FUTBOL

Deniz Türüç: Ortaya koyduğumuz oyun bize özgüven veriyor

26 Aralık 2019 Perşembe 15:31

Sezonun ilk yarısının son maçında Pazar günü Çaykur Rizespor ile karşılaşacak olan Futbol A Takımımızın başarılı oyuncusu Deniz Türüç, Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.

Çaykur Rizespor maçından da galip gelerek hedeflerine doğru ilerlemek istediklerini söyleyen Deniz Türüç, Beşiktaş’ı 3-1 mağlup ettiğimiz derbiyi de değerlendirdi. Deniz Türüç, “Çok güzel bir maç oldu. Önemli olan üç puan ama ortaya koyduğun oyun da önemli. Bazen çok iyi oynarsın ama puan alamazsın. Bazen çok iyi oynayıp berabere kalırsın. Ama çok iyi oynayarak üç puanı alırsan sadece benim için değil; bütün Fenerbahçe ailesi için çok güzel oluyor. Galibiyete ihtiyacımız vardı. Çünkü bir hafta önce mağlubiyet almıştık. Kredimizi tüketmiştik. Bu yılın son maçına çıkacağız. Rizespor maçından da galip gelerek hedeflerimize doğru ilerleyeceğiz. Sezonun ikinci yarısında da büyük hedefe ulaşmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ortaya koydukları iyi oyunla galip gelmenin çok önemli olduğunu belirten Deniz Türüç, “Mağlubiyet olduktan sonra herkes mutsuz oluyor. Özgüven sorunu yaşayan oyuncular olabiliyor. Ama önemli olan takım içinde bir oyun stilimiz var. Galip gelemediğimizde bile bu oyun stilini oynayabilmek bizim için çok önemli. Galibiyet çok önemli bir faktör ama bu uzun maratonda ortaya koyduğun oyun, topu sürerek oyun kurmak, ikinci bölgede yoğunlaşmak, ara paslarla maçı domine ederek kendimize doğru çekmek de bizim hedefimiz. Bunları yapıp da mağlup olunca tabii ki üzülüyorsun. Önemli olan ve bize özgüven veren de oyun. Derbide de öyleydi. Kayserispor maçında da Alanya maçında da yenildik ama ortaya koyduğumuz bir oyun vardı. Cesaretli bir oyun üstünlüğümüz vardı. Bazen bireysel hatalar oluyor. İster istemez gol yeniyor. Duran toplar oluyor. Beşiktaş maçında da duran toptan gol yedik. Ama ortaya koyduğumuz oyun ve bu oyunla galip gelmek çok önemli.” şeklinde konuştu.

Takım içinde sağladıkları birlik ve beraberlik sayesinde puan kayıplarının ardından özgüvenlerini ayakta tuttuklarını vurgulayan Deniz, “Birlik ve beraberliğimiz de bu kulübün büyüklüğünü gösteriyor. Bir maç mağlup olduktan sonra her şey sıkıntı içine girebiliyor. Ama böyle bir anda da takım halinde birlik ve beraberliği sağlayarak, toplantılar yaparak ve konuşarak özgüvenimizi yukarıda tutuyoruz.” dedi.

Deniz Türüç, “Derbiyi kazandığımız için hepimiz gibi mutluyum ama şunu da unutmamalıyız; şu an lider değiliz. Bundan dolayı performanslarda bir iniş çıkış ya da puan sıralamasında farklı şeyler de olabilir ama en önemlisi sezon sonunda şampiyon olmak. Bu uzun bir maraton ve kendimize güveniyoruz. Daha iyi işler yapacağımızdan herkes emin olabilir. Zamanla herkes birbirine de alışmaya başlıyor. Ben her şeyin daha güzel olacağına inanıyorum.” dedi.

Deplasmanlarda ortaya koyduğumuz futbolun iç sahadakinden biraz daha uzak olduğunu da ifade eden başarılı futbolcu, “Kendi evimizde oynadığımız futbolu herkes görüyor. Deplasman maçlarındaysa bunun biraz uzağındayız. Deplasmanda biraz daha yumuşak oynuyoruz, biraz daha agresiflikten uzak kalıyoruz. Deplasman maçlarında da iç sahada olduğu gibi olmalıyız. Elimizden geleni yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Performansına ilişkin de bir değerlendirmede bulunan milli futbolcu, “Kendi performansıma dair çok fazla bir şey söylemek istemem. Buraya adapte olduğumu düşünüyorum. Biraz zaman aldı ama böyle büyük bir kulübe gelmek kolay değil.  O yüzden bazı şeyler zaman alabiliyor ve ben de bu süreci atlattığımı düşünüyorum. Tabii ki de kolay günler değildi, oynamadığım sürece mutsuzum. Ama oynadığımda da çok mutluyum. En önemlisi takımın iyi olmasıdır ve takımın iyi olması için önce antrenmanlarda mücadele etmek gerekiyor. Aynı şekilde arkadaşlarınla konuşarak, dertleşerek bir aile de olman şart. Negatif düşünceler varsa şayet onlara çözüm üretmek gerekiyor. Benim yaptığım şeylerden bir tanesi de bu. Bu ailenin parçası olduğum için gurur duyuyorum. Çok mutlu olduğumu söyleyebilirim.” şeklinde konuştu.

Süper Lig’de ilk yarının son maçı olan Çaykur Rizespor ile deplasmanda oynayacağımız mücadele hakkında da konuşan Deniz Türüç, “Zor bir maç bizi bekliyor. Nitekim Türkiye Ligi’nde kolay maç yok. Oraya gidip elimizden gelenin fazlasını yaparak 3 puan almak istiyoruz. Güzel oyun ortaya koyarak, oyunu domine ederek, dönen topları alarak, istek ve arzulu bir şekilde maçı kendimize çekmek istiyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.

Max Kruse’nin Beşiktaş maçında attığı golden sonra sakatlığı bulunan Sadık Çiftpınar’ın formasını tribünlere göstermesiyle ilgili düşüncelerini aktaran Deniz, “Bir aile ortamı olduğunu, Sadık’ın da ne kadar güzel bir insan, ne kadar iyi bir futbolcu olduğunu gösteriyor. O da çalışarak isteyerek uzaklardan geldi ve formayı kaptı. Tabii ki onun için çok zor bir durum. Biz takım olarak çok üzüldük. Beraber seviniyorsak o kadar beraber üzülüyoruz. Sadık’ın çok güçlü biri olduğunu biliyorum. Onu idmanlarda, maçlarda görüyorum ve insan olarak da tanıyorum. Allah şifa versin. İnşallah bir an önce aramızda görürüz.” şeklinde konuştu.

Lig ve Türkiye Kupası’ndaki gidişatı da değerlendiren Deniz, “Fenerbahçe’de hedef her zaman şampiyonluk. Biz alnımızın teriyle şampiyon olmak istiyoruz. Kupa ve lig var. İki de iki yapmak istiyoruz. İnşallah 2020 Fenerbahçe’nin yılı olacak.” dedi.

Son olarak ailesiyle ilgili bir parantez açan Deniz Türüç, “Onlar benim için çok farklı. Bunu herkes biliyor. Çok özeller. Başarının bir sırrı da ailedir. Ailem iyi oldukça ben de burada iyi olabiliyorum. Eşim Rüya ve kızım Esila’yla çok mutluyuz. İnşallah her şey çok daha güzel olur.” diyerek sözlerini tamamladı.