FUTBOL

Futbol A Takım Direktörümüz Emre Belözoğlu, H.K. Kayserispor maçını değerlendirdi

15 Mayıs 2021 Cumartesi 23:54

Futbol A Takım Direktörümüz Emre Belözoğlu, Hes Kablo Kayserispor maçının ardından yayıncı kuruluşa konuştu.
 
Emre Belözoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:
 
“Oyun beklediğimiz şekilde gelişti. Derin savunma yapacaklarını, bizi geçiş oyununa zorlayacaklarını biliyorduk. Bizim dağılımımıza göre devamlı içeride formasyon değiştireceklerini de biliyorduk. Beklediğimiz yönde gelişirken beklemediğimiz bir gol yedik. Geçen haftanın vermiş olduğu moral bozukluğu, oyuncu grubu isteseniz de, hala umut olsa da motive olmaları, tekrar oyuna dönmeleri… Bunlar kolay değil. Sahanın içinde yaşayan herkes bilir. Oyuncular bir reaksiyon gösterdi. Oyuncu değişiklikleri de oyuna iyi etki verdi. Kazandık. Fenerbahçe maç kazandığında tabii sevinir ama Fenerbahçe şampiyon olmadığında sonuç ne olursa olsun… Emre Belözoğlu gelmiş son haftada maçları kazanmış, kaybetmiş değil yani şampiyonluk varsa başarı vardır. Şampiyonluk yoksa başarı yoktur. Biz üstümüze düşen her türlü sorumluluğu burada sorumlular olarak oyuncusundan teknik heyetine hepimiz üstümüze almak zorundayız.
 
Fenerbahçe’nin aslında şampiyonluklarını da yaşamış bir futbolcu olarak, geçmişinde çok önemli zamanlarında yer almış bir oyuncu olarak aslında şampiyonluklarda da bazen öyle önemli anlar vardır ki gece gündüze döner, gündüz geceye döner. Fenerbahçe’de futbol oynamak, Fenerbahçe’nin içinde olmak kolay değil. Benim için de Sportif Direktörlükle başlamış olduğum bu futbol sonrası kariyerim son 10 haftada teknik adam olarak devam etti. Her geçirdiğim günü unutmayacağım. Unutmadan bundan ders çıkararak hayatıma devam edeceğim. Çünkü kolay duygular yaşamadım. Birçok sevinç yaşarken birçok üzüntüyü de içinde yaşıyorsunuz.
 
En büyük hayalim Fenerbahçelileri sevindirmek, mutlu etmekti. Oyun olarak bazen istediğimiz şeyleri yaptık bu son 10 haftada. Sezon başı itibarıyla baktığımızda gerçekten inişli çıkışlı bir grafiğimiz vardı. Ben Fenerbahçe’nin içinde olmaktan, Fenerbahçe’ye hizmet etmekten duymuş olduğum keyfi, mutluluğu tarif edemem. Benim için çok büyük bir şeref. Süreç hepimiz için bir şekilde devam edecek, hayatımız devam edecek. Fenerbahçe hayatına devam edecek ama bugün Sivasspor maçını kazanmış ve bu maçı kazanmış teknik adam olarak Fenerbahçelilerin karşısına Fenerbahçelilerin Emre Belözoğlu’su olarak çıkmayı çok isterdim.
 
Ben bireysel planlamalarımla alakalı konuşmanın şu an için doğru bir zaman olduğunu düşünmüyorum. Açıkçası Fenerbahçe çok büyük bir camia. Zaten bunu dillendirmeye de gerek yok. Fenerbahçe içinde yaşayan herkes de bunu biliyor. Ben Fenerbahçeli Emre’yim, bu bana zaten yetiyor. Fenerbahçe’nin hedefleri hiçbir zaman bitmez. Bu sene mutlaka camia olarak yapmış olduğumuz hatalar varsa bunlardan ders çıkarıp önümüzdeki sene daha doğru yapılanmayla mutlaka Fenerbahçe yoluna devam edecektir. Fenerbahçe’nin olduğu yerde hiçbir zaman umut bitmez. Üzüntü verici olan şey aslında sezonun sonuna kadar bunu taşıyalım, ben şampiyon olacağımıza inanmıştım. Futbolcular da inanmıştı. Bunu yapamadık. Bunun sorumluluğunu da hep beraber alacağız, göğüsleyeceğiz. Fenerbahçelilerden ricam, kişiler değil aslolan Fenerbahçe’dir, Fenerbahçe’nin büyüklüğüdür, Fenerbahçe gibi büyük bir çınarın altında toplanmadır. Kişilerden bağımsız olarak söyleyebileceğim çocuklar da elinden gelen her şeyi yaptı. Bazen sonuçlar istediğiniz gibi gelişmez. Oyun karşılığını vermez. Hiç beklemediğiniz bir maçı kötü oynarken de kazanırsınız. Futbolda hiçbir zaman öngörülebilir durumlar yoktur. Fenerbahçe için bugün söyleyebileceğimiz şampiyonluk yoksa başarı da yoktur. Bütün Fenerbahçelilerle samimi bir şekilde duygularımı paylaşmak istedim.
 
Beşiktaş şampiyon oldu, tebrik ederiz. Futbol, elimize gelmiş bu şansı tabiri caizse tepmek hepimiz için çok büyük üzüntü verici bir durum. Fenerbahçe için hayat devam edecek. Önemli olan da o. Düşen takımlara başarılar diliyorum, yeni gelen takımlara başarılar diliyorum. 10 haftada teknik direktör olarak ben de burada, saha kenarında elimden gelen her şeyi yapmaya çalıştım. Ekibime de bizimle olan herkese de bir kez daha teşekkür ediyorum. Ailelerimizden uzak kaldık. Onlara da zaman ayıramadık. Bu 10 haftada çok yoğun çalıştık ama kabul edelim, şampiyonluk yoksa başarı yok. Başaramadık. Bir kez daha üzgün olduğumu söylüyorum.”

BASIN TOPLANTISI:

“Herkese iyi akşamlar dilerim. Son 10 haftadır bu göreve başladıktan sonra hemen hemen her maçımızı aslında her maçı hedefi olan takımlara karşı oynadık. Bugün de düşme hattında olan, bize kaybederse rakibinin kazanması durumunda küme düşecek bir takıma karşı oynadık. Son dakikada da olsa kazanmak tabii ki önemli ama Fenerbahçe’de başarının kriteri şampiyonluktur! Bugün oyun üzerinden çok değerlendirme yapmayacağım sadece geçen hafta yapmış olduğumuz hata aslında bize çok büyük bir bedel ödetti bugün itibariyle ve bundan dolayı üzgünüm. 10 maçlık periyot içinde de ekibimle elimizden geleni yapmaya çalıştık; 7 galibiyet, 2 beraberlik, 1 mağlubiyet. Ne yazık ki o mağlubiyet de şampiyonluğa mal oldu. Aslında kredimizin ve hata yapma şansımızın hiç olmadığı bir ortamda göreve soyunduk. Bu anlamda samimice söyleyebileceklerim, elimizden geleni yaptık. Fenerbahçe için hayat devam edecek. Fenerbahçe’de hedefler bitmeyecek her türlü. Bunu da söylemek durumundayız. Tabii şampiyon olsaydık çok daha başka bir sabaha uyanacaktı, Fenerbahçe camiası. Üzgünüz."