FUTBOL

Futbolcularımız, Trabzonspor maçı sonrası açıklamalarda bulundu

06 Mart 2022 Pazar 21:50

Fenerbahçemiz, 17. dakikadan itibaren 10 kişi oynadığı maçta Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından oyuncularımızdan Miha Zajc, Bright Osayi-Samuel ve Altay Bayındır yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Miha Zajc,Maça iyi başladığımızı düşünüyorum ve 20 dakikalık bölümü domine ettiğimizi söyleyebilirim, ta ki kırmızı karta kadar! Sonrasında oyun değişti ve 10 kişi oynamaya başladık. Ama buna rağmen savaşımızı sürdürdüğümüzü ve sahaya iyi bir karakter koyduğumuzu düşünüyorum. Biz, eğer bu şekilde taraftarlarla beraber oynarsak ve beraberliği sergilersek sonuna kadar savaşabileceğimizi bir kez daha göstermiş olduk. 10 kişiyle önemli bir puan elde ettiğimizi düşünüyorum. İyi bir performans ortaya koyduk.” dedi.

Trabzonspor karşısında takımımıza beraberliği getiren gole imza atışını ise, “Gol attığınız zaman kendinizi mutlu hissedersiniz. Takım açısından da önemli bir gol olduğunu düşünüyorum. Mert’in de aynı şekilde iyi bir asisti var. Netice itibariyle bugün kaybetmemek bizim için önemliydi. 10 kişi oynarken takım açısından iyi bir sonuç olduğunu söyleyebilirim.” şeklinde değerlendirdi.

Bright Osayi-Samuel, Maça iyi başladık. Hocamız da maçtan önce ilk 20 dakikada baskılı oynamanın önemini anlatmıştı ki bu şekilde maça başladık. Gördüğümüz kırmızı kart hakkında çok da fazla bir şey söylemek istemiyorum. O dakikadan sonra maç biraz farklılaştı. O andan itibaren hedefimiz sahada birlikte kalıp, gol yememekti ki golü de yedik, işler bizim için daha da zorlaştı. Bütün takım olarak iyi bir karakter gösterdik. Bu maçı kesinlikle kazanabilirdik. Kendi performansımdan dolayı da memnumun. Evet, ofansif pozisyonda oynamaktan daha çok zevk alıyorum. Gerçek pozisyonumu arasam da nerede oynarsam oynayayım elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Çünkü oynamaktan keyif alıyorum. Maçtan önce onun(Nwakaeme) bazı görüntülerini izlemiştim. Ne kadar iyi  olduğunu biliyordum ki, daha önce onların sahasında ona karşı oynamıştım. Bugün bazen beni geçebildi. 1 gol de attı. Günün sonunda ben takımıma yardım etmeye çalıştım. Bugünkü performansımızdan memnunum. Bunu bir sonraki maçlara taşımamız gerekiyor."

Altay Bayındır,İki maçtır aynı şeyi yaşıyoruz. İlk maç yaklaşık 70-80 dakika, ikinci maçta da 70-80 dakika 10 kişi oynadık. 1-1 berabere kaldık. Maçın başında kırmızı kart yiyip, son dakikaya kadar 10 kişi, mücadeleden kopmadan, maçın son anına kadar mücadele eden takımımızı tebrik ediyorum. Taraftarlarımız da bugün bize çok güzel destek oldular. Son dakikaya kadar kazanmak için oynadık ama olmadı. Bu maçı kazanmayı çok istiyorduk. Bu maç bu şekilde bitti, önümüzdeki maçlara bundan sonra hazırlanıp devam edeceğiz.” dedi.

Maç içerisinde yaşanılan bir pozisyona dair görüşlerini aktaran Bayındır, “Ben bunu hocayla da konuştum. Tekrarlarda da pozisyon gösterilecektir. Aut atışıydı, topu diktim, belki hızlı başlayacağım ve pozisyon bozacağız. Rakip oyuncunun forveti, aut atacağım alana topu diktikten sonra gelip topa vurdu. Hakeme bunu söyledim. Bu pozisyon sarı kartlık pozisyon değil mi? Ben aut için topu dikiyorum, oyuna hızlı başlayacağım ama rakip oyuncu gelip o topa vuruyor.  Yan hakem var, dördüncü hakem var, orta hakem zaten önümüzde duruyordu. Onu sordum, hatta maç sonrasında da ‘hocam, pozisyonu izle, bak. Bu sarı kartlık bir pozisyon’ dedim. Bu tarz şeyler gerçekten üzücü. Ama dediğim gibi böyle biten bir maçtı. Son anına kadar kazanmak için mücadele verdik. 1-1 bitti, önümüze bakacağız. Bundan sonra geriye kalan maçlarda en iyi ve en sağlıklı şekilde mücadele edeceğiz. İnşallah yapabildiğimizin en iyisini yaparak sezon sonuna kadar ligi de en iyi yerde bitiririz.” değerlendirmesinde bulundu.

Pozisyonu hakeme söylediğini ancak sağlıklı bir cevap alamadığını dile getiren Altay Bayındır, “Çok sağlıklı bir yorum alamadım. ‘Pozisyonu da izle’ dedim. Gayet de saygılı bir şekilde.. Dikkat etmemiz gerekiyor. Dediğim gibi ilk maçta da yaşadığımız şeyler; maçın başında 10 kişi kalıyoruz, ikinci maçta da rakip oyuncu yere düşüyor, İrfan’ın ayağı havada. Pozisyon icabı ayağını yere koymasın mı? Direkt kırmızı kart! Ben, biraz daha dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Pozisyonlar tekrar tekrar izlenip yorumlanacaktır. Açıkçası üzüldüğümüz bir maç oldu, üzüntümüz de tabii kazanamadığımız için.” diyerek sözlerini tamamladı.