FUTBOL

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, Fraport TAV Antalyaspor maçını değerlendirdi

15 Ocak 2022 Cumartesi 22:04

Takımımızın başında ilk maçına çıkan Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, 1-1 eşitlikle biten Fraport TAV Antalyaspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Sözlerine Ahmet Çalık’ı anarak başlayan İsmail Kartal, “Ahmet Çalık’ın mekanı cennet olsun. Konyaspor’a onu ben transfer etmiştim. Çok iyi bir insandı. Böyle bir kazada hayatını kaybetmiş olmasından dolayı çok üzgünüm. Altyapıdan gelen çocuklara çok sahip çıkıyordu. Krampon alıyordu, harçlık veriyordu. Mükemmel bir insandı. Allah yakınlarına sabır versin.” dedi.
 
Ardından maçı değerlendiren Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, “Maça iyi başladık. 25-30 dakika iyi gittik. Sonrasında Antalyaspor maça ortak oldu. İlk yarı böyle bitti. İkinci yarıya iyi başlayamadık. Yaptığımız değişikliklerle takım toparlanmaya başladı. Biraz daha topun bizde kalmasını sağlamayı başardık. Sonra gol geldi. Golden sonra da bazı mecburi değişiklikler yaptık. Hasta, sakat oyuncularımız var. Yüzde yüz hazır olmamalarına rağmen onları mecburen kadroya aldık. Bu şartlar altında 3 puan alıp evimize gitmek istiyorduk, olmadı. Golden sonra hemen bir gol yedik. Karambolde, kalecimiz Berke’nin belinde problem oluştu. Doktorla net bir şey konuşamadık. Durumu belli değil. Topla oynama yüzdesine baktığınız zaman %61’e, %39 bizde. Top bizde, iyi oynuyor gibi gözüküyoruz ama rakip bizden daha fazla şut atmış. Rakip bizden daha fazla orta yapmış. Hücumsal anlamda üretkenliğimiz maalesef biraz düşüktü. Güzel olan taraf, taktiksel disiplinden oyun olarak hiç açılmadık. Savunma anlamında çok disiplinli oynadık. Bu da bizim açımızdan sevindirici. Hücumsal anlamda istediklerimizi yapamadık. Üretkenliği sağlayamadık.” ifadelerini kullandı.
 
Takımdaki eksikliklerle ve farklı mevkilerde oynattığı oyuncularla ilgili İsmail Kartal, “Hepsi bizim oyuncularımız. Oyun içinde değişikliklerimiz ve rotasyon olacak. Elimdeki oyuncuları en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyorum. Ferdi’yi de yüzde yüz hazır olmamasına rağmen sol bekte oynattık. Sonrasında Muhammed’i aldık ve sol beke attık. Arkaya, öne değiştirdik. Oyunu elimizde tutup maçı kazanmak istedik, olmadı. Berabere kaldık. Biz Fenerbahçeyiz. Aramıza katılacak arkadaşlarımız var. Maçtan önce de söylediğim gibi ben ve ekibim zamanla yarışıyoruz. 3 günde bir maç oynuyoruz. Zamanımız da yok. Aramıza katılacak oyuncularımız; hastalar ve sakatlar var. Onların aramıza dönmesiyle birlikte daha güçlü mücadele ederek, yolumuza devam edeceğiz.” dedi.
 
İsmail Kartal, “Hücumda çok fazla üretken olamamamıza rağmen taktiksel anlamda çok disiplinli oynadık. Olaya o taraftan bakarsak, o yönü benim için güzel. Bunu geliştireceğiz. Oyuncularımız da, takım da, oyunumuz da gelişecek. Biraz daha zamana ihtiyacımız var. Aramıza katılacak oyuncularla bunun olacağına yürekten katılıyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.