FUTBOL

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, Cagliari maçını değerlendirdi

07 Ağustos 2019 Çarşamba 22:57

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, 2-2 eşitlikle tamamlanan Cagliari Calcio maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Karşılaşmayı değerlendiren Ersun hoca, taraftarlarımızın desteğinin de önemine değindi.

İlk olarak maçı değerlendiren Ersun Yanal, “Pozitif taraflar var. Zaman zaman çok iyi hücum yapıyoruz Hücumu çok iştahlı yapıyoruz. Takım savunmasına gelince, zaman zaman orada çözülmeler yaşıyoruz. Takım savunmasını yapmak kolektif bir iş. Bütün takımın katılması ve aynı anda emek harcaması gereken bir koordinasyon. Bunun oturması ve işler duruma gelmesi için takımın kendisine olan güveninin oldukça yerine gelmesi gerekir. Bu da hücumdaki skorla olması gereken bir şey. Bunu yakalayacak coşkuyu takımda görüyoruz. Bugün genç oyuncularımızın birkaçı haricinde tamamı oynadı. Onları da en azından Kadıköy’de sahaya çıkarmış olduk ve o heyecanı o çimlerin zerine basarak yaşadılar. Oynayacağımız bir maçla daha hazırlık süreci bitecek. Artık gerçek kulvar bizim için başlamış olacak.” dedi.

Taraftarlarımızın desteğinin önemine değinen Ersun hoca, “Biz taraftarıyla camiasıyla bütünlüğü yaşadığında başaramadığımız hiçbir sonuç yok. Biz taraftarımızı yanımızda görmek istiyoruz. Onların bütün oyuncularımıza, bize destek olmasını temenni ediyoruz. Hep bunu diliyoruz. Onlarla o gücü yakaladığımızda neler yapabileceğimizi görüyoruz, hissediyoruz. Geçen sezon Fenerbahçe’nin belki de lig tarihinde en kötü sezonlarından birini yaşadığında bile seyirci ortalamasında taraftarlarımızın bize desteğiyle Türkiye’nin 1 numaralı kulübü olduk. Şampiyon olduğumuzda da burada yaşayan biri olarak ne kadar büyük bir coşkunun bizi beklediğini çok iyi biliyorum. O yüzden onlara ihtiyacımız var. Onların tepkilerini, bize olan sevgilerini desteklerini biliyoruz. Şu anda birlik olma zamanı, tek yumruk olma zamanı. Buna çok ihtiyacımız var. İyi başlayalım, tek yumruk olalım, istediğimiz hedefe doğru koşalım.” şeklinde konuştu.

Başkanımız Ali Koç’un transfer açıklamalarına ilişkin soruya ise Ersun hoca, “Başkan gayet açık ve net bir şekilde anlattı. O gün gelsin bakalım duruma göre bizde eğer gerekiyorsa konuşuruz. Gerekiyorsa istişaresini yapar, takımımızın ne kadar güçlü olması gerekiyorsa emeğimizi onun içine dökeriz. Sonuçta burada bütün bu süreci birlikte yaşayacağımız camiamız ve taraftarımızla sonuç almak için her türlü fedakarlığı yapacağız.” cevabını verdi.

BASIN TOPLANTISI
Sıkıntıları gidermek için koordinasyona, zamana ve biraz daha çalışmaya ve zorlamaya ihtiyacımız var.  Bu durum mevkisel olarak değil takım olarak değerlendirilmeli. Forvet oyuncusundan kaleye kadar bir duruş ve takım savunması için koordinasyon gerekli. Bunları da bitirdiğimizde önümüzde iştahlı oynayan, oynadığı oyundan keyif alan ve özellikle hücum etmekten keyif alan takımla karşı karşıyayız ve beraberiz. Bu yüzden de ben umutluyum.  3 gün sonraki maçla da artık pazartesi günü oynayacağımız lige “merhaba” diyeceğiz. Siz sormadan söyleyeyim. Biz son şampiyon olduğumuz dönemde de buradaydım. Taraftarımızın bizi ne kadar güçlü bir şekilde desteklediğini ve onlarla birlikte camiamız, yönetimimiz, taraftarımız; bizi buraya desteklemeye gelen seyircimizle birlikte olduğumuzda bu gücü hep kullandık ki;   onlara bir kez daha buradan teşekkür ediyorum. Geçen sene Fenerbahçe’nin yarışı olmayan bir ligle bizi sonuna kadar desteklediler ve statları doldurarak seyirci rekoru kırdılar. Elbetteki onların isteği arzusu yerine gelecek. Onların istediği futbolu oynamak için emin olsunlar ki; çok gayret ediyoruz. Herkese destek olmalarını ve hepimize destek olmalarını can-ı yürekten bekliyoruz. Biz bu desteği aldığımızda ise özveriyle takımdaşlığı en iyi noktaya taşıyarak hedefimize ulaşacağımıza da yürekten inanıyoruz.

Biliyorsun kolunda bir çatlak var. Çatlağın kapanmasını bekliyoruz. Serdar için çok talihsiz bir sakatlık oldu. Umarım 10 gün içinde takımla beraber çalışır. Çünkü kaynaması gerekir. Bunun içinde 3 haftalık bir süreç gerekli. 10 gün sonrada bu süreç bitecek. Bizim aramıza katılacak. Sanıyorum Tolga Ciğerci pazartesi bizimle beraber olacak. Tolgay’ın ise 10 günü var. 10 gün sonra o da bizimle beraber çalışmalara başlayacak. H. Ali’nin ilginç bir sakatlığı var. O da milli takım arasını da değerlendirirsek iyi; 4’üncü hafta sonrasında takımla birlikte umarız çalışmalara başlar.

Emre Türk futbolu için önemli bir karakter. Hem yaşadığı hayatla hem de ortaya koyduğu profesyonelliği ve disiplini ile özellikle genç oyuncuları ciddi bir şekilde örnek olan bir oyuncu. Bugünde ortaya koyduğu performans ve tabloyla bize bunu bir kez daha kanıtladı. Ben Emre’nin oyunculuk ruhunun çok genç ve güçlü olduğunu düşünüyorum. O karakterden çıkan sonuç ise ortada. Birçok oyuncunun bugün sahaya bile çıkamayacağı durumda Emre performans yapıyor. Alkışlanacak bir durum. Ülkemizdeki futbol tarihine de çok farklı bir isim olarak kaydedileceğini düşünüyorum. Umarım problemler yaşamadan uzun bu dönemdeki her maçımızda birlikte oluruz. İstediğimiz ve arzu ettiğimiz hedefe de onunla birlikte sonuçlarını gerçekleştiririz.