FUTBOL

Fenerbahçemiz Gürsel Turizm’le Şampiyonluk Yolunda

11 Aralık 2019 Çarşamba 15:19

Fenerbahçemizi uzun yıllardır maçtan maça, deplasmandan deplasmana taşıyan Gürsel Turizm’in takımımıza tahsis ettiği yeni otobüsün lansmanı Can Bartu Tesislerimizde yapıldı.

Lansman töreninde Başkanımız Ali Koç, Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam, Gürsel Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Levent Birant ve Mercedes Benz Türk Anonim Şirketi İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün konuşma yaptı. Törene futbolcularımız da katıldı.

‘İnanç, tutku ve birlik köklerinde var’ sloganını, simgelerimizden biri olan Sarı Kanarya’nın kanatlarını ve Fener Ol kampanyamıza destek olan taraftarlarımızın isimlerini üzerinde taşıyan Mercedes Benz marka otobüsümüz Futbol A Takımımızı bu sezonki şampiyonluk yolunda taşıyacak.

BAŞKAN YARDIMCIMIZ BURHAN KARAÇAM: 1970’Lİ YILLARDAN BAŞLAYAN DİDİ ZAMANINDAN GELEN BİR BİRLİKTELİK

İlk olarak kürsüye gelen Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam, şu şekilde konuştu:

“Futbol A Takımı karayolu ulaşım tedarikçimiz Gürsel Turizm ile yarım asrı aşan bir birlikteliğimiz var. 1970’li yıllardan başlayan (Brezilyalı Eski Teknik Direktörümüz) Didi zamanından gelen bir birliktelik. 80’li ve 90’lı yıllarda herhangi bir sponsorluk anlaşması olmadan bir gönül bağının sonucu olarak Fenerbahçe ne zaman ihtiyaç duysa sesimize her zaman olumlu yanıt veren Gürsel Turizm’in değerli sahipleri ve yöneticileri oldular. 2016 senesinden sonra da bu sponsorluk tekrar resmiyet kazandı. Bu sene Gürsel Turizm sadece futbol takımımıza bu hizmeti vermekle kalmadı, aynı zamanda voleybol takımımızı da inşallah şampiyonluğa taşıyacak. Onların da ulaşım tedarikçisi oldu. Gürsel Turizm’in çok önemli bir özelliği de var. Çok değerli arkadaşımız Sayın Hürer Gündüz, kulübümüzün içinden yetişmiş, formasını giymiş bir kürekçi kardeşimiz. Aynı zamanda kongre üyemiz. Diğer yöneticileri ve ortakları da aynı şekilde. Yıllar önce Fenerbahçe ailesinde başlayan bu yolculuğu çok değerli bir iş insanı olarak da Fenerbahçe’ye hizmet etmeye devam ediyor. Sevgili Güler’in bu örnek davranışı, aynı özelliğe sahip diğer Fenerbahçelileri de harekete geçirir, heyecana geçirir ve kulübümüzün çok ihtiyaç duyduğu desteği vermeleri konusunda daha aktif olmaya yönlendirir. Otobüsümüzün tasarımı Mercedes Benz tarafından çok özel bir şekilde yapıldı. Fener Ol’an taraftarlarımızın isimlerinden oluşan Fenerbahçe ismi var. Tüm taraftarlarımızın ve camiamızın o derin bağını özetleyen ‘inanç, tutku ve birlik köklerinde var’ mesajı da üzerinde yer alıyor. Yine bahsedildiği gibi de her iki tarafında Fenerbahçemizin ikonları olan kanaryanın kanatları yer almakta. Bu şekilde Fenerbahçe’ye ait olan tüm değerleri de üzerinde taşıyan ve yansıtan bir araç oldu. İnanıyoruz ki futbol takımımız bu araçla şampiyonluk yolculuğuna çıktığı bu yolda büyük başarılara imza atacak. Bize de uğur getirecek. Ben hem Gürsel Turizm’e hem de Mercedes Benz yetkililerine ürettikleri yüksek teknolojili araç için kulübümüz adına en derin ve en içten teşekkürlerimizi iletmek istiyorum. Sağ olun, var olun.”

GÜRSEL TURİZM YÖNETİM KURULU BAŞKANI LEVENT BİRAND: OTOBÜSÜMÜZ İÇİN TAMAMEN DUYGU VE RUH YÜKLÜ, MANEVİ YÖNLERİ AĞIR BASAN, ÇOK ÖZEL BİR TASARIM HAZIRLANDI

Gürsel Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Levent Birand ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Çok kıymetli Başkanım, değerli yönetim kurulu üyelerim, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün çok değerli teknik heyeti, futbolcuları ve mensupları, Mercedes Benz Türk AŞ’nin Direktörler Kurulu Başkanı, Gürsel Turizm Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyeleri ile çalışanları, saygıdeğer misafirler ve sayın basın mensupları hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor; hoş geldiniz diyorum. Babacığımı huzurunuzda rahmetle anıyorum. Gürsel Turizm ve Fenerbahçe Spor Kulübü arasında yarım asırdır güçlenerek devam eden iş birliğimizin bir yenisini daha sizlerle paylaşmak için bir aradayız. Fenerbahçe tarihi ve değerleriyle bağdaşan özel tasarım otobüsümüzü, Sayın Başkanımızın başlattığı öğrencileri okullardan alıp stada getirerek müzemizi gezdirip Fenerbahçemizle buluşturma adımı bizleri de çok mutlu etti. Bu sezon da destek olmaktan gurur duyduğumuz değerli yol arkadaşımız Fenerbahçe Gürsel Turizm’in tamamen Fenerbahçe için üretilen otobüsünü farklı bir şekilde ele aldı. Otobüsümüze tamamen duygu ve ruh yüklü, manevi yönleri ağır basan, çok özel bir tasarım hazırladılar. İlgili ekipler üzerinde yoğun bir çalışma yaparak bu sezonun otobüsüne Fenerbahçe’nin şampiyonluk yolculuğuna eşlik edecek, taraftarın gönlüne dokunacak, camianın birliğini vurgulayacak bir misyon yüklediler. Otobüsümüzün her köşesinde tüm Fenerbahçelileri etkileyen, duygularına hitap eden, Fenerbahçe değerlerine bağlılığına işaret eden bir tasarım ortaya çıktı. Gittiği her yere mutluluk, bereket ve sevgi götüren Fenerbahçe; gittiği her yerde taraftarının gönlüne dokunsun diye tasarımında yer alan dev Fenerbahçe yazısının içerisinde binlerce Fenerbahçelinin ismi var. Otobüsümüzün üstünde yer alan bu isimler Fenerbahçemizin bu sezon omuz omuza şampiyonluk parolasıyla çıktığı yolda, onun yanında olan zaman mekan ayrımı yapmadan destek olan, sonsuza kadar Fener Ol’an taraftarların isimlerinden oluşuyor. Bu bağlılığı çok kıymetli ve anlamlı buluyoruz. Yurdun dört bir yanında Fenerbahçe’yi taraftarlarıyla buluşturan otobüsümüzde bir de mesaj yer alıyor: İnanç, tutku, birlik köklerinde var. Çünkü Fenerbahçe taraftarı, Fenerbahçe’ye her zaman inanır. Kulübüne tutkuyla bağlıdır. Herkes bilir ki Fenerbahçe’nin gücü de camiasıyla birliğinden gelir. Umuyoruz ve inanıyoruz ki bu sezon Fenerbahçe şampiyonluk yolunda vazgeçmeden yürüyecektir. Biz de Gürsel Turizm olarak, Fenerbahçe’nin bu görkemli yolculuğunda onun yanında olarak, her zaman her yerde destek olacağız. Sponsorluk anlaşmasıyla bize büyük onur veren Sayın Başkanımız Ali Koç’a bir kez daha teşekkür ediyorum. Otobüsümüzün yapım aşamasından itibaren desteklerini esirgemeyen Mercedes Benz Türk AŞ Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün’e de teşekkür ediyorum. Türünün güvenlik ve donanım açısından en mükemmel otobüsünü Fenerbahçemiz için ürettiler. Bu duygu ve düşüncelerle beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.”

MERCEDES BENZ TÜRK ANONİM ŞİRKETİ İCRA KURULU BAŞKANI SÜER SÜLÜN: BU OTOBÜSÜN FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ’NÜ BAŞARIDAN BAŞARIYA TAŞIMASINI DİLİYORUM

Mercedes Benz Türk Anonim Şirketi İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün de şöyle konuştu:

“Sayın Başkanım, değerli katılımcılar, sevgili basın mensupları ben de şahsım ve şirketim Mercedes Benz Türk adına sizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Gürsel Turizm’i yıllar boyunca sponsorluk yaptığı için kutluyor ve teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Bugün öğrendim ama bizim de Gürsel Turizm ile olan iş birliğimiz hemen hemen çeyrek yüz yıllık bir sürede gelişti. Gürsel Turizm’in talebi üzerine Fenerbahçe markasına yakışacak son teknoloji ürünü, güvenlik ve konfor ön plana çıkacak bir şekilde turizm aracımızı geliştirdik ve ürettik. Markamızı tercih ettiğiniz için Sayın Başkan’a ve Gürsel Turizm’e teşekkür ediyorum. Bu otobüsün Fenerbahçe Spor Kulübü’nü başarıdan başarıya taşımasını ve başarılar getirmesini diliyorum.”

BAŞKANIMIZ ALİ KOÇ: OTOBÜSÜMÜZE FENER OL KAMPANYASINA DESTEK OLAN HEPSİ OLMASA DA BİRKAÇ BİN KİŞİNİN İSMİ YER ALIYOR

Son olarak kürsüye gelen Başkanımız Ali Koç, şu ifadeleri kullandı:

“Hepinize hoş geldiniz diyorum. Gürsel Turizm’in değerli Yönetim Kurulu Üyelerine, ortaklarına, çalışanlarına , Mercedes Benz’in tüm profesyonellerine ve basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Manevi duygularla dolu günümüzü bizlerle paylaştığınız için sağ olun. Burhan Karaçam’ın da dediği gibi uzun bir birlikteliğimiz var. 2000’li yıllara kadar resmi evraka, anlaşmaya dayanmadan gönülden verilmiş bir destek. 2000’li yıllarında da bir sponsorluk iş birliğine giden bir yolculuk. Her sene çok özel tasarımlarla bizlerle ulaşımımızı sağlaması için otobüsler veriliyor. Tüm deplasmanlara da bu otobüsümüz geliyor. Uçaktan indiğimizde bizi karşılıyor ve otele götürüyor. Oradan maça ve ardından havalimanına taşıyor. Nerede olursak olalım birkaç çalışanımızla beraber deplasmanlardan İstanbul’a dönüyor. ‘Böyle mükemmel bir araç bütün hafta yatıyor. Nasıl bunu daha hayırlı değerlendiririz?’ diye düşündük ve Salı günleri bu aracın okullara giderek çocuklarımızı stada getirmesine ve çocukların stadımızı ziyaret etmesini sağlamasına karar verdik. Biz bu açıklamayı yaptıktan bir hafta sonra ekim ayından mayıs ayına kadar olan bütün Salı günleri doldu. Sayenizde çok hayırlı işlere imza attık. Çok teşekkür ediyoruz. Hem otobüsümüz hem de otobüsümüzün şoförü yatmaktan kurtuldu. Bu senenin tasarımı özel ve farklı. Çok manevi duygularla yüklü. Fener Ol kampanyasına destek olan hepsi olmasa da birkaç bin kişinin ismi yer alıyor. Sığdıramadıklarımızı da anlayışla karşılamalarını rica ediyorum. Bu iş birliğinin daha onlarca yıl devam etmesini gönülden devam etmesini temenni ediyorum. Sizlerden ve bizlerden de sonra devam etsin. Çünkü bu artık bir gelenek haline geldi. Jenerasyonlara aktarılabilecek bir iş birliği. Doksanlarda başlayan ve bugüne kadar yaptığınız tüm hizmetler, destekler için Fenerbahçe Spor Kulübü adına, camiamız ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum. Allah size de bereketli işler versin. Her zaman yolunuz açık, şansınız bol olsun. Mercedes Benz de milli takımımızın sponsoru. Çok başarılı bir sponsorluk. Çeyrek asra yayılan bir sponsorluk ve gerçek anlamda iki markanın beraber çok güzel işler yaptığını görüyoruz. İnşallah milli takımımıza vereceğiniz araç da EURO 2020’de de en iyi yerlere hatta finale ve şampiyonluğa kadar bizi götürür. Burada sponsor olmasanız dahi bu sponsorluğa büyük katkınız var. Başka takımlarla nasıl ilişkiniz olduğunu bilmiyorum ama Fenerbahçe ile olan bu ilişkiniz için, Gürsel Turizm’e verdiğiniz destek için, otobüsün tasarımı ve bu hale gelmesi için emek harcayan fabrikanızdaki tüm çalışanlara ayrıca teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun. Bu vesileyle de hepinizin yeni yılını kutluyorum. 2020 yılı hepimiz için güzel, sağlıklı ve mutlu bir yıl olsun. Memleketimiz için hayırlı konulara vesile olsun. Tabii ki sarı lacivert başarılarla dolu olsun.”

Konuşmaların ardından Başkanımız Ali Koç, otobüsümüzün şoför koltuğuna geçti. Daha sonra da toplu fotoğraf çekimiyle lansman sona erdi.

Fener Ol'a posta çekiyle katkıda bulunan taraftarlarımızın isimleri için tıklayınız.  04.04.2019 – 02.09.2019 ​

Fener Ol'a havale ile katkıda bulunan taraftarlarımızın isimleri için tıklayınız.        04.04.2019 – 02.09.2019 ​

Fener Ol'a SMS ile katkıda bulunan taraftarlarımızın isimleri için tıklayınız.          04.04.2019 – 02.09.2019 ​

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları