FUTBOL

Teknik Direktörümüz Vitor Pereira ve oyuncumuz Jose Sosa’dan Eintracht Frankfurt maçı öncesi açıklamalar

08 Aralık 2021 Çarşamba 15:45

Teknik Direktörümüz Vitor Pereira ile oyuncumuz Jose Sosa, yarın akşam Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde Eintracht Frankfurt ile oynayacağımız UEFA Avrupa Ligi D Grubu 6. ve son maç öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
 
İlk olarak söz alan Jose Sosa, yarın oynanacak karşılaşmayla ilgili, “Yarın oynayacağımız maç için heyecanlıyız. Grubu kaçıncı sırada bitirdiğimizden bağımsız olarak turnuvaya saygı duyduğumuzu gösteren bir performans göstermek istiyoruz. Kulübün hak ettiği bir performans sergilemek istiyoruz.” dedi.
 
Ligle ilgili de değerlendirme yapması istenen Arjantinli futbolcu, “Yarınki maç da önemli bir maç. Sonuçta bir Avrupa maçı. Her ne kadar bu turnuvada devam etmeyecek olsak da zor bir turnuva ve Avrupa maçı olması sebebiyle bu maç da bizim için özel bir maç olacak. Şu anda ligi düşünmüyoruz. Bu maçtan sonra ligi düşünecek yeteri kadar vaktimiz olacak. Ligi de iyi tanıyorum, zor bir lig. Bu ligde belirleyici olan ligin son haftaları oluyor.” şeklinde konuştu.
 
Bu sezonki performansıyla ilgili Sosa, “Aslında kişisel hedeflerinizi içinizde belirlersiniz, dışarıda konuşmazsınız. Benim de yapmak istediğim tek şey her gün kendimi daha da geliştirebilmek. Yıllar ilerledikçe pozisyonumda değişiklik oldu. Daha önce daha ileride oynarken şimdi biraz orta sahada, daha dengede oynuyorum. Şahsi başarımı düşünmüyorum, benim için en önemlisi oynadığım her maçta takımıma katkıda bulunabilmek ve oynadığım her pozisyona adapte olabilmek. Zaten ön bölgede de gol anlamında bize yardımcı olacak çok kaliteli ayaklarımız var.” değerlendirmesini yaptı.
 
Takımdaki gençlerin gelişimi ve performansıyla ilgili sorulan soruya Jose Sosa, “Hocamız gençlere çok fazla şans veriyor, uygun zamanlarda kendilerine süre veriyor. Biz de tecrübeli oyuncular olarak en az teknik direktör kadar bu konu da sorumluyuz. Onlarla konuşmak ve antrenmanlarda onlara aktarabildiğimiz kadar tecrübelerimizi aktarmak, ciddi olmaları, hırslı olmaları gerektiğini göstermek zorundayız. Onlara örnek olmak zorundayız. En önemlisi de sabırlı olmaları ve en iyi şekilde çalışmalarını sürdürmeleri gerektiğini onlara aktarmalıyız. Çünkü onlar bu kulübün geleceği.” cevabını verdi.
 
Ardından söz alan Teknik Direktörümüz Vitor Pereira, karşılaşmayı değerlendirdi ve grupta oynadığımız maçlara değindi.
 
Önemli olan Fenerbahçe, takımım için her zaman en iyisini arıyorum
 
Teknik Direktörümüz Vitor Pereira, “Bu turnuva bizim için çok daha farklı olabilirdi. Frankfurt ve Antwerp maçlarındaki penaltıları atabilseydik, 4 puanımız daha olabilirdi. Bu turnuvada işler bizim için farklı olabilirdi fakat ne yazık ki bu şekilde olmadı ve bunu şu anda değiştirmek mümkün değil. Gerçeği değiştiremeyiz. Yarın zor bir rakiple karşılaşacağız. Almanya Ligi’nde oynuyorlar, kuvvetli ve organize bir takım. Biz de taraftarımız önünde kazanıp, bu kulübü onurlandırmak ve 3 puan almak için elimizden geleni yapacağız.” ifadelerini kullandı.
 
Yarınki maçta nasıl bir kadronun sahada olacağı yönünde soruya Pereira, “Gerçekçi olmamız lazım. Yarınki maç bir Avrupa maçı ve önemli bir karşılaşma. Biz de kulübümüzü temsil ettiğimiz için iyi bir izlenim bırakmak istiyoruz. Galibiyet için savaşmak istiyoruz fakat ilk günden itibaren dediğim gibi bizim önceliğimiz lig. Avrupa maçlarından sonra toparlanmak için az süremiz olduğundan tabii ki işleri doğru yapmamız gerekiyor. Yarın için birkaç değişiklik yapabiliriz ama hiç şüphe yok ki yarın sahaya çıkacak kadroda güçlü bir kadro olacak.” dedi.
 
Teknik Direktörümüz Vitor Pereira, sözlerini şöyle tamamladı:
 
“Önemli olan her zaman Fenerbahçe, ben değilim. Takımım için her zaman en iyisini arıyorum. Takımla birlikte çalışmamız gerektiğini, gelişmemiz gerektiğini, düzeltmemiz gereken şeyler olduğunu, son maçtaki gibi oynarsak hatta seviyemizi daha yukarıya çekersek, çok daha iyi bir durumda olabileceğimizi biliyoruz. Bunlar bizim kontrol edebileceğimiz şeyler. Ben ve ekibim Fenerbahçe’nin daha iyi olabilmesi için bütün konsantrasyonumuzu takıma veriyoruz. Futbolun içinde her zaman polemikler olacaktır. Maç bittiğinde işiniz orada bitmiyor. Hafta içinde insanlar fikirlerini paylaşıyorlar. Herkesin fikirleri olabiliyor. Bizim de bu fikirlere saygı duyup, yolumuza devam etmemiz gerekiyor.”

Fotoğraflar: Atilla Sertbakan

Basın Fotoğrafları