FUTBOL

Futbolcularımıza kuvvet testleri uygulandı

02 Temmuz 2019 Salı 13:28

2019-2020 sezonu hazırlıklarını sürdüren Futbol A Takımımıza, çeşitli kuvvet testleri uygulandı.

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal ve teknik ekibinin yönetiminde Can Bartu Tesislerimizde saat 09.00’da başlayan antrenmanda futbolcularımıza izokinetik kuvvet testi uygulandı. Bu test sonucunda oyuncularımızın kuvvet seviyeleri ile güçlü ve zayıf kas grupları tespit edildi. Bu sonuçlara göre oyuncularımızın kuvvet antrenmanları programlanacak.

Takımımız yeni sezon hazırlıklarını akşam saatlerinde yapacağı günün ikinci antrenmanıyla sürdürecek.

Futbol A Takımımızın Performans Antrenörü Prof. Dr. Niyazi Eniseler: Takımımız daha çok mücadele eden ve ikili mücadeleleri kazanan güçlü, kuvvetli bir takım olacak

Futbol A Takımımızın Performans Antrenörü Prof. Dr. Niyazi Eniseler Fenerbahçe TV’ye kuvvet testleriyle ilgili yaptığı açıklamada, “Futbolcularımızın kuvvet seviyeleriyle zayıf ve güçlü olan kas bölgelerini tespit ettik. Daha sonra kuvvet antrenmanlarını bu test sonuçlarına göre organize edeceğiz. Böylece daha bilimsel, daha doğru kuvvet antrenmanları uygulayacağız ve bu sayede Takımımız daha çok mücadele eden ve ikili mücadeleleri kazanan güçlü, kuvvetli bir takım olacak.” dedi.

Ersun Yanal takımlarının en önemli özelliklerinden bir tanesinin de sahada daha çok koşan, daha çok mücadele eden agresif bir takım olması olduğunun altını çizen Eniseler, “ Zaten taraftarlarımız da böyle bir takım görmek istiyor. Bir doktora gidiyorsunuz, doktor önce sizi muayene ediyor daha sonra ilaç yazıyor. Biz de bu testlerde önce futbolcularımızın kuvvet seviyelerini, eksikliklerini veya iyi taraflarını test edeceğiz ve ona göre kuvvet antrenmanlarını organize edeceğiz. Bütün amacımız seviyelerini, durumlarını tespit etmek. Sene başında da ilk yaptığımız iş bu zaten.” diyerek sözlerini tamamladı.

Fotoğraflar: Semih Bahadır

Basın Fotoğrafları