FUTBOL

Mathieu Valbuena: Önemli ve güzel bir galibiyet oldu

02 Mart 2019 Cumartesi 22:22

Futbol A Takımımızın Fransız oyuncusu Mathieu Valbuena, Çaykur Rizespor maçının ardından açıklamalarda bulundu. Karşılaşmayı değerlendiren Valbuena, galibiyetin önemine değindi.

Karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa konuşan Valbuena, “En önemlisi galibiyetti. Beşiktaş karşısında ikinci yarıdaki dönüşün ardından bu akşam bizim için son derece önemli bir karşılaşmaydı. Bu akşam da zorlu geçti. Maçın ilk dakikalarında yine geriye düştük. Geçen hafta aldığımız puan bizim için önemliydi, bu akşam o puana 3 puan eklemek istiyorduk. Devre olmadan 2-1’i bulduk. Rakibin kırmızı kartı söz konusuydu. İkinci yarıda kalemizde tekrar gol gördük. Bu gol işimizi fazlasıyla zorlaştırdı. Sonrasında penaltıdan gelen golle 3-2’yi bulmayı başardık. Güzel bir galibiyet oldu.” dedi.

10 kişi kalan takımların daha fazla efor sarf ettiğini ve daha fazla çaba gösterdiklerini de sözlerine ekleyen Valbuena, “Herkes kolay olacağını düşünüyor ama olmuyor. Sağlam duruşu sergilemeniz lazım, sertliğinizi bozmamanız gerekiyor. 3-4 dakika o sertliği elden bıraktık, istediğimiz sağlam duruşu saha içerisinde sergileyemedik ve kalemizde golü gördük. Yine de 2-2’den sonra güçlü bir karakter ortaya koyduk. Pes etmedik ve 3-2’yi bulmayı başardık. Hem lig sıralaması açısından hem de taraftarlarımız için son derece önemli ve güzel bir galibiyet oldu. Beşiktaş’a karşı ikinci yarıda yaptığımız güzel dönüşün ardından bu galibiyet bizim için daha da güzel oldu.” diyerek sözlerini noktaladı.