FUTBOL

Ersun Yanal: Daha pozitif futbol oynayan bir takım olma yolunda ilerlediğimizi düşünüyorum

21 Eylül 2019 Cumartesi 23:25

Galibiyetin ardından konuşan Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, “Daha pozitif futbol oynayan bir takım olma yolunda ilerlediğimizi düşünüyorum.” dedi.

Maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, "10 net gol pozisyonu, oyunun henüz 3. dakikasında %100 iki pozisyon ve kaçan pozisyonlar, üstün bir oyun, koşan bir takım... Futbol hatalar oyunu, bugün yine bireysel hatayla gol yedik. Oyunu bırakmadık, oyunun temposunu belirledik. Herhalde bugün 30 şutla ligin en çok şut atılan maçı oldu ama isabeti yapamadık. Bu oyunu geliştirmeye devam ediyoruz, geliştirmeye devam edeceğiz. Zorunlu rotasyonlarımız var. Aramıza yeni katılan oyuncularımız var. Onların performanslarını ve takıma katmaya çalışıyoruz. Zorunlu rotasyonlarımızdan da kurtulduktan sonra daha iyiye, daha pozitif futbol oynayan bir takım olma yolunda ilerlediğimizi düşünüyorum. Kolay maç yok, her maçın zorluk derecesi farklı ve özellikle rakibimize verdiğimiz direnç işte hatadan dolayı verdiğimiz direnç var. Oyun çok erken de kopabilirdi. Maçlar böyle gidecek ve kendi sahamızda bir şekilde kazandığımız maçların avantajını şampiyonluk yolunda kullanacağız.” ifadelerini kullandı.

Deniz Türüç ve Garry Rodriguez’in durumları hakkında “Deniz'de bir problem yok. Garry'nin durumu yarın belli olur. Burkulmadan yaşanan travmayla önümüzdeki hafta olmayacağını düşünüyorum.” şeklinde bir değerlendirmede bulunan Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, ligin 6.haftasında Galatasaray ile deplasmanda oynayacağımız karşılaşma ile ilgili görüşlerini ise şu şekilde paylaştı: “Derbiler bizim için çok keyifli, eğlenceli ve güzel güzel havada geçer. Her iki takımın da fazlaları ve eksikleri var, her iki takımın da sorunları var. Sonuçta centilmence futbola katkıda bulunan, futbolun güzelliklerinin örtüştüğü iyi bir oyun olmasını diliyorum.” dedi.

BASIN TOPLANTISI
“Zorunlu rotasyonların oluşturduğu bir ortamdan çıkıp bir an önce daha iyi oyunlarla ve mücadeleyle takımımızı yükseltmek konusunda çalışmalara devam edeceğiz. Bugün ligin en çok şut atılan ve orta yapılan maçı oldu. Bunun isabeti ve rakibe kayıp yaşatacak sonucu alamadık. Oyuncuların temposu ve mücadelesi konusunda saygı duyuyorum çünkü mücadeleyi ve kazanma arzusunu bugün ortaya koydular. Kolay olmayacak çünkü 1., 2. ve 3. dakikalarda pozisyon arkasından gelip rakibinizi cesaretlendirirsiniz. Bireysel pozisyonda rakibinizin cesaretini daha da arttırırsınız. Birçok kırılma noktasında elde edebileceğimiz bir avantajı rakibimize uzun süre dayanmasına sebep verecek bir cesaret vermiş olduk ama oyunu kazandık. Bu maçlar zor olacak. Bu türlü maçları oynamak da zor olacak. Biz her geçen gün zorunlu rotasyonlarımız olsa da oyuncularımız döndüğünde onlarla birlikte bu oyunun çok daha geliştirerek devam edeceğiz.”

“Futbolun içinde kalmak için gayret ediyoruz. Biz bunu geliştirerek devam etmek niyetindeyiz. Her iki takımın da eksikleri, fazlalıkları birçok problemleri var. Biz sahada mücadelemizi en iyi şekilde yaparak bu güzel atmosferi futbolla doyurarak istediğimiz sonuca almak için de sahada elimizden geleni yapacağız. Onun dışında hiçbir şey bizi ilgilendirmiyor.”

“Oyuncularımız pazartesi günü gelecek ve onlarla çalışmaya başlayacağız. Onların hangi durumda hazır olduklarını göreceğiz. Önümüzde daha büyük bir süre var. Biraz süreye ihtiyacımız var. Bu süreyi tamamlayarak ondan sonra yolumuza devam edeceğiz.”

“Başta söylemem gerekirdi. Çok değerli bir kardeşimizi, Neslican’ı kaybettik. Ondan dolayı herkese başsağlığı diliyorum. Ailesi başta olmak üzere. Mücadele gücünü ortaya koyduğu elim rahatsızlıkta onu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Tüm ailesinin, herkesin başı sağ olsun.”