FUTBOL

Ersun Yanal: Kazandık, mutluyuz

02 Şubat 2019 Cumartesi 00:53

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, Göztepe maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Galibiyeti değerlendiren Ersun hoca, yeni transferlerle ilgili de konuştu.  Teknik Direktörümüzün açıklamalarından derlediklerimiz şöyle:

“Sonuçta kazandıkça özgüven artıyor. Oynama iştahı artıyor. Gelen skorun büyük katkısı oluyor. Bunu çok özlemiştik. Yavaş yavaş bunu geri kazandığımız için mutluyuz. Oyunun bölümleri var. Oyuna çok hızlı başlayan, pozisyon üreten bir takımdan bir süre sonra bekleyen bir takıma düşmek ve tekrar yükselmek. Sonrasında iştahımız kabardı. Bunu uzun süreye yaymamız lazım. Rakibimiz eksik kaldığında daha iştahlı oynamak açısından fırsat yakaladık. Uzun süredir kazanmakta zorlanan bir takımdan özgüveni yakalamaya başlayan bir takım dönmek kolay değildi. Bu konuda önce taraftarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Sonucu alırken de o desteği esirgemediler. Üzerine basa basa söyleyeyin. Bu oyuncularımın tamamının Fenerbahçe için mücadele etmesi gerektiğini ve bu mücadeleyi sonuna kadar yapması gerektiğini düşünüyorum. Bütün oyuncularım, kalbiyle oynayacak ve futbol keyfinden bizi alıkoymayacaklar.

Victor Moses kariyerini solda yükselterek büyük transferler yaptı. Forvet oyuncusu. Savunma da yapabiliyor. Forvet olarak çok güçlü. Sağda solda oynayabiliyor. Güzel bir golle katkı sağladı. Oyuna giren oyuncular katkı sağladı. Bu da Fenerbahçe'nin özlediği bir tabloydu. Kazandık, mutluyuz.

Fenerbahçe, bütün oyuncularıyla oyunu en iştahlı noktaya götürecek bir takım olmalı, bunu da yapacağız. Transferler kendisini kanıtlamış oyuncular. Fiziksel ve yaş olarak uygunlar. Avrupa'da ve ligde en üst randımanı almaya çalışacağız. Bunu daha hızlı yapmak isterdik. Son dakikada yediğimiz goller var. Gelişen oyun var. Sezonu galibiyetlerle, bize yakışan mücadeleyle; her maçı kazanmak için sahaya çıkmalıyız.

Sadık bileğinden bir darbe aldı. Yarın durumu belli olur.”

BASIN TOPLANTISI

"Fenerbahçe'nin bugüne kadar oynadığı futbolun daha üstüne çıkmak için son haftalarda oldukça çaba harcıyoruz. Bu oyunu zaman zaman yükseltebiliyoruz, sürekliliğini uzatamıyoruz. Bunu yaptığımızda taraftarına zevk veren bir ekip olma yolunda gelişeceğiz. Bu sene sıralamadaki yer konusunda belki sıkıntı çekeceğiz ama en azından ligin kalan süresinde şampiyon gibi oynayan, şampiyonluğu kovalayan bir ekip gibi oynayan bir tablo ortaya koyacağız.

Avrupa listesi kısıtlı. Türkiye'de B listesi gücünü oluşturamayan takımlar var. A listesinde ise sınırlı sayıda oyuncu var. Biz de birçok oyuncumuzu kullanamayacağız. Seçim yaparken zorlanacağız. Maalesef bu bir sıkıntı. Rekabette öne çıkan oyuncularımız gelecek sezonun altyapısını da oluşturacak oyuncular olacak.

Moses henüz performansının çok başında. Maç ritmini yaladıktan sonra beklentilerimiz fazla.

Adebayor'a maçta 10 metre yaklaştım daha önce. Onun dışında hiç tanımıyorum. Hiç de ilgilenmedim. Slimani'yle ilgili ise, onun kariyerinde bir oyuncu bizim ülkemizdeki bir takıma transfer ne zaman olsa heyecanla beklerdik. Oyuncumuz ilk yarıda bir türlü ritim yakalayamadı. Bunu yapamadı, yıprandı. Taraftarımız tepki gösterdi. Evet, bağlar zayıfladı, gitme noktasına da geldi. Takım bulsa yardımcı da olacaktık ama artık bizimle. UEFA listemizde de var. Faydalanmak için son noktaya kadar imkanları değerlendireceğiz. Belki şu an sempatik değil ama kazanan Fenerbahçe'nin içinde o da istediği, arzuladığı noktaya ulaşacaktır.

İyi oyuncuları bir araya toplayabilirsiniz ama bunu performansa dönüştürmek başka. Biz bunun sıkıntısını yaşadık. Bunu gerçekleştirmek için zamana ihtiyacımız var. Ben bu zaman dilimini hızlandırmak, her maçı kazanmak ve bir takım ortaya koymak adına çalışıyorum. Bunu en kısa zamanda yapmak için çalışıyorum. Hedefimiz en çok puanı toplamak, bütün maçları kazanmak. Fenerbahçe'nin başka bir hedefi olamaz.

Bizim düşündüğümüz gerçeklerle, taraftarın düşündüğü aynı olamayabiliyor. Her oyuncu değerli. Geçmişte ritim yakalayamadık. Benzia çok değerli ve kaliteli oyuncu. Ritmi yakalama konusunda zaman kısıtlı. Futbolun acımasızlığı bu. Ayew, Moses, Valbuena’nın katkılarıyla diğer kanadı da aynı seviyeye getirmek amacımız.

Bazen maçta bile yere bakıyorum. Çekilen fotoğrafı, o anı öyle değerlendirmek komik. Bazen öyle bir fotoğraf çekersin ki parmak göze giriyormuş gibi gözükür. Altına bir sürü şey yazabilirsin. Taraftarımız bizim başımızın tacı. Taraftar bu işin sahibi. Biz Fenerbahçe'nin varlığını, gücünü taraftardan alıyoruz. Bugün gördünüz. Böyle güçlü taraftarlarla bu keyfi yaşamak mutlu ediyor.

Fenerbahçe’nin forvet hattı güçlü ama bir ritim yakalayamadı. Takım olma konusunda sıkıntı çekti. O süreç bitti. Şimdi yükselme zamanı."