FUTBOL

Dünya Down Sendromu Günü’nde #rengimizbelliolsun deme sırası sende!

20 Mart 2022 Pazar 18:49

Spor Toto Süper Lig 30. hafta maçında karşılaşacağımız İttifak Holding Konyaspor maçı öncesi futbolcularımız ısınmada, Türkiye Down Sendromu Derneği (Down Türkiye) tarafından düzenlenen #rengimizbelliolsun kampanyasına destek vererek sarı ve lacivert renkteki çorapları ellerine giydi.
 
Türkiye’de Down sendromlu bireylerin haklarına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla Türkiye Down Sendromu Derneği’nin her yıl düzenlediği #rengimizbelliolsun kampanyası bu yıl da devam ediyor.
 
Türkiye’yi farkındalık hareketine davet eden #rengimizbelliolsun kampanyasında, Down sendromlu bireylerin toplumun vazgeçilmez birer parçası olduğu, renklerle vurgulanıyor.
 
Futbolcularımız da #rengimizbelliolsun dedi ve karşılaşma öncesi düzenlenen ısınmada sarı ve lacivert renkteki çorapları ellerine giyerek Down sendromlu bireylerin haklarına dikkat çekti.
 
Ellerinden geleni yapıp, hayatın her alanında aktif olarak yer alan, çalışan, üreten, haklarını savunan down sendromlu bireylere destek olmak için farklı renkte çorapları ellerine giyerek fotoğraf ya da videonu çek, #rengimizbelliolsun etiketiyle @downturkiye’yi etiketleyerek sosyal medyada paylaş!
 
Şimdi sıra sende! Down sendromlu bireylerin vazgeçilmez hakları için harekete geç ve bu destek zincirinin bir halkası ol.
 
Down sendromuna farkındalığı artırmak için 21 Mart, Birleşmiş Milletler tarafından 2011 yılında Dünya Down Sendromu Günü olarak kabul edilmiştir.
 

Basın Fotoğrafları