FUTBOL

Roberto Soldado ve Nabil Dirar otizmli çocuklarla tenis maçı yaptı

01 Mayıs 2019 Çarşamba 18:46

Futbolcularımız otizme dikkat çekmek amacıyla, otizmli çocuklarla tenis kortuna çıktı ve gösteri maçında oynadı.

Antuka Tenis Akademisi'nin ev sahipliğinde Sporben Otizm Vakfı tarafından Otizm Farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

Bu anlamlı organizasyona Sportif Direktörümüz Damien Comolli ile futbolcularımızdan Roberto Soldado ve Nabil Dirar katıldı.

Kamuoyunun dikkatini otizme çekmek için gerçekleştirilen gösteri maçı öncesi basın toplantısı düzenlendi.

Sporben Otizm Derneği Kurucusu Bener Erkorur:  Spor yoluyla otizmli çocukları hayata kazandırıyoruz
Organizasyonda ilk olarak söz alan Sporben Otizm Derneği Kurucusu Bener Erkorur, “Otizmin bilinirliğini ve farkındalığını arttırmak için bu tür organizasyonlar yapıyoruz. Bunun için bugün Fenerbahçe Spor Kulübü’nün değerli isimleri ile bir aradayız. Hepsine teşekkür ediyorum. Otizmli bireylerin beyin gelişimi çok farklı olduğundan bizlerin dünyasında olmalarına rağmen farklı dünyada oldukları söyleniyor ama biz onların beyin gelişimlerini keşfettik. Spor yoluyla onları hayata kazandırdığımıza inanıyoruz. Birbirinden değerli otizmli arkadaşlarla birlikteyiz” diye konuştu.

Sportif Direktörümüz Damien Comolli: Bu çocuklara nasıl yardımcı olunduğunu iyi bir şekilde anlama fırsatı bulduk
Duygusal anlar yaşadıklarını ifade eden Sportif Direktörümüz Damien Comolli ise, “Bizleri burada ağırladığınız için teşekkür ediyorum. Burada duygusal anlar yaşadık. Bize bazı videolar izletildi ve tanıtımlar yapıldı. Bu çocuklara nasıl yardımcı olunduğunu iyi bir şekilde anlama fırsatı bulduk. Sporla birlikte nasıl geliştiklerini gördük. Gerçekten burada muhteşem bir iş çıkartılmış. Hayran kaldım. Ne söyleyeceğimi de tam bilmiyorum. Muhteşem işler yapılmış. Çocukların gelişimlerinde nereden nereye geldiklerini gördük. Umut veren videolar izledik. Ne kadar fazla ilgi gösterirsek,  bu çocuklar o kadar iyi noktalara gelecekler. Sporben Derneği de bizim desteklerimizle, yaptıkları çalışmalarla çok daha güzel sonuçlar alacaklar ” dedi.

Roberto Soldado: Bu kardeşlerimizin dinlenmeye ve yardıma ihtiyaçları var
Bu organizasyona ikinci kez katılan oyuncumuz Roberto Soldado da, “Beni bir kez daha buraya davet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Hem Nabil için hem benim için burada olmak çok büyük bir keyif. Onlarla beraber olmaktan dolayı çok büyük mutluluk duyuyoruz. İzlediğimiz videolarda bizim için dokunaklı noktalar var ama herkesin onlarla birlikte nasıl çalıştığını görmek bizi son derece mutlu ediyor. Çünkü bu kardeşlerimizin dinlenmeye ve yardıma ihtiyaçları var. Birçok insanın onlar için gösterdikleri çabadan dolayı  mutlu olduk. Biz de onları mutlu etmek istiyoruz. Zor bir hastalık ama üzerine düşülerek, ilgi gösterilerek ve çalışarak düzeltilebilir. Bizim ilgimizle daha iyi olacaklar. Onlarla bir gün geçiriyor olmak keyif verici. Geçen sene olduğu gibi tekrar burada olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Nabil Dirar: Yüzlerinde gülümseme oluşturmak istiyoruz
Son olarak söze Nabil Dirar ise ,“Sizlerle burada olmak bizim için gerçekten büyük bir keyif. İnsanlar bu hastalığı belki bizim sayemizde biraz daha fazla tanıyacaklar. Burada çok güzel karşılandık. İnsanların bu çocuklarla nasıl çalıştıklarını gördük. Biraz keyif vermek istiyoruz. Güzel vakit geçirmek istiyoruz. Yüzlerinde gülümseme oluşturmak istiyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından futbolcularımız otizmli çocuklarla tenis kortuna çıktı ve gösteri maçında oynadı. Organizasyonun Sportif Direktörümüz Damien Comolli ile oyuncularımıza plaket takdim etti.

Fotoğraflar: Semih Bahadır
 

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları