FUTBOL

Roberto Soldado’dan maç sonu değerlendirmesi

09 Mart 2019 Cumartesi 22:16

Futbolcumuz Roberto Soldado, Medipol Başakşehir mücadelesinin ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

İlk yarıya oranla ikinci yarıda daha iyi bir oyun sergilediklerini dile getiren Roberto Soldado, “En önemlisi şu kısım bence; çok kötü bir 45 dakika geçirdik. İlk yarıda istediklerimizi kesinlikle sahaya yansıtamadık. Rakibimizin bizden üstün olduğunu gördüğümüz ilk yarıydı. İkinci yarıya başladık ve yine geri dönmeyi başardık, yine o reaksiyonu göstermeyi başardık. 1-1’i yakaladık, oyunu istediğimiz duruma getirdik. Aslında saha içerisinde biz şunu hissediyorduk: ‘Biz, bu akşam bu maçı kazanacağız.’ Beraberlikten sonra iş artık o tarafa doğru dönmüştü ama takım halinde hata yapıyoruz, takım halinde savunmada hatalar yapıyoruz ve çok basit goller yiyoruz. En temel hatamız bu bana göre. Burada ilk suçlu ön tarafta oynayan oyunculardır, forvet oyuncularıdır bence. Takıma daha iyi yardım edebiliriz, takıma daha çok katkı verebiliriz. Gerçekten böyle goller yemek işimizi çok zorlaştırıyor. Daha sonrasında çok daha fazla uğraşmamız gerekiyor. Her hafta benzer durumlar yaşıyoruz ve bir şekilde alt sıralardan istediğimiz noktaya doğru gitmeyi başaramıyoruz. Alt sıralardan uzaklaşamıyoruz. Önümüzdeki hafta kendi sahamızda oynayacağımız bir karşılaşma var ve umuyorum bu karşılaşmada istediğimiz 3 puanı almayı başarırız. Bize nefes aldıracak bir 3 puan olacaktır, eğer ki kendi sahamızda bu galibiyeti almayı başarırsak... Özgüvenimizi de yukarıya taşıyacak 3 puan olacaktır. İkinci yarıda bu akşam çok fazla pozisyona girdiğimizi görüyoruz. Çok iyi bir futbol sergilediğimizi görüyoruz. Ama bu pozisyonları istediğimiz gibi değerlendiremiyoruz. Bu nedenle de maçı kaybettik.” dedi.

Roberto Soldado, yayıncı kuruluş tarafından yöneltilen, ‘Fenerbahçe niye iki ayrı kimlikle oynuyor?’ şeklinde soruyu şu şekilde yanıtladı:

Bu yüzden zaten ligin alt sıralarından bir türlü yukarıya doğru sıyrılamadığımızı düşünüyorum. Sağlam bir görüntü sergileyemiyoruz. Aynı istikrarı sahaya yansıtamıyoruz. Bu akşam ligin lideriyle oynuyorsunuz, ilk yarıda gerçekten muhteşem bir futbol oynadıklarını düşünüyorum. 45 dakika boyunca harika bir görüntü sergilediler. Oyunu kesinlikle biz kontrol edemedik, topu istediğimiz gibi çeviremedik, istediğimiz oyunu sahaya yansıtmayı başaramadık, istediğimiz şekilde baskıyı yapmayı başaramadık. Ama ikinci yarıya bakıyoruz ve tamamen tersi bir ikinci yarı söz konusu. Çok daha iyi bir durumdaydık ve rakibimizden daha iyiydik. İstediğimiz baskıyı yaptık, Top kayıplarımızı çok aza indirdik. İlk yarıda o bize çok büyük tehlikeler oluşturan top kayıplarını yapmadığımızı gördük. Ama ilk yarı dediğim gibi bundan bambaşka bir görüntü sergiledik. Topu kaybettik, basit top kayıpları yaptık, rakibimizin nefes almasını sağladık, istediği gibi oyunu kontrol etmesini sağladık. Bireysel hatalar yaptık, takım halinde hatalar yaptık. Aslında tüm sezona baktığımızda bu durumun düzelmesi gerekiyordu, bizim için. Bir gün 45 dakika iyi oynuyoruz, bir gün 60 dakika iyi oynuyoruz. Eğer bunlar 90 dakika boyunca böyle olsaydı zaten şu anda lig tablosunda çok daha farklı bir noktada olurduk. Ondan sonra çok acı çekiyoruz, maçın bir bölümünde iyi oynadığımız için. Diğer bölümlerinde istediğimiz performansı sergileyemediğimiz için. Önümüzdeki hafta DG Sivasspor maçı var. Kendi sahamızda ve taraftarımızın desteğiyle oynayacağız. Bizi her zaman şartlar ne olursa olsun destekleyen taraftarlarımızla birlikte oynayacağız. O maçta 3 puanı almak istiyoruz. Artık üzerimizdeki baskıyı bir nebze de olsa azaltacak 3 puan olacaktır. Bizim için şu anda en önemlisi bu."