FUTBOL

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, Medipol Başakşehir maçını değerlendirdi

09 Mart 2019 Cumartesi 22:14

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, Medipol Başakşehir maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Karşılaşmayı değerlendiren Ersun Yanal, “İlk yarının 20 dakikasını %70’le oynadık. Biz hakimdik hem pozisyon hem de kontrol olarak. Sonrasındaki 25 dakikalık oyunda oldukça kötüydük. İkinci yarıya bir değişiklikle başladık ve oyunun tamamında kontrolü elimize aldık, kontrollü bir şekilde oynadık. Girdiğimiz pozisyonlar var. Bunu yapamazsanız rakibinizin sizi cezalandırması söz konusu. Ve rakip de cezalandırdı bizi. Girdiğimiz pozisyonları değerlendirsek hak ettiğimiz bir sonuç olduğunu düşünmüyorum. Futbol birlikte oynanan bir oyun. Futbol, hataları birlikte üstlenilen bir sorumluluğu birlikte alınan bir oyun. Golü nasıl atıyorsan, golü nasıl yiyorsan bütün takımın mücadelesiyle değerlendirmek lazım. Fenerbahçe oldukça zorlu bir dönem geçiriyor. Bunu hepimiz biliyoruz. Takımın şu an kurgusunda bir takım oyuncuları kullanamamak ve bunlardan uzak kalmak, özellikle formda oyunculardan uzak kalmak bugünü oldukça etkiledi. Oyun olarak olmasa da sonuç olarak buna yansıdı. Oynadığımız oyunun karşılığını alamadığımızı ve oyuncuların emeğinin aynı karşılıklı mücadeleyle devam ettiğinde bunun sonucunu alacağımızı düşünüyorum. Maçın devamında bizi destekleyen taraftarlarımızın coşkusunu çok iyi anlıyorum ki bunu hak eden oyun oynadığımız zamanlar oldu. Bu zamanın uzun olması ikinci yarıda bizim heyecanımızı da arttırdı fakat atabileceğimiz goller varken 1 golle sonucu alamadık.” dedi.

Top kayıplarıyla ilgili ise Ersun hoca, “(Eljif Elmas) Zaten oyundan aldım. Özellikle çıkarken fazlasıyla top kayıpları vardı. 25. dakikadan sonraki top kayıpları oldukça fazla ve rakibin ritim yakalamasına neden oldu. Bazı oyuncularımız bu atmosferleri kaldırmakta güçlük çekiyor. Burası Fenerbahçe. Fenerbahçe’de oynamak ve bu takımın atmosferini kaldırmak kolay değil.” şeklinde konuştu.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında ilk olarak mücadeleyi değerlendiren Ersun hoca, ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Ligin 26. haftasından itibaren milli maçlar ve seçim haftası nedeniyle lige verilecek arayla ilgili düşüncelerini belirten Ersun hoca, “Bir ritim var. O ritmi bozmak ne kadar doğru, tartışılır. Ben devam etmesinden yanayım. Yaralarını saracaklar var, sakatlarını iyileştirecek olanlar var. Form tutacaklar var. O şartlar ve koşulların nasıl oluşacağına bağlı. Biz kendi açımızdan baktığımızda planladık. 1-2 hazırlık maçıyla geçmek istiyoruz. Şu anda hangi oyuncumuzun milli takıma gideceğini bilmediğimiz için ve ertelenen U21 maçımızın da o arada oynatılacağını düşünürsek planı yapamıyoruz. Bence ritim bozukluğu olacaktır, özellikle seçim haftasında maçların olmamasından dolayı. Sanıyorum güvenlik amacıyla yapıldı. Keşke oynasaydık, ritim devam etseydi. Belki bizim için bir es iyi olacak.” şeklinde konuştu.

Oyuncular üzerinden tartışmalar yapmayacağının altını çizen Ersun Yanal, “İsimler üzerinden gitmeyelim. İsimler üzerinden gidecek olursak ne bir oyuncumuzu eleştiri konusu yaparım, ne de bir oyuncumuzu –yanlış anlamayın- sizin önünüzde tartışırım. Tartışmaya bile açmam. O bizim kendi iç sorunumuz. Onlarla konuşuruz, dertleşiriz. Dinlenmesi gerekiyorsa dinlendiririz, oynatmamız gerekiyorsa oynatırız. Aile meselesini dışarıda tartışmak bizim için hoş değil.” dedi.

Futbolun bir ritim ve senkranizasyon işi olduğunu belirten ve oyun üstünlüğünü devam ettirecek bir takım olduğumuzu ifade eden Ersun hoca, “Gerçekten ayarlarımız bozuk. Ayarlarımızın Fenerbahçe’nin istediği ayarlarına döndürülmesi ve Fenerbahçe gibi olması gerekiyor. Biz futbol oynamadan belirli hedefleri tutturmuş ve sadece o hedefler peşinde koşan bir takım değiliz. Büyük bir camiayız. Yenildik ama belirli bir süre içinde Fenerbahçe gibi oynadık. Bizim bir oyun gücümüz var. Biz şampiyon olacak bir takım olacaksak ve bunun içinden de bir takım çıkacaksa biz bunu oynamaya devam etmeliyiz. Asla çekinmeden her rakibe karşı üstün olmalıyız. Bugün skor üstünlüğünü verdik ama oyun üstünlüğünü vermedik. Biz oyun üstünlüğünü devam ettirecek ve skorları da alacak bir takımız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” ifadelerine değindi.