FUTBOL

Sadık Çiftpınar: Taraftarımız bizim itici gücümüz

16 Mart 2019 Cumartesi 00:58


Futbolcumuz Sadık Çiftpınar, Demir Grup Sivasspor karşısında alınan 2-1’lik galibiyetin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İlk olarak galibiyeti eğerlendiren Sadık Çiftpınar, “Bizim açımızdan çok önemli bir maçtı. Kendi seyircimiz önünde maça çok iyi başlayıp, iyi götürüp golleri bulup kazanmak istiyorduk ama bugün öyle olmadı. Maça istediğimiz gibi başlayamadık, yeterince pozisyon da üretemedik ilk yarıda özellikle. 0-0 dengede geçen bir maçtı, tabii ki daha iyi olmamız lazım. Bunun da farkındayız. Herkes biliyor ki Fenerbahçe tarihin belki en zor, en sıkıntılı günlerini yaşıyoruz. Hiç olmamamız gereken bir yerdeyiz ve herkes de bunun farkında. Tabii bunun da vermiş olduğu bir üzüntü, bir baskı olabilir ama bunları yenip çok daha iyi bir Fenerbahçe izletmemiz lazım, taraftarlarımıza. Onları bize her mücadelede koşulsuz ve şartsız destek veriyorlar. Bugün de yine stadı doldurmuşlardı.  Bugün ikinci yarı biraz daha iyiydik. Pozisyonlar da üretmeye başladık. Son 15 dakika kala kötü bir gol yedik. Ama önemli olan o golden sonra o dönüşü yapabilmekti. Bugün bunu gerçekleştirdik, taraftarlarımızın da desteğiyle. Önemli olan kazanmaktı, maçın başında da kendi aramızda bunu konuşmuştuk. Sivasspor da iyi mücadele etti. Nitekim bütün takımlar bize karşı ayrı bir motivasyonla oynuyor. Bugün de yine öyleydi. Biz de son 15 dakika yani golden sonra özellikle iyi bir geri dönüş yaptık. Önemli olan kazanmaktı, bugün bunu başardık. İnşallah önümüzdeki hafta Ankaragücü maçıyla daha iyi futbolla, daha iyi bir galibiyetle yolumuza devam etmek istiyoruz.” dedi.

Her futbolcunun takıma katkı sağlamak için mücadele ettiğini, “Sahada olan herkes takıma katkı sağlamak için sahada. Bütün takım arkadaşlarım bunu düşünerek sahaya çıkıyor, ben de öyleyim. Zaman zaman iniş çıkışlar olabilir. Bugün de herkes elinden geleni yaptı, ben de elimden geleni yaptım. Maçın içerisinde ufak tefek hatalar tabii ki olabiliyor. İçinde bulunduğumuz durum hepimiz adına zor bir durum.  Ama önemli olan kazanmaktı. Bugün bunu başardığımız için mutluyuz.” şeklinde dile getiren Sadık Çiftpınar, maç içerisinde rakibiyle girdiği pozisyonları ise şu şekilde değerlendirdi:
İçinde bulunduğum pozisyona ilişkine de şunu söyleyebilirim: ‘Bana göre maçın içerisinde olabilecek itiş kakışlardır. Bize de yapılan müdahaleler var, çok abartılacak pozisyonlar olduğunu düşünmüyorum. Zaten ilk pozisyonda futbolcu kendisi ön tarafa doğru atıp topa vurmak istiyor, biraz itmiş gibi görünüyorum ama sadece arkadan elimi koydum. Onun dışında ikinci yarıdaki pozisyonda da belki de saniyenin onda biri kadardır elimi dokunup çekiyorum, herhangi bir baskı ya da itme yok. Bence futbolun içinde olabilecek temaslar bunlar. Sahanın içinde 4 tane hakem var, VAR’ın başında hakemlerimiz var. Herhangi bir ihlal olsaydı bence karar verilebilirdi.”

Taraftarımıza da teşekkür eden başarılı futbolcu, “Taraftarlarımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Transfer sürecimde olduğu gibi formayı sırtıma geçirip sahaya çıktığım ilk andan itibaren sonuna kadar bana destek oldular. Aynı şekilde takımımızın ve takım arkadaşlarımızın yanlarında oldular. Onların varlığı, desteği bizim için çok ama çok önemli. Eğer ki zor şartlarda sahada ayakta kalabiliyorsak bu onların varlığıyla oluyor.” şeklinde konuştu.

Sadık Çiftpınar, A Milli Futbol Takımı'nın 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri'nde Arnavutluk ve Moldova ile yapacağı maçların aday kadrosunda yer almamasıyla ilgili bir soru üzerine, “Milli takım konusunda da aslında ben uzun zamandır bekliyordum. Malatyaspor’da oynadığım dönemde de beklentim vardı ama  bu kampta da olabilirdi. Çağrılan arkadaşlarımız da çok kaliteli. Onlara da saygımız sonsuz. Milli takımın hepimizin. Sonuna kadar başarılı olmasını istiyorum. Hakkımızda hayırlısı. İnşallah günü geldiğinde milli forma bize de nasip olur." ifadelerini kullandı.