FUTBOL

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal Kasımpaşa galibiyetini değerlendirdi

04 Mayıs 2019 Cumartesi 22:40

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, 3-1’lik Kasımpaşa galibiyetinin ardından açıklamalarda bulundu.

Yayıncı kuruluşa konuşan Ersun hoca ilk olarak Hakkari’deki terörist saldırısında şehit olan askerlerimizle ilgili, “Öncelikle 4 şehidimiz var. Vatanı için canını veren kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, ailelerine ve ülkemize başsağlığı diliyorum.” dedi.

Karşılaşmayı değerlendiren Ersun hoca, “Bugün kazandık. İyi bir oyun var. Zaman zaman stresten oynadığımız oyun, yitirdiğimiz üstünlük dakikalarını kaybettiğimiz tempo olmasına rağmen oyunun en azından belirli bölümünü rakibe kabul ettirerek oynadık. Bu ritmi yakalamadan takımı sahada tutmak ve iyi oynamaktan çok skoru bulmak en büyük dert. Bu sene bunu fazlasıyla yaşadık. Oyuncuların temposu ve kazanma arzuları iyiydi, bunu da sonuca çevirdiler.” şeklinde konuştu.

Bu sene Fenerbahçe’nin kendi istatistiklerini değiştirdiğini belirten Ersun Yanal, “Maalesef hiçbirimizin mutlu ve memnun olmadığı, hepimizin düşünmesi gereken bir sezondu. Futbolun geldiği noktayı da doğru analiz ederek bunu irdelemek gerekiyor. Maalesef biz bu şansımızı kullanmaya devam ettik ve kullandık. Ama artık bundan sonraki süreçte şapkamızı önümüze koyup yapabileceklerimizi düşünmek ve önümüzdeki sezonun hazırlıklarına bir an önce başlamak, ama önce 3 tane maçı kazanarak bu sezonu kapatmak en büyük dileğimiz. 3 maçımız var, üçünü de kazanmak zorundayız, kazanmalıyız. Fenerbahçe bunu yapmak zorunda.” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

Basın toplantısı

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında ise şu şekilde konuştu:

“Bugün 4 şehidimiz var. Kardeşlerimize Allah rahmet eylesin. Ailelerine, ülkemize baş sağlığı diliyorum. Bugün Fenerbahçe’nin Erkek Voleybol Takımı şampiyon oldu, Kadın Basketbol Takımı finale yükseldi. Onları kutluyorum. Bugün Fenerbahçe uzun bir zaman sonra kazandı. Bölüm bölüm olsa da futbol adına iyi yaptığımız şeyler yaptığımız dakikalar vardı. Önemli olan skordu. Rakibin etkili hücum organizasyonları vardı. Rakibe üstünlüğü vermedik ve kazandık. Önümüzdeki üç maç için de kazanmak arzusuyla pazartesiden itibaren çalışmalarımıza başlayacağız.

Önümüzdeki sezonu konuşmak için üç maçın bitmesini bekleyeceğiz. Üç maç bittikten sonr abu tasarrufumuzu sizlerle paylaşacağız.

Taraftarımızın tartışılmaz bir gücü, Fenerbahçe’nin büyüklüğünü ortaya koyacak bir gücü var. Bugün taraftarın bu gücünü her platformda dile getirdik. Hatta biraz da sizlerden tepki çektik ama açıkça söylemek lazım ki bizim taraftarımızın büyüklüğü, onların bizden talebi ve arzusu bizim Fenerbahçe için ‘ne gerekiyorsa teferruattan ibaret’ dediğimiz o cümle, Fenerbahçe’nin büyüklüğünü ortaya koyacak tavırdır. Bugün de onların talepleri, istekleri ve bize olan destekleri önümüzdeki sezonun beklentisidir. Biz önümüzdeki sezonun beklentisi için herkesin elini taşın altında koyduklarında neler yapabileceğini onlar çok iyi biliyorlar ve bunu istiyorlar. Onlara bu seneki sabırlarından dolayı teşekkür ederim. Bundan sonra oynayacağımız üç maç için de galip gelerek en azından onları bu maçların mutluluğuyla sezonu kapatmak istiyoruz.

Türkiye Ligi’nde derbiler çok yaşandı. Biz kendi sürecimizle çok ciddi bir şekilde meşgulüz ve bu süreci en iyi şekilde bitirmek arzusundayız. Tabii ki ligin diğer maçları ve sonuçları bizim dışımızda gelişiyor. Biz kendi eksenimizin, düşüncelerimizin ve takımımızın sonuçlarına odaklandık. Üç maçı da kazanıp en azından kazanmış bir takım olarak sezonu bitirmek ve önümüzdeki sezonda neler yapılabileceğinin hazırlığını yapmaktır. Taraftarımızın beklentisi ve isteği bu yöndedir. Biz de bu yön için var gücümüzle çalışarak onların istediği ve arzu ettiği sonuca ulaşmak için gayretli olacağız. Üç tane maç var ve bu üç maçı da kazanarak taraftarımızı mutlu etmek istiyoruz.”