FUTBOL

Emre Belözoğlu: En önemli gücümüz camiamızın büyüklüğü ve taraftarımız

21 Eylül 2019 Cumartesi 22:51

Futbol A Takımımızın Süper Lig’in 5. haftasında MKE Ankaragücü’nü 2-1 mağlup etmesinin ardından Kaptanımız Emre Belözoğlu yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Sözlerine 21 yaşında hayata veda eden Neslican Tay’ı anarak başlayan Emre Belözoğlu, “Neslican kardeşimizi kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum, mekanı cennet olsun. Hayatta her şeyi kaybedebilirsiniz. Ömrümüz gelip geçiyor, biz de bir gün öleceğiz ama rengi ne olursa olsun herkese mücadele etmenin ne kadar değerli olduğunu gösterdi ve öyle aramızdan ayrıldı. Bir kez daha kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına Allah sabır versin, herkese örnek bir duruş gösterdi. Mekanı cennet olsun.” dedi.

Ardından karşılaşmayı değerlendiren Kaptanımız, “Benim için kolay değildi. 2 haftadır ağrılarım var. Dün sadece yarım saat takımla antrenman yapabildim. Hocamız bugün oyun gidişatına göre değerlendirdi. Elimden geldiğince sahada arkadaşlarıma yardım etmeye çalıştım. 13-14 gündür düz koşu bile yapmadan dün sadece 5'e 2'ye katıldım takımla. Kazanmak önemliydi. Şampiyonluk maçları bunlar. Şampiyonluk bu tür maçlardan geçiyor. Zor kazanılan maçlar ileride daha değerli hale geliyor. Önümüzdeki hafta derbiyi de düşündüğümüzde buradan kazanarak ayrılmak çok değerliydi. Bunu başardık. Maçı daha önce koparabilirdik. Skor anlamında da pozisyonlarımız da var. 2-1’den sonra oyun biraz dengelendi, Ankaragücü de gol atabilirdi. Bizim için sıkıntılı bir süreçti ama kazanmayı bildik. Bu tür maçları daha önce koparabilmek ve kazanabilmek adına daha önce skor üretmeliyiz. Bu kalibrede ve yetenekte oyuncularımız olsa da bugün bunu başaramadık. Yine de kazanarak derbiye gitmek mutluluk veriyor.” ifadelerini kullandı.

Saha içinde gösterdiği etkili performansına yönelik soruya ise Emre Belözoğlu şu şekilde cevap verdi:

“Gerek medyada gerek sokağa çıktığımda insanlardan, futbolseverlerden, Fenerbahçe taraftarından duyuyorum. Bu beni mutlu ediyor. Sizler teveccüh gösteriyorsunuz. Teşekkür ederim ama ben de takımın bir parçası olduğumu düşünüyorum.  Sahaya çıktığımda herkes gibi elimden geldiğince oyunu motive etmeye çalışıyorum. O anlamda lider karakterde futbolcu olabilirim ama herkes elinden gelen mücadeleyi ben sahada olduğumda da olmadığımda da gösterecektir. 4 yıl Başakşehir'de çok güzel günlerim geçti ve şampiyonluğa oynayan bir takım kurduk.  Ama arkasında taraftarı olan ve kendimizi ait hissettiğimiz bir camiada farkı hissediyorsunuz, zaten iç sahada önemli bir itici gücümüz var. Bu takımın en büyük gücü, camiasının büyüklüğü ve taraftarı. Onlar bizim yanımızda olsun. Bugün ben olurum yarın başkası olur, ne olursa olsun taraftarımız takımımıza destek olsun. Bir kez daha onların bana teveccühüne teşekkür ediyorum ama yolun daha başındayız.  Ben de iyi başladım ama önemli olan sonunu iyi getirebilmek. Şampiyonlukla veda etmek istiyorum. O anlamda çok çalışıyorum ama en önemli gücümüz camianın büyüklüğü ve taraftarımız. Bizle hep beraber olsunlar, o yeter.”