FUTBOL

Roberto Soldado: Ersun Yanal bana hayat verdi

20 Mart 2019 Çarşamba 18:39

Fenerbahçemizin İspanyol golcüsü Roberto Soldado, akşam antrenmanı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Milli takım arasının kendilerine iyi geleceğini ifade eden deneyimli oyuncu, "Bizim için güzel bir hafta oluyor. Ligin geri kalanına hazırlanıyoruz. Artık son viraja girdik. Yüzde yüzümüzle olmak mecburiyetindeyiz. Bu iki haftalık dönem,  mutlaka bize iyi gelecektir. Kalan karşılaşmalara en iyi şekilde hazırlanmak istiyoruz. Umuyorum milli takımlara giden arkadaşlarımız da buraya en iyi şekilde dönerler. Bizi bekleyen önemli maçlar var. Ligde yukarıya doğru tırmanmamız gerekiyor." dedi.

Eski kulübü Valencia’nın kendisini ‘Efsaneler Maçı’na davet etmesi hakkındaki soruya ise Roberto Soldado, şu şekilde yanıt verdi:

“Valencia’nın böyle bir davette bulunması, o formayı giyen oyuncuları çağırmış olması güzel bir detay gerçekten. O önemli formayı giymiş olmak ve o tarihi kulüpte oynamış olmak mutluluk verici. Herkesin bildiği bir kulüp. İspanya’nın son derece büyük bir kulübü. Avrupa’da da büyüklüğü herkes tarafından biliniyor. Hala bu büyüklüğünü de aynı şekilde koruyor. Benim oraya gidip gidemeyeceğim konusu henüz netleşmiş değil. Çünkü cumartesi ve Pazar günü antrenmanlarımız var. O yüzden gidip gidemeyeceğimi henüz bilmiyorum. Eğer gidersem bu antrenmanları kaçırabilirim. Hocamızla bu konuyu, hangisinin doğru olacağını konuşacağız. Valencia’daki o törene katılıp katılamayacağımı o nedenle bilmiyorum. Mehmet Topal gidecek gibi gözüküyor, çünkü bir sakatlığı söz konusu. O tarihlerde antrenmanda olmak gibi bir mecburiyeti yok. O nedenle o gidecek gibi gözüküyor ama benim durumum netleşmiş değil. Bu önemli maça gidebilecek miyim bilmiyorum.”

Kalan haftaları da değerlendiren Roberto Soldado, Ersun Hoca’nın gelmesiyle oyuncuların daha iyi bir performans gösterdiklerini vurgulayarak,“Sezon başında bir hoca değişikliği oldu. Birçok oyuncu aramıza katıldı. Yeni oyuncuların bir anda gelmesi ve yeni bir hocayla yola başlamamız ilk üç-dört aylık kısmı bizim için zorlaştırdı. Ersun Hoca’nın aramıza katılması ile beraber radikal değişiklikler oldu. Bu radikal değişikliklerin ardından takımımız tamamen yüzde 100’lük durumuna gelebilmeye başladı diye düşünüyorum. Oyuncular daha iyi performans göstermeye başladı. Takım halinde daha iyi bir oyun oynamaya başladık. Özellikle son kısma değerlendirecek olursak, şu anda içinde bulunduğumuz durumdan ve şu anki puanımızdan daha fazlasını hak ettiğimizi düşünüyorum. Çok iyi dönemler geçirdiğimiz oldu. Daha doğrusu çok iyi maçlar çıkardığımız oldu ama bu iyi maçlarda istediğimiz galibiyeti alamadık. Son maç bunun tam tersiydi. Son maçta istediğimiz oyunu sergileyemedik ama maçı kazanmayı başardık. Umuyorum, artık o istikrarı istediğimiz şekilde sağlayabiliriz ve art arda maçlar kazanabiliriz. Bu sezon bitene kadar Fenerbahçe’yi çıkarabildiğimiz en üst noktaya çıkarmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.             

Önümüzdeki yıl için Fenerbahçe’de kalmak isteyip istemeyeceğine ilişkin soruya İspanyol golcümüz, “Bu aslında kendinizi nasıl hissettiğinizle ve keyif alıp almadığınızla alakalı bir durum. Kafanızın nasıl olduğuyla ilgili bir durum. Eğer bu soruyu bana sezon başında sorsaydınız, o zaman cevabım ‘hayır’ olurdu. Çünkü sezon başında keyif alamıyordum. Şu anda Ersun Hoca var ve o geldiğinden beri bana hayat verdi. Bu şekilde nitelendirebilirim. Sahada ve oynadığım oyundan keyif alıyorum. Takımımıza katkı verebildiğimi görmekten dolayı keyif alıyorum. Bu takım için goller atmak ve asistler yapmak istiyorum. Tek amacım bu ve bu amacıma ulaştığımı görünce de gerçekten mutlu oluyorum. Şu anda kendimi çok daha iyi hissettiğimi söyleyebilirim. Böyle kararlar alırken, bir yerde kalıp kalmayacağınızı belirlerken aile de son derece önem taşıyor. Her zaman ailemle beraber bu tarz kararları alabilirim. Onlar da şu anda burada mutlular. Geleceğimle ilgili bir karar vermem gerektiği zaman onlarla oturup bu kararı vereceğim. Şu anda tek yapmam gereken sahaya odaklanmak ve sezon sonuna kadar buraya nasıl katkı verebilirim, nasıl elimden gelenin en iyisini yapabilirim bunu düşünmeliyim. Her maç en iyimde olmalıyım ve çok çalışmalıyım. Ben bunu düşünüyorum.” şeklinde yanıt verdi.

Devre arasında yapılan transferlerle oluşan takım yapısının kendisinin performansını nasıl etkilediğine ilişkin soruya ise Roberto Soldado, “Çok büyük bir felsefe değişikliği, kafamızda çok büyük bir değişiklik olduğunu düşünmüyorum. Bazı oyuncular aramıza katıldı ama önemli olan hepimizin bireysel olarak güveninin artmasıydı. Herkesin özgüveni son derece farklı bir noktaya doğru gitti. Takıma katkı verebildiğimizi gördük ve herkes kendini daha iyi hissetmeye başladı. Fiziksel olarak da rakiplerimizden daha fazla koştuğumuzu ve daha fazla mücadele edebileceğimizi görüyoruz. İnsanlara saha içerisinde fiziksel çalışmaları yapabildiğimizi de gösteriyoruz. Bana göre temel nokta buydu.” diye yanıtladı.

Fotoğraflar: Semih Bahadır

Basın Fotoğrafları