FUTBOL

Roberto Soldado: Fenerbahçe için gelecekte çok daha güzel günler olacak

04 Mayıs 2019 Cumartesi 21:58

Kasımpaşa karşısında Takımımızın son golünü kaydeden Roberto Soldado maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.
 
İlk olarak maçı değerlendiren Roberto Soldado, “Bu akşam işimizin zorlaşabilme durumu olan bir karşılaşmaya çıktık. Kazanmakta da zorlandığımız haftaları geride bırakmıştık. Bizim için son derece kritik ve belirleyici bir akşamdı bu akşam. Ya aşağıyla mücadele etmeye devam edecektik ya da biraz olsun nefes almayı başaracaktık. Nefes almayı başaran taraf olduk. Karşılaşmaya çıkarken özgüvenimiz üst düzeydeydi. Ne yapmamız gerektiğinin bilincindeydik. Bu maçın öneminin farkındaydık.  Ne yaptığımızı bilerek karşılaşmaya başladık. İyi futbol oynayarak başladık. Buna rağmen kalemizde bir gol gördük ve geriye düştük. Golü yedikten sonra da hiçbir şekilde oyun tarzımızı ve düşüncemizi bozmadık. Maç içerisinde yapmamız gerektiğini bilen tarzımızı koruduk. Pozisyonlar üretmeyi başardık. Bu defa topu kaleye ulaştırmayı da başardık. Son dönemde bizde eksik olan noktalardan biriydi. Bu akşam bunu başardık. Gollerimizi attık ve üç puan almayı başardık.” İfadelerini kullandı.
 
Sözleşmesi sona erecek birçok oyuncunun olmasının takımın gidişatına ve oyununa olan etkisine ilişkin soruya ise İspanyol golcü, “Sözleşmesi biten birçok oyuncu var. Ama sözleşmesi biten oyuncular da her zaman elinden geleni yapmaya çalışıyor. Bu duruma tek şu nedenden dolayı geldiğik gibi bir şey söyleyemem. Birçok şeyin birleşimi söz konusu. Buı durumun tek bir sebepten ötürü olduğunu kimse düşünmüyor. Gelecek sezonu belirlemek için kendi kaderimizi belirlemek için her zaman elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Eğer Fenerbahçe’de kalmak istiyorsanız da başka takıma gitmek istiyorsanız da burada iyi iş yapmalısınız ki bunu görsünler ve sizinle sözleşme yenilmek veya başka bir takım sözleşme yapmak istesin. İşimizi yapmak zorundayız. Problemin kesinlikle bu olduğunu düşünmüyorum. Problemin kesinlikle birçok oyuncumuzun sözleşmesinin sezon sonu bitmesi olduğunu düşünmüyorum. Sezon başında çok fazla kadromuzda değişiklik oldu. Hoca değişikliği yaşadık. İstediğimiz sonuçları alamadığımız dönemler oldu. Bunların hepsi bir araya geldiğinde bence bu durum meydana geldi. Gelecek sezonlar için birçok şey öğrendiğimiz bir sezonu geride bırakıyoruz. Gelecek yıl Fenerbahçe için işler çok daha iyi olacaktır. Taraftarımızın da bizim de istediğimiz bu. Fenerbahçe için gelecekte çok daha güzel günler olacak.” şeklinde yanıt verdi.