FUTBOL

Fenerbahçemiz MKE Ankaragücü karşısında

06 Nisan 2019 Cumartesi 15:36

Milli maçlar ve yerel seçimler sebebiyle lige verilen aranın ardından Fenerbahçemiz, Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu 27.hafta müsabakasında MKE Ankaragücü ile karşılaşıyor. 7 Nisan Pazar günü Eryaman Stadı'nda oynanacak mücadele saat 16.00’da başlayacak. Karşılaşmada hakem Mete Kalkavan görev yapacak.

Hazırlıklarının İstanbul etabını öğle saatlerinde Can Bartu Tesislerimizde yaptığı antrenmanla tamamlayan Futbol A Takımımız, karayolu ile Ankara'ya gitti. Kamp yapacağı otele varan kafilemiz, maç saatini beklemeye başladı.

İki takım arasında geride kalan 99 maçta Fenerbahçe'nin galibiyet sayısında 63-10 gibi büyük bir üstünlüğü göze çarpıyor. Renktaşlar, 26 maçta ise eşitliği bozamadı. Fenerbahçe'nin ligde attığı 184 gole, başkentin sarı-lacivertli ekibi 65 golle karşılık verdi.  Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı MKE Ankaragücü 3-1 kazandı. İki takım ligde şimdiye dek Ankara'da 48 kez karşılaştı. Fenerbahçe, genel toplamdaki üstünlüğünü Ankara'daki maçlarda da göstererek, renktaşına galibiyet sayısında 27-6 üstünlük kurdu. İki ekip Ankara'daki 15 maçta da eşitliği bozamadı. Başkentte Fenerbahçe 82, MKE Ankaragücü 32 gol attı.

Taraflar başkentte en son 2011-2012 sezonunda karşılaştı, Fenerbahçe 2-0 galip geldi.