FUTBOL

Futbolcularımız Nazım Sangare ve Filip Novak’tan açıklamalar

19 Nisan 2022 Salı 19:51

Futbolcularımız Nazım Sangare ve Filip Novak, Fenerbahçemizin, barış temasına dikkat çekmek ve katkı sağlamak amacıyla başlatılan ‘Shakhtar Donetsk Global Tour’ kapsamında Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk ile Stadımızda oynadığı dostluk maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Nazım Sangare: Bugün güzel bir organizasyon oldu. Bizim için oynamak önemli ama daha da önemlisi rakip takım için bir barış maçı oldu. Bazı rakip takım oyuncularının gözlerinde gördüm ki daha çok acı çekiyorlar. Onlara çok büyük saygım var. Bugün buraya gelip futbol oynamak onlar için çok zor bir şey. Allah onların yardımcısı olsun. İnşallah bu savaş bitecek en kısa zamanda. Sadece Ukrayna’da değil bütün dünyada…

Filip Novak:Sahaya çıkıp onları desteklediğimizi göstermek önemliydi ve biz de bunu yaptık. Kazandığımız için de mutluyuz. Serimizi devam ettirdik. Gelecek maçta da bu şekilde devam etmeyi umuyoruz.

Maç sonu her iki takım oyuncularının dostane davranışları içinse, “Maç sonu gerçekten çok güzel görüntüler oldu. Taraftarımızın da stada gelmesi, desteklerini göstermeleri çok anlamlıydı. Çünkü buradan elde edilecek gelir Shaktar’a ve oradaki savaş mağdurlarına gidecek. Umarım en kısa zamanda Ukrayna’daki durumlar da çözülür ve tekrar futbol oynamaya başlarlar.”  şeklinde bir değerlendirmede bulundu.