FUTBOL

Başkan Vekilimiz Semih Özsoy açıklamalarda bulundu

27 Nisan 2019 Cumartesi 22:22

Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, Trabzonspor maçının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Karşılaşmayı değerlendiren ve hakem kararlarına dikkat çeken Özsoy, “Pozisyonu az, mücadelesi ve tartışılacak pozisyonu fazla olan bir maç daha geride kaldı.  Biz kötüyüz, kötü de oynadık. İyi mücadele ettiğimiz dakikalar da oldu. Pozisyonlar ve direkten toplarda hemen hemen eşit. Buna rağmen daha baskılı oyunumuz olduğunu düşünüyorum. Gönül isterdi, çok daha iyi oynayalım. Tekrar söylüyorum, kötüydük ama bizden daha da kötü olan hakem de vardı. Biz bazı şeyler düzelir dedik, iyi niyetle, güzellikle; konuşmayla fakat anladık ki Bursa’dan bu yana hiçbir şey değişmemiş. Ne yaparlarsa yapsınlar; şunu söylemek isteriz ki; bu çirkin oyun içinde hiçbir zaman olmayacağız. Biz bir sonraki haftayı ön almak için bu haftadan ağlamayacağız. Federasyon ziyaretlerimizde biz futbolu nasıl güzelleştiririz; ne yapabiliriz, oluşumları nasıl daha netleştirebiliriz diye konuşacağız. Kesinlikle ve kesinlikle biz nasıl bundan faydalanırız, ama şunu şöyle yapın diye telkinlerde bulunmayacağız. Bugün bir kere daha gördük. 10 kişiyle kaldığımızda verdikleri mücadeleden dolayı oyuncuları kutluyoruz. Genel olarak hem sezon hem maçlar; çok çok kötü. Fenerbahçe bu değil. Bunu kabul edilemez buluyoruz. Fakat bundan da kimsenin kendisine vazife çıkarmasına izin vermeyeceğiz. Anladığımız kadarıyla sistem aynen devam edecek. Ağlamayana mama yok türünde ama biz Fenerbahçe olarak hiçbir zaman ağlamayacağız. Söke söke, kendi hakkımızı kendimiz alacağız. Tekrar söylüyorum. Burada konuşmamızın sebebi; aman sakın haftaya ne olacak diye değil, ne yaparlarsa yapsınlar; biz kalecimizden stoper çıkartırız, stoperimizden golcü buluruz ama hazırlanmış önceden planlanmış kartlarla bizi yıldıramayacaklarını açık ve net bir şekilde söylüyorum. Çirkin oyunun bir parçası olmayacağız. Bırakın Sadık’ta ikinci sarı kartın kırmızı dönmesini, birinci sarı kartın bile tartışılması gereken yerde böyle bir şey olması hakikaten Türk futbolu adına bence utanç verici.” dedi.

Volkan’ın Trabzonsporlu kondisyonerle ilgili  açıklamalarıyla ilgili Semih Özsoy, “Trabzonlularla konuşmadım. Volkan’la konuştuk. Volkan’ın dediği bizim için esastır. Kabul edilebilir bir şey değildir. Söylenen her kötü sözü de iade ediyoruz. Onları da anlıyoruz, diğer rakiplerimiz gibi çok uzun süre bizi yenemeyenlerin tam yendik diye giderken gidememeleri de üzüntü yaratmış olabilir. Onları yapanları kınıyorum.” ifadelerini kullandı.

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal hakkındaki soruya Semih Özsoy, “Biz bir camiayız. Camianın en önemli unsurlarından bir tanesi de taraftarlardır. Taraftar gönlünden geçeni demokratik ortamda ve kırıcı olmadan dile getirebilir. Dolayısıyla bu onların görüşüdür. Ersun Hoca’yı duymadım ama diğer durumları duydum. Doğrudur ki biz de Fenerbahçe’nin kötü oluşundan ve iyi futbol oynamayışından yakınıyoruz. Ersun Hoca ile ilgili hiçbir düşüncemiz ya da yaptırımımız yok. Kendisiyle 1.5 yıllık kontratımız var. Basında da çıkan birkaç şey var ki bunlarla ilgili söyleyebileceğimiz bir şeyimiz yok. Sonuçta yapmadığımız bir şey için açıklama yapmamız doğru olmaz.” şeklinde yanıt verdi.

Hakeme ilişkin bir soruyu ise Semih Özsoy şu şekilde cevapladı:

“Ev sahibi takıma bu kadar kolay kart gösterilirken yaptıkları kadar yapmadıkları da var. Gösterilmeyen kartlarla birlikte genel anlamda bizim direncimizi kırmakta çok rahat kartlar gösterdiğini düşünüyoruz.”

Kaptanımız Volkan Demirel’in maçın ardından yaşadıklarına ilişkin soruya ise Başkan Vekilimiz,  “Elinizde görüntü olmayınca doğrusunun nasıl olduğunu bilemezsiniz. Dolayısıyla iki kişinin arasında yaşanan şeyleri kişilere ve dediklerine bağımlısınız. Volkan da bizim kaptanımızdır. Bu konularda da hassastır. Hem Fenerbahçelidir hem de profesyoneldir. O dediyse beyan esastır dediğim de budur. Size birebir diyalogu anlatacak değilim. Volkan kendisi size anlatır. Onlar konuşmak istemiyor ama ben en azından konuşuyorum. Tam diyalogu sorarsanız ben anlatamam ama taraflar anlatabilir.” şeklinde yanıtladı.

Son olarak Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, birkaç yöneticinin Abdullah Avcı ile görüştüğüne yönelik iddiaları ise “Doğru değil” diyerek yalanladı.