FUTBOL

Emre Belözoğlu: Taraftarımızdan ricam üzerinde Fenerbahçe forması olan her oyuncumuza destek olsunlar, buna gerçekten ihtiyacımız var

07 Ağustos 2019 Çarşamba 23:51

Kaptan Emre Belözoğlu hazırlık maçının ardından FB TV’ye konuştu. Kaptanımızın açıklamaları şöyle:

“Tekrar Fenerbahçe formasıyla, çubukluyla sahada olmak gerçekten mükemmel bir duyguydu. Bana desteklerini hiç bir zaman ayrıldıktan sonra bile esirgemeyen taraftarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Bugün de gerçekten beni tekrar onurlandırdılar. Teveccüh gösterdiler. Bir kez daha kendilerine teşekkür ediyorum. Oyun anlamında baktığınızda olumlu-olumsuz bu maçlardan neler çıkartabiliriz. Sezon başı ağır antrenmanlar oluyor. Hoca da zaten gerekli anlamda sunumlarını yapıyor bize. Doğru işler yaptığımız zamanlarda oldu. Hatalarımızda oldu. Karşımızdaki takım İtalya liginin ortalama iyi ekiplerinden bir tanesi.  Sistem anlamında da Türkiye liginin üstünde sistem oynamaya çalışan bir ligdir her zaman İtalya ligi. Bizde ona konsantre olmaya çalıştık. Maçın ilk yarısında istediğimiz pozisyonlarda oldu. İkinci yarıda da aynı şekilde devam etti. Skorlardan daha çok oyunsal anlamda neler oldu? Önümüzdeki iki günlük süreçte değerlendirmesini yapacağız. Önemli olan da zaten buradan en pozitif anlamda çıkmak. Bizim için yapmamız gereken şey doğru yanlış ne varsa onun çalışmasını yapıp, lige en iyi şekilde bunların bizim karşımıza olumsuz anlamda çıkmaması adına çalışmamız gerekiyor. Sezon başı hatalar, yanlışlar, doğrular. İnşallah bir gün ben inanıyorum ki; bu süreci bir an önce atlatıp sezona iyi gireceğiz.”

-Fenerbahçe formasıyla son oynadığın karşılaşma 30 Mayıs 2015’te golle veda etmişsin taraftara. Bugün de golle merhaba dedin?

“Güzel bir tevafuk oldu. Benim için Fenerbahçe formasıyla vedalaşmak çok zordu. Benim içinde Medipol Başakşehir Ailesi içindeki 4 senelik gerçekten çok olumlu çok mükemmel bir 4 sene geçti. Orada bana çok sevgi gösterdiler. Bugün tekrar Fenerbahçe formasını giyiyorsam orada göstermiş olduğum performanstan dolayı, orada bana gösterilen teveccühten dolayı oldu. Onları da yadırgayamam. O yüzden benim için güzel bir tevaffuk oldu ama önemli olan bunu sürdürebilmek. Daha fizik olarak hazır değilim. Önümde hazır olmam için bir süre var. İnanıyorum bunu en iyi şekilde değerlendireceğim. Önümüzde bir hazırlık maçı daha var. Onu da oynadıktan sonra birinci, ikinci haftayla beraber fizik olarak en iyi hale gelecek takımımızda ben de…”

Ozan Tufan’ın golünden sonra Ozan’la yaşadığı diyaloğu anlatan Emre Belözoğlu, “Sahanın içinde zaten Ozan benle, ben Ozan’la çok konuşuyorduk bu maçta merkezde oynadığımız için. Merkezi biraz daha kapatmamız gerekiyordu. Bir, iki pozisyonda aramıza top yedik. Kenar oyuncuları içeri çekmemiz gerektiğini söylemiştim. Uyarmaya da çalışmıştım, 1-0’dan sonra üstümüze gelmeye başlamıştı rakip.” diye konuştu.

Tecrübelerini de takım arkadaşlarıyla paylaştığını belirten Emre, “Kendime göre tecrübelerim de var. Onlarda bizi dinliyorlar. Ben de elimden geldiğince saha içinde saha dışında yardımcı olmaya çalışıyorum. Ozan, Alper, Sadık, Serdar Aziz, Tolgay… Türk oyunculara ihtiyacımız var. Başarılı olmuş Türk takımlarının içinde her zaman çok değerli Türk oyuncular oldu. Futbolu son 15-20 senedir yakinen takip eden herkes bilir ki iyi takımların içinde iyi Türk oyuncular barındığında çok daha farklı bir ortam oluşabiliyor.” dedi.

Emre Belözoğlu sözlerine şöyle devam etti:
“Ben buradan da bir konuya değinmek istiyorum. Fenerbahçe’yi büyük yapan Fenerbahçe taraftarıdır. Bu formayı büyük yapan da Lefter abimizdi, Can abimizdi, bir gün ölüm yıldönümü olan Selçuk abimizdi, Alexlerdi, Oğuzlardı, Rıdvanlardı. Ne olursa olsun, takımımız hangi konumda olursa olsun ki takımımız Türk futbol tarihinin en zorlu sürecini yaşadı, 3 Temmuz’u yaşadık hep beraber. Bizim ayakta durmamıza en büyük vesile taraftarımızdı, camiamızın ayakta durmasına en büyük vesile taraftarımızdı. Onlardan rica ediyorum, belki haddim değil ama forması üzerinde duran her futbolcumuza destek olsunlar. Evet geçmişte hatalardan yapan futbolcularımız olmuştur, ben de geçmişte hatalar yaptım ama Fenerbahçe taraftarının şefkatini hep net bir şekilde hissettim. Onlardan rica ediyorum lütfen beni yanlış anlamasınlar. Evet geçmişte bazı hatalar, yanlışlar olmuş olabilir. Ne olursa olsun Fenerbahçe taraftarı şefkatlidir, oyuncusuna sahip çıkar, formasına sahip çıkar, camiasına sahip çıkar. Ben onları öyle bıraktım. İnşallah bir daha ki ilk maçımızda onları öyle bulurum. Onlar zaten bunu benden daha iyi biliyorlar. Diego belki geçtiğimiz sezon bekleneni veremedi, Alper belki bekleneni veremedi. Bu sene üzerinde çubuklu olan her futbolcu terinin son damlasına kadar inşallah mücadele edecek. Onlar da buna şahit olacaklar. Allah da senenin sonunda inşallah yüzümüzü kara çıkarmaz. Uzun konuştum. Onların affına sığınıyorum. Rica ediyorum. Birbirimize en çok ihtiyaç duyduğumuz zamanlar. Kolay bir süreç yaşamayacağız hep beraber. Kazanacaksak da beraber kazanacağız, kaybedeceksek de beraber kaybedeceğiz. Ben inanıyorum Fenerbahçe taraftarı yine kendine yakışanı, geçmişte en zorlu dönemlerde camiasına sahip çıkan duruşunu yine gösterecektir ve oyunculara bu şefkati gösterecektir. Buna gerçekten ihtiyacımız var.”