmanda Kasımpaşa’yı 6-0 yendiği maçın ardından karşılaşmada gol atan oyuncularımızdan Joshua King, Enner Valencia ve Emre Mor yayıncı kuruluşa konuştu.
 
Joshua King: Takım olarak iyi performans gösterdik

İlk olarak karşılaşmayı değerlendiren ve ardından performansı ile ilgili soruya cevap veren, Joshua King, Bizler açısından bu netice mutluluk verici ama geçen hafta hayal kırıklığı yaşadığımızı söyleyebilirim. Ümraniye maçını kazanmamız gerekiyordu.  Bugün iyi bir takım performansı ortaya koyduk. Kırmızı kart da işimizi kolaylaştırdı. Bazen rakibin kırmızı kart görmesi ritminizi düşürebilir ama bizim için böyle olmadı. Enner, Emre, Arda ve ben iyi pozisyonlar bulduk, iyi şanslar yarattık. İyi takım olduğumuzu düşünüyorum. Yeni oyuncular da mevcut. Saha içinde olacağımız en iyi kombinasyonla birlikte iyi neticeler alacağımızı düşünüyorum.

Premier Lig’de 7 yıl oynadım ve orası gerçekten zorlu bir ligdi. Maalesef bu lig dışarıdan insanlar tarafından küçümsenen bir lig ama bence öyle değil. Gayet zorlu bir lig. Bugün iyi sonuç aldık. Daha çok gol atabilirdik.  Performansım olarak %80-85 civarındayım. Daha da iyiye gidebileceğimi düşünüyorum. Hocamın istediklerini saha içerisinde yerine getirmeye çalışıyorum. Şu an itibariyle %100’ümle değilim ama en kısa zamanda %100 formuma ulaşacağımı düşünüyorum. 72. dakikada kramp oluştu bende. 90 dakika boyunca oynayabileceğim seviyeye hızlı bir şekilde ulaşmaya çalışacağım. Maçtaki performansımdan dolayı da mutluyum. Hocamın istediklerini saha içerisinde yerine getirmeye çalıştım. Valencia ile beraber güçlü bir kombinasyon yakaladık. Özellikle ileri uçta gösterdiğimiz koşu gücü ve kuvvet rakip defanslar için oldukça zorluk yaratacak bir durum. Şuanda sakatlığından dolayı oynamayan Pedro var. O da harika bir santrafor var. İleri uçta çok harika oyunculara sahip olduğumuzu düşünüyorum. Hepimizin birbirimizi iyi anlamasıyla beraber rakip defanslar için tehdit oluşturacağımızı düşünüyorum.” dedi.
 
Enner Valencia: Hem oyuncuların hem de teknik ekibin özgüven kazanması açısından bu skor önemliydi

Maçla ilgili Valencia, “Aldığımız galibiyet çalışmaların bir meyvesi. Sezon öncesi hazırlık dönemini iyi geçirmiştik. Sezonun da henüz çok başındayız. Aynı şekilde çalışmalarımızı devam ettirmemiz gerekiyor. Bugün ilginç bir maç oldu. Hem oyuncuların hem de teknik ekibin özgüven kazanması açısından önemliydi. Yeni kurulmuş bir takımız. Her maç üzerine koyarak devam etmek istiyoruz.” değerlendirmesini yaptı.
 
Ligin ilk 2 haftasında kaydettiği 4 golle ilgiliyse Enner Valencia, “Forvet oyuncuları olarak gol atmak bizi ekstra motive ediyor. Biz forvet oyuncuları gol atmak için yaşarız. Çok şükür ki bu fırsat ayağıma geldi ve ben de en iyi şekilde değerlendirdim. Umarım bu gol atma serim devam eder. Ama bizim için en önemli şey takımın kazanması. İlk maçta bunu becerememiştik ama bugün 3 puanı aldık. Üzerine koyarak devam etmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Emre Mor: Daha fazla gol atabilirdik
Karşılaşma ile ilgili Emre Mor, “Bu maç itibarıyla geri döndüğümüzü söyleyebilirim. Bizim açımızdan pozitif bir netice oldu. Son maça nazaran bugün galip gelmemiz ve düzeltmemiz gereken şeyleri de düzeltmemiz gerekiyordu. Rakibin kırmızı kart pozisyonu vardı. O kırmızı karttan sonra oyunumuzu rakibe daha rahat kabul ettirdik. Ama bana göre kırmızı kart olmasaydı bile yaptığımız pozitif şeylerden dolayı maçı kazanırdık diye düşünüyorum. Sonuçtan dolayı mutluyum.” şeklinde konuştu.
 
6-0’lık galibiyetin ardından gecenin golünün sorulması üzerine Emre, “Tek bir gol söyleyemem. Bana göre bütün goller güzeldi. Takım olarak iyi oynadık. Attığımız golden daha fazlasını atabilirdik. Dolayısıyla tek bir gol söyleyemem. Bana göre tüm goller güzeldi.” cevabını verdi.