FUTBOL

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal’dan Bayern Münih maçı sonrası değerlendirme

31 Temmuz 2019 Çarşamba 00:50

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, Bayern Münih maçının ardından düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İlk olarak maçı değerlendiren Ersun Hoca, “Hem oyuncularımızın ne yapabileceğini hem de bizim bu seviyede oynadığımız maçlarda onların nasıl bir performansla karşılaşacağını görmek adına önemliydi. Oyunun içindeki birçok pozisyon var. Bunları tek tek değerlendirmek yerine golü yedikten sonraki Fenerbahçe’nin dağınıklığı ve oyundan düşmesi bizim için önemli bir saptama. Bunu ortadan kaldırmamız gerekiyor ama birçok oyuncumuzun pozisyon olarak aksadığını ve bu aksaklıkların giderilmesi için oyuncuların doğru pozisyon alması gerektiğinin de karşılığını aldık. Bu turnuvanın bize katacağı da kendi özgüvenimizin yerinde olarak bu turnuvadan çıkmamızdır. Çünkü biz hem takım olarak hedefimize hem de oyuncuları kazanmak adına önemli bir süreç içerisindeyiz ki onlarla da bunu paylaşıyoruz.  Şu anda da aynı duygular içerisindeyiz. Biz yaptığımız hatalardan mutlaka ders çıkaran ve bunu iyileştirme yolunda birlikte çalışan bir takımız. Bunu burada gerçekleştireceğiz. Farklı iki yarı oynadık. İkinci yarıdaki oyunda da yapabildiklerimiz var. Belli zamanlarda da yapabildiklerimiz var. Bu dağınıklığın ortaya çıktığı dakikalar da var. Bunlar bu hazırlık dönemlerinde çok normal. Bunları geliştirmek ve değiştirmek için bu maçlar yapılıyor. Bunun için de çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

Takımın genel durumu hakkında sorulan soruya Teknik Direktörümüz Ersun Yanal,  “Güçlü bir takımız. Güçlü oyuncularımız var. Bu tür maçları oynayarak eksiklerimizi çok rahat bir şekilde görme imkanına sahibiz. Yakın zamanda da hangi oyuncuların eksikliği konusunda açıklamalar yapıldı. Bu konuda çalışmalar devam ediyor. Bazı oyuncularımızın ufak tefek problemleri olduğu için gelmediler. Çok derin bir kadroya sahip değiliz ve bunu sıkıntılarını bazen zorluklarla yaşıyoruz. Ama bu bize gösteriyor ki önümüzde bir kulvar var. O da şampiyonluk kulvarı.  Bunu rahatlıkla geçeceğimizi ve değiştirebileceğimizi düşünüyorum. Çünkü hedeflerimiz ve temaslarımız belli. Bunlar çok uzun zamandır çalışılan hedefler. Umarım kısa sürede hallederiz ve bir an öce takıma katarız. İstediğimiz düzeye de oyuncularımızı bir an önce çıkarırız. Bu eksiklik bizi zaman zaman zorluyor ama bu bir mazeret değil. Bir an önce toparlanmak ve çalışmak bizim önümüzdeki bekleyen gerçek.”
diye yanıt verdi.

Nabil Dirar ile ilgili sorulan soruyu Ersun Hoca şu şekilde yanıtladı:

“Hazırlık maçları yapıyoruz. Dirar iki gün önce geldi ve takımımızla antrenman yaptı. Bizimle beraber oldu. Özel antrenman programlarını yürütüyordu. Bu türlü maçlarda hataların şefkatle ve sevgiyle karşılanması gerekiyor. Oyuncuların buna ihtiyacı var. Sanıyorum ki bir daha olmaz. Çünkü daha sonra alkışladılar.”

Fenerbahçe’nin Audi Kupası’na katılmasına ilişkin bir soruya ise Ersun Yanal, “Fenerbahçe bu tarz turnuvalara katılmalı çünkü Fenerbahçe’nin prestij ortada. Bunlar hazırlık turnuvaları. Ben skordan daha farklı şeylere bakıyorum. Bunlar hep oluyor. Birkaç gün önce başka takım da bu skorları yaşayabiliyor. O yüzden bunları çok böyle değerlendirmemek lazım. Burada olmak önemli. Oyuncularımızı buraya getirmek ve onlarla beraber olmak adına yaptığımız planın uzaması elimizde olmayan bir neden. Bunlar çok normal. Belki üç dört hafta önce bunlar olabilirdi. Ama olmadı. Bunu bir mazeret olarak kabul etmiyorum. Burada olmak önemli. Evet, şu anda görülmeyen aynı sıkletlerin karşılaşması olsa da Fenerbahçe’nin kendi sıkleti var. Fenerbahçe’nin bulunduğu büyüklüğün sıkleti var. Biz her zaman bunun arkasındayız. Bunu düzeltecek deneyime ve birikime sahibiz. Çok kısa süre içerisinde bu eksiklikler giderilip gerçek Fenerbahçe’nin şablonunu göreceğiz. Ben Wolfsburg ve Hertha Berlin maçlarında takım olarak birçok pozisyonda önde olduğumuzu ve  kötü oynamadığımızı düşünüyorum. Bu maçta sadece biraz gol sonrasında dağıldık. Hasan Ali’nin erken çıkışı, eksikken gol yiyişimiz, üç goldeki bireysel hatalar… Arka arkaya gelince de takım demoralize oldu. Onu toparlamak gerekiyordu. İçeride konuştuk ve toparladık. Bence büyük bir problem olacağını düşünmüyorum.” diye yanıtladı.

Max Kruse ve Vedat Muriqi’nin performansına yönelik soruyu ise Teknik Direktörümüz şöyle cevapladı:

“Önemli oyuncular ve bize çok büyük katkıları olacak. Bu iki oyuncunun ki bence Victor’un ve Garry’nin de performansları arttıkça onların da katkısı büyük olacak. Hücumda önemli bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Bugün farkına vardıysanız orijinal pozisyonlarında olmayan oyuncularla oynamak zorundaydık. Onların hatalarını ben hata olarak değerlendirmiyorum çünkü pozisyonları değil. Bu pozisyonlarda yapılan hatalar oyunculara mal edilemez. Çünkü bütün bir takım. Onların performansı takım adına, tecrübeleri, doğru planlamaları iyiydi. Önemli katkılarda bulunacakları kesin. Fenerbahçe’nin önemli bir gücü olacakları da kesin. Onları destekleyecek birkaç oyuncunun da performansıyla bize oldukça faydalı şekilde geri dönecek.”

Hasan Ali’nin sakatlığını hakkında Ersun Hoca, “Ağır bir sakatlık olduğunu düşünmüyorum. Büyük bir ihtimalle ayağında bir problem var ama çok büyük olduğunu bilmiyorum. Tekrar incelendiğinde belli olur. Zaman zaman bu konuda sıkıntıları olmuştu.” şeklinde konuştu.

Son olarak taraftarımızın Dirar’a tepki vermesine ilişkin sorulan soruyu ise Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, “Ben bu işi biraz sevgiye bağlıyorum. Bizler severken biraz fazla sevdiğimizde çok fazla sıkıp biraz can acıtabiliriz. Bazen sevgiyi de abartabiliriz. Daha sonra onu alkışlayarak desteklediler. Nabil sol bek oynadı ki onun mevkiisi değil. Oyuncunun oradaki fedakarlığı, takım için sahada yaptığı büyük duruşu, profesyonelliğini ve takım içindeki coşkusunu destekliyorum. Bir oyuncu örnek alınan ve çok sevilen oyuncu olmayabiliyor. Oyuncu tiplerinden bahsediyorum. Nabil çok mücadele eden, koşan, takım için her pozisyonu oynamak isteyen, oynayan, görev verildiğinde kaçmayan çok düzgün bir profil. Bence takıma da çok faydalı olacak. Bugün hiç problem olmadan her mevkide oynayabileceğini zaten biliyoruz. Bize bugün o konuda da yardımcı oldu. Çok erken gelmesine rağmen ki iki gün önce geldi. Bu üçüncü günü ama çıkıp topunu da oynadı. Ben Nabil’e teşekkür ederim.” diye yanıtladı.