FUTBOL

Fenerbahçemiz Audi Cup’taki ilk maçına çıkıyor

30 Temmuz 2019 Salı 16:55

Futbol A Takımımız, Avrupa’da 2019-2020 futbol sezonu başlamadan önce düzenlenen en üst düzeydeki turnuva olan Audi Kupası’ndaki ilk maçında bugün 21.30’da Allianz Arena’da Bayern Münih ile karşılaşacak. Mücadele, Smart Spor’dan canlı olarak ekranlara gelecek.
 
Bu özel ve prestijli turnuvaya katılmak için dün öğle saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkan özel uçakla Almanya’ya hareket eden Fenerbahçemiz, yaklaşık 2 saat 20 dakikalık hava yolculuğunun ardından karşılaşmaların oynanacağı kente ulaştı.
 
Bayern Münih karşısında yeni sezon hazırlıkları kapsamında beşinci hazırlık maçına çıkacak olan Futbol A Takımımız, 2’si yurt içi 2’si de yurt dışı olmak üzere toplamda 4 hazırlık maçı oynadı. Yurt dışı kampından önce Türkiye'de iki karşılaşma yapan Fenerbahçemiz, ilk maçımızda Boluspor'u Victor Moses ve Tolga Ciğerci'nin golleriyle 2-0 mağlup etti. Takımımız, ikinci hazırlık maçını da Can Bartu Tesisleri'nde Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Bursaspor ile oynadı ve Vedat Muriqi'in golleriyle 2-0 kazandı.
 
Yeni sezon hazırlıklarının yurt dışı etabı için 22-25 Temmuz tarihleri arasında Avusturya'nın Graz kenti yakınlarında kamp yapan sarı lacivertliler, buradaki ilk maçında Bundesliga'nın güçlü temsilcisi Wolfsburg ile 1-1 berabere kalırken, golümüz Vedat Muriqi'den gelmişti. Takımımız, ikinci hazırlık maçında Hertha Berlin’e 2-1 mağlup oldu.
 
Turnuvanın açılışı bugün TSİ 19.00’da Real Madrid ile Tottenham arasında oynanacak maç ile yapılacak. Fenerbahçemiz ise TSİ 21.30’da Allianz Arena’da Bayern Münih ile karşılaşacak. Turnuvanın final ve üçüncülük/dördüncülük maçı ise 31 Temmuz Çarşamba günü oynanacak.
 
İlki 2009'da düzenlenen ve iki yılda bir yapılan Audi Cup'ta heyecan bu yıl 6. kez yaşanacak. Kupa tarihinde daha önce Bayern Münih 3 kez mutlu sona ulaşırken, 2011'de Barcelona, 2017'deyse finalde Liverpool'u penaltılarla yenen Atletico Madrid şampiyon olmuştu.
 
Teknik Direktörlüğünü Niko Kovac'ın yaptığı Bayern Münih, transferde kadrosunu Atletico Madrid'ten Lucas Hernandez, Stuttgart'tan Benjamin Pavard ve Hamburg'tan Jan Fiete Arp'la güçlendirirken, Mats Hummels Borussia Dortmund'a, Rafinha Flamengo'ya, Marco Friedl ise Werder Bremen'e transfer oldu. Takımda son iki sezon kiralık oynayan James Rodriguez Real Madrid'e dönerken, Arjen Robben ve Franck Ribery ile de yollar ayrıldı.
 
Uluslararası Şampiyonlar Kupası’nda üç maça çıkan Bayern, Arsenal'a 2-1 kaybederken, Real Madrid'i 3-1, Milan'ı da 1-0 yendi.