FUTBOL

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal Real Madrid maçının ardından açıklamalarda bulundu

31 Temmuz 2019 Çarşamba 21:44

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, Real Madrid karşılaşmasının ardından düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
İlk olarak karşılaşmayı değerlendiren Ersun Hoca, “Öncelikle herkesi saygıyla selamlıyorum. Seviyesi yüksek ve belki de futbolun zirvesindeki takımlarla oynama fırsatı bulduğumuz bir alandı. Buradaki var oluş sebebimiz, Fenerbahçe’nin kriptasyonu, gücü ve itibarıydı. Onunla birlikte yeni kurmaya çalıştığımız takımımızı da burada en azından görme adına fırsatımız oldu. Eksiklerimiz var. Bu eksikleri tamamlamak adına aslında birbiriyle yan yana oynamayacak birçok oyuncuyu da oynatma fırsatı bulduk. Bu oyuncularımızın da neler yapacağını görerek burada çok iyi bir testten geçirmiş olduk. Bugün oynayan oyuncuların dünkü maçtan sonraki disiplini yerindeydi. Güçleri yettiğince yapmaya çalıştılar. Güzel bir gol düellosu ve iyi bir hazırlık oldu. Oyuncularımız hem fiziksel hem mental hem de bölüm bölüm taktik olarak hazırlıklarını artık Türkliye’de sürdüreceğimiz iki maçla lige hazır hale getirmeye çalışacağız. Bu arada takımımızın daha güçleneceği bir beklenti süreci de en kısa sürede yaşatmaya çalışacağız. Tüm rakiplere önümüzdeki sezonda liglerinde ve hedeflerinde başarılar diliyorum.” dedi.
 
Ferdi Kadıoğlu ile ilgili soruyu  Ersun Yanal, “Takımdaki oyuncu sayısı ve bulunan mevkilerdeki oyuncuların önceliklerini planlarsan herkese zaman zaman sıra gelecek. Kimisi de bekleyecek. Oynattığımız o mevkilerde birçok oyuncu var. Bazıları bugünkü problem dolayısıyla aramıza katılamadı. Fırsat geldiğinde hemen hemen herkesi de denemiş olduk. Bugün sadece iki oyuncumuzu, Batu ve Muhammet’i denemedik. Onlar da genç takımdan aldığımız oyuncular. Onları da ilk maçlarda denemiştik. Şu andan maksimum 24 kişilik kadroyla lige hazırlanacağız. Bunun dört tanesi kaleci olacak. Kadroyu belirlemeye çalışıyoruz. Bu rekabetin içinde kalacak oyuncuları da belirlemeye çalışıyoruz. Ferdi de onlardan bir tanesi. Aynı zamanda Ferdi genç bir oyuncu. Onun oynayarak gelişeceğini de biliyoruz ve bunun oynayarak gelişmesi için de kendi takımımızdaki süre alma planıyla kendisinin gelişebileceği süre alma planı için oldukça ince düşünmek zorundayız. Böyle bir fırsat olursa onun gelişimi için devamlı oynayabileceği, sürekli oynayabileceği bir alanda ihtiyacı olacak. Olmazsa da bizim takımda devam edecek. Elbette ki taraftarlarımız düşünüyor, biz de düşünüyoruz. Bunun planlamasını hem yatarken hem kalkarken hem yemek yerken hem de çalışırken düşünüyoruz. Merak etmesinler. O çocuklar için en doğrusunun en iyisinin kararını verip onların gelişmesi için o uygun ortamları sağlayacağız. Berke için aynı, Barış için aynı ve diğer oyuncularımız için…" diye cevapladı.
 
Defans hattındaki transferlerle ilgili sorulan bir soruya Ersun hoca, “Gördüğünüz gibi bir takım organizasyonları yapıyoruz. Ama Avrupa’da da transferin kolay olmadığını hep söyledim. Herkes cansiperane çalışıyor. En iyisini yapmaya çalışıyoruz. Belki hiç yan yana gelmeyecek oyuncularla oynamak zorunda kalıyoruz. Bu, hazırlık maçlarının gerçeğidir. Bunu hep görürsünüz. Gönül ister ki süre gelen bir takımla hazır başlayalım ama böyle bir şansımız geçen seneden de yoktu çünkü 14 oyuncumuz ayrılmıştı. Bu seneye de diğer oyuncularla birlikte, hepsiyle beraber başlamak isterdik ama maalesef hem transferin zorlukları hem finansal fair play… Birçok koşulu yan yana getirdiğinizde bu bizim zorluklarımız. Bu zorluklarımızı gidermek için de en hızlı şekilde hareket etmeye çalışıyoruz.” cevabını verdi.
 
Hasan Ali’nin sakatlığı ve Sırp sol bek oyuncusu Aleksandar Kolarov’un performansıyla ilgili soruya ise Ersun Yanal, “(Kolarov) Kendisini kanıtlamış bir oyuncu. Kendi kariyerinde de dünyadaki değerlendirmede de en iyilerden bir tanesi. Diğer tarafa gelince bizim bütün oyuncularımız değerli. Bunların içinden oynatabileceğimiz oyuncular var. Elbette ki transfer önemli ama bu kadar kısa süre içerisinde opsiyonları yüzde yüz takıma uyacak bir transfer yapmak oldukça zor. Bugün Dirar’ı denedik, bence oldukça iyiydi. Daha 3 gün önce geldi, dördüncü antrenmanını yaptı. Her mevkide de oynayabilen bir oyuncu. Hasan Ali’ye gelince 2 yıl önce geçirdiği bir sakatlık. Hiçbir problemi yoktu. Milli takım kadrosuna giderken biraz sıkıntısı vardı. Oradaki tedavisinden sonra iyileşti. Tekrar döndüğünde ağrılarının yine arttığını beyan etmişti. Dünkü maçtan sonra da inanılmaz ağrılarının olduğunu ve 6 hafta civarında bir tedavi sürecinde olacağını öğrendik. Almanya’ya tedavi için gelip gidecek. Büyük ihtimalle 6-8 hafta içerisinde onu yine aramızda göreceğiz.” şeklinde yanıt verdi.