FUTBOL

Başkan Vekilimiz Semih Özsoy’dan açıklamalar

29 Aralık 2019 Pazar 22:18

Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, Çaykur Rizespor maçı sonrasında açıklamalarda bulundu ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Öncelikle taraftarlara teşekkür eden ve sonrasında karşılaşmayı değerlendiren Özsoy, “Büyük Fenerbahçe taraftarı bugün bir kere daha büyüklüğünü gösterdi. Teşekkürü borç biliriz. Her zamanki gibi muazzam bir destek. Bunu Rize'de hissettik. Geçen sene burada talihsiz bir mağlubiyetten sonra istenmeyen olaylar yaşanmıştı. Böylece onları sevindirerek bunu telafi etmiş olduk. Ali başkanım da onlarla beraber. Onlara bir gönül borcu vardı. Rizelilere, Rize halkına, Sayın Hasan başkana ve bütün yöneticilere teşekkür ederiz. İki gün boyunca bizi güzel ağırladılar. Oyuncularımızı tebrik ediyorum. İyi ve kora kor mücadeleydi. Rize'de sert olmakla birlikte güzel futbol sergiledi. Tebrik ediyoruz. Güzel günlerde bazı şeyleri de söylemek kaçınılmaz oluyor. Allah'tan Jailson'un muhteşem golü bir çok hatayı da örttü. Olmasaydı başka şeyler konuşuyor olacaktık. Vedat Muriç'e verilmeyen penaltı, sağa sola sormaya gerek kalmadan, ileri geri oynatmadan verilmesi gereken fazlasıyla penaltı gibi penaltıydı. Gustavo'ya yapılan müdahalede kart çıkmadı. İçeride bileğini görseniz sıkıntı vardı. 25. dakikada Rizespor 10 kişi kalabilirdi. Kalması gerekiyordu. Galibiyetten dolayı bunları unutmamız lazım. Her zaman dile getirdiğimiz şeyler var. Hakem atamaları, sorduğumuz sorunların cevabına daha bir dönüş olmadı. Hakemler hangi kriterlere göre atanıyor? Nelere bakılıyor. Bakalım bugün galip geldik, hakemimiz ne olacak? Maç verilecek mi? Araya giriyoruz. Sonuçlarını takip edeceğiz. Eğer bu atamaların bir şeffaflığı, açıklaması, izatı yoksa hakikaten zor. Bir puan sistemi varsa, o puan sistemi neye göre? Onu ne olur tüm kamuoyu ile paylaşsınlar, bilelim. Araya galibiyetle, mutlu giriyoruz. Bununla birlikte birçok şey de var ki göz ardı edilmemeli.” dedi.

Fenerbahçe’nin hedefleri ile Zorlu’daki görüşme ve sonrasında atılan tweetlerle ilgili soru üzerine Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, “Fenerbahçe ikinci olduğu sürece hedeften uzak sayılır. Dolayısıyla tabi ki istediğimiz yerde değiliz. Hedefe ulaşabilir miyiz? Kesinlikle ulaşacağız. Dolayısıyla ilk yarı lider, sonrada şampiyon olamadığımız sürece hedeften uzaktayız demektir. Görüşme ile ilgili Ali Başkan açıklama yaptı. TFF açıklama yaptı. Bizim sorularımız vardı. Lokasyonun sebebi anlatıldı. Tamamen karşı tarafın isteğiyle trafikle alakalıydı. Bize sorulan, atılan tweetler bir kere daha gösteriyor ki onlar için zor olacağı kesin. Hazıra alışmışlar, hazır pişmişe;  kurulu düzeni olanlar, hakikaten zor günler yaşayacaklar. Hak ve adalet istiyoruz. Bu hak ve adaleti de herkes için istiyoruz. Bunu bazı takım taraftarları bile gösterdi. Eyyamdan bıktılar. Telafi yoluna, o öyleyse bu da böyle denkleştirme yoluna kimse istemiyor. Türk halkı istemiyor. Dolayısıyla sporda bunu hak etmiyor. Oradaki açıklamalarımızda anlaşıldığı gibi, hak adalet için, aynı Sayın Başkan Ahmet Çebi’nin söylediği gibi  adalet istedik. Eminim her lazım olanda isteyecektir” yanıtını verdi. 

MHK Başkanının Beşiktaş maçındaki hakemleri hesaba çektiğine dair diyaloglar paylaşıldı ve bunu sonrasında biri girişim oldu mu? sorusuna Özsoy, “Eğer öyleyse vahim. Bunu biz bilmiyoruz. Bizim maçtan sonraki olanlar ve duyulanlar, doğruysa alelacele hakemlerin çağırtılması, İzmir’den bir hakemin çağırtılması, maçın baş hakeminin sorguya çekilmesi, amiyane tabirle biraz kızılması, gözünün korkutulması. Eğer bunlar doğruysa vahim bir durum. Bilemiyoruz. Bilmediğimiz bir şey için yorum yapamayız. Bunun cevabını alırsak bizde bundan tatmin olabiliriz, belki. Bu vesileyle herkesin yeni yılını kutluyorum. İyi, sağlıklı, mutlu, sporda da kazasız belasız sakatlıksız bir yıl olsun.” dedi.