FUTBOL

Fenerbahçemiz, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Austria Wien’e konuk oluyor

17 Ağustos 2022 Çarşamba 17:40

Fenerbahçemiz, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Avusturya temsilcisi Austria Wien'e konuk oluyor. Bu akşam Avusturya’nın başkenti Viyana’daki Viola Park'ta oynanacak karşılaşma TSİ 22.00’da başlayacak ve D-Smart'tan naklen yayınlanacak.
 
Müsabakada Alman hakem Daniel Siebert düdük çalacak. Siebert'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Jan Seidel ile Rafael Foltyn üstlenecek. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Alman Daniel Schlager olacak.
 
Futbol A Takımımız, üçüncü eleme turunda ilk maçta 3-0 yendiği Çekya temsilcisi Slovacko ile deplasmandaki rövanşta 1-1 berabere kalıp adını play-off turuna yazdırmıştı. Fenerbahçemiz, Austria Wien karşısında da ilk maçta iyi bir skor alarak UEFA Avrupa Ligi gruplarına adını yazdırmak için Kadıköy'e avantajlı dönmeyi hedefliyor.
 
Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 245. karşılaşmasına çıkacak. Takımımız, Avrupa kupalarında oynadığı 244 müsabakada 88 galibiyet, 53 beraberlik ve 103 mağlubiyet yaşadı. Bu maçlarda rakip fileleri 306 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesinde ise 357 gol gördü.
 
Fenerbahçemiz, eski adıyla UEFA Kupası, yeni adıyla ise UEFA Avrupa Ligi'nde ise 127. maçına çıkacak. Ekibimiz, daha önce bu kulvarda oynadığı 126 müsabakada 53 galibiyet, 31 beraberlik ve 42 mağlubiyet yaşadı. Fenerbahçe rakip filelere 171 gol gönderirken, kalesinde 161 gol gördü. Futbol A Takımımız, yeni adıyla UEFA Avrupa Ligi'nde ise 72 maça çıktı. Bu müsabakalarda 35 galibiyet, 21 beraberlik ve 16 yenilgi yaşayan Fenerbahçe, 99 gol atarken, 70 gol yedi.
 
Futbol A Takımımızın 23 kişilik kamp kadrosunda şu isimler yar alıyor:
 
Altay Bayındır, Osman Ertuğrul Çetin, İrfan Can Eğribayat, Bright Osayi-Samuel, Attila Szalai, Mauricio Lemos, Gustavo Henrique, Luan Peres, Ezgjan Alioski, Filip Novak, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Willian Arao, Mert Hakan Yandaş, Miha Zajc, Miguel Crespo, Arda Güler, Lincoln Henrique, Diego Rossi, İrfan Can Kahveci, Joshua King, Enner Valencia, Serdar Dursun.