FUTBOL

Nabil Dirar'dan açıklamalar

28 Şubat 2019 Perşembe 17:42

Fenerbahçemizin başarılı oyuncusu Nabil Dirar, FB TV’ye açıklamalarda bulundu. Beşiktaş maçındaki geri dönüşü anlatan Faslı oyuncu, cumartesi günü oynayacağımız Çaykur Rizspor maçını da mutlak kazanmaları gerektiğini ifade etti.

Öncelikle Beşiktaş maçıyla ilgili açıklamalarda bulunan Dirar, “Hayat boyu aklımda kalacak bir derbiydi. O akşamki yaşadıklarımız kelimelerle ifade edilemez. Maçın iki yarısında tamamen alakasız iki görüntü çizdik. Böyle derbiyi 3-0’dan 3-3’e getirmek sıra dışı. Çok koşmamız çok mücadele etmemiz gerekti. Soyunma odasında konuşmalar ve değişikliler oldu. En azından bir puan aldık. 3-0’dan bu duruma getirmek, hiç de kolay değildi.” dedi.

Maçta durum 2-0 iken ceza sahası içinde girdiği gol pozisyonuyla ilgili de konuşan Faslı oyuncu, “Herkesin bildiğini düşünüyorum. Çok büyük golcü değilim. Evet, maçı 2-1’e getirecek fırsat ayağıma gelmişti aslında ve daha iyisini yapabilirdim. 2-0’dan sonra daha iyiydik ama ilk yarının sonunda 3 golü kalemizde gördük. Ayaklarımızı olumsuz anlamda yerden kesen goldü. Kafamızı öne eğdiğimizi gördük. Neyseki devre geldi. İyi reaksiyon gösterdik. Kafamızı kaldırdık. Galibiyet de olabilirdi. 3-0’dan 3-3 olduğu için 1 puandan da mutlu olduk.” ifadelerini kullandı.

Oyun içindeki mevki değişikliği içinse Dirar, “İlk yarıda çok fazla topa sahip olamadık. Çok baskı yedik. Basit top kayıpları yaptık. Herkes de bilir, hem savunma hem hücum yapabilen bir oyuncuyum. Aslında tam bir bek oyuncusu değilim. (İkinci devre) sahte bir bek oyuncusu olarak sahadaydım. Çok fazla öne çıkan biriyim. Hocamızın isteği de bu yönde oldu. Golü erken atınca fizik olarak Beşiktaş’tan daha iyi olduğumuzu gördük. Denedik. Galibiyetle de dönebilirdik ama olmadı.” açıklamasında bulundu.

Taraftarlar için ayrı bir parantez açan başarılı isim, “Taraftarlarımızın gösterdiği reaksiyon beni şaşırtıyor. Kötü bir sezon geçirmememize rağmen hep destek oluyorlar. 2-0’dan 3-0’dan sonra da tezahüratlarına devam ettiler. Bu durum nadiren görülür. Onları böyle görünce, onlar için bir şeyler yapmak için motive oluyoruz. Derbilerin affı yoktur. Kötü oynayabilirsiniz ama yine de kazanmalısınız. Geri dönüş sonrası taraftarların mutluluğunu gördük. Bizim için galibiyet gibi bir akşamdı." ifadelerini kullandı.

Sezonun geri kalan bölümüyle ilgili de Dirar, şunları söyledi:

"3-0’dan dönüş bizi kıpırdattı, uyandırdı. Özgüvenimizi yukarıya doğru taşıdı. Bu sonuç mental açıdan da önemliydi. Rizespor’un durumunu biliyoruz. Kazanmak amacımız. Kazanarak yukarıya tırmanmak istiyoruz. Konsantrasyonumuz tamamen Rizespor. Bu maçı kazanabilmek için her imkana sahibiz. Hata yapmaya hakkımız yok. Konyaspor maçını kazanmalıydık. Aynı hataları yapmamalıyız. Bu maçı kazanıp, sonrasında Başakşehir maçına bakacağız.”

Yüksek enerjisi ve futbol sevgisine de değinen Nabil Dirar, “Futbol beni hayatımı kurtardı. Ne kadar güzel bir işimiz olduğunu kesinlikle farketmeliyiz. Birçok insan saatlerce çalışıyor. Mesela buradaki insanlar gün boyu çalışıyorlar. Biz burada 1.5 saat antrenman yapıyoruz. Spor yaparken para kazanıyoruz. Şikayet edecek hiçbir durumumuz yok. Yaptığım işten, burada olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Aldığım keyfi takım arkadaşlarıma ve her insana yansıtmaya çalışıyorum” dedi.