ATLETİZM

Dünya ve Avrupa Şampiyonu atletimiz Ramil Guliyev, 14/16 programının konuğu oldu

28 Şubat 2019 Perşembe 18:10

Dünya ve Avrupa şampiyonu atletimiz Ramil Guliyev, Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 14/16 programına konuk oldu.

Atletizme 13 yaşındayken başladığını belirten başarılı atlet, “Türkiye adına yarışmaya karar verdim ve başarılar da art arda gelmeye başladı.” ifadelerini kullandı.

Gelecekte büyük yarışmaların kendilerini beklediğini ve şanslarının çok büyük olduğunu vurgulayan Ramil Guliyev,  "Ben yapacağımıza inanıyorum. Güzel bir takımla çalışıyoruz ve arkamızda iyi bir desteğimiz var. Doğru yolda gidiyoruz.” dedi.

2017 yılında 200 metrede altın madalya kazanarak Dünya Şampiyonu olan Ramil Guliyev, kazandığı madalyanın 10 senelik bir çalışmanın sonucu olduğunu ifade etti ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Dünya şampiyonası madalyası, 10 senelik bir çalışmanın sonucu ortaya çıktı. Bunun bir son olmadığına inanıyorum. Önümüzde iki tane dünya şampiyonası var. Orada da unvanı korumak için elimden geleni yapacağım. Çok zor bir yarışma olacak çünkü normalde eylül ayının ilk haftası yapılırken bu yıl ekim ayında düzenlenecek. Benim için 2 salise bir hayat demek. Eğer yarışı iki salise geç tamamlarsan dünya şampiyonu olmazsın. Sporcular için şampiyon olmak ve ikinci tamamlamak çok farklı şeyler. Orada bu saliselerin dışında çok büyük psikolojik bir savaş var. O an için 10 yıl çalışıyorsunuz.”

Her sporda olduğu gibi atletizmde de psikolojinin çok önemli olduğunu vurgulayan Ramil, “İdmanlarda dünya rekoru diyebileceğimiz dereceleri bile yapan sporcular var ama yarışlarda başaramıyorlar. Psikoloji çok önemli ama ben doğuştan yarış adamıyım. Bazıları idman bazıları da yarış adamıdır. Ben yarışta kendimi daha iyi hissediyorum ve daha iyi toparlıyorum. Her şeyin bana bağlı olduğunu ve istediğim gibi yapabileceğimi biliyorum.” dedi.

Hayatının antrenman, uyku, beslenme ve rehabilitasyon şeklinde sürdüğünün belirten atletimiz, yoğun yarış programının kendisini beklediği 2019 senesi için ise şunları söyledi:

“Şu an çok ağır bir idman programı yaşıyoruz. Altyapı çalışmalarıyla seneye hazırlanıyoruz. Dünya şampiyonasında unvanımı korumak istiyorum. Bu yıl daha da yoğun çalışıyoruz. Olimpiyatlara kadar programımız belli. Önemli olan da bu programı hayata geçirebilmek. Atletizm öyle bir branş ki ne kadar fazla çalışırsan o kadar başarılı olursun. 2016 Rio Olimpiyatları’nda yaşadığım şanssızlıktan sonra hocamızla aynı şeyleri yaşamamak adına konuştuk. Orada ‘Bekleyeceğiz, her zaman hazır olacağız ve bir gün bizim günümüz olacak’ dedik ve 2017 yılında dünya şampiyonasında derece kazandım. Bu sene de sakatlık, hastalık gibi problemler olmazsa dünya şampiyonasında yine aynı başarıyı kazanmak istiyoruz. Olimpiyatlar için de en iyisini yapmak hedefimiz var.”

Herhangi bir sakatlığı olmazsa atletizmi bırakmayı düşünmediğini ifade eden Ramil Guliyev, “Tabii dereceler düşmeye başladığında bırakma zamanı gelecek. En 2020 Tokyo ve 2024 Olimpiyatları’nda yarışmayı planlıyorum. Hedeflerimiz büyük. Spor kariyerimden sonra da spor okulu yaptırmak istiyorum. İnşallah kulübün ve ülkenin desteğiyle güzel şeyler yapılır.” şeklinde konuştu.