FUTBOL

Emre Belözoğlu: Bu tarz maçları erken koparmak lazım

03 Kasım 2019 Pazar 21:43

Kaptan Emre Belözoğlu, İstikbal Mobilya Kayserispor maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Sonuçtan dolayı üzgün olduklarını belirten tecrübeli oyuncu, bu tür maçlarda skoru erken bulmaları gerektiğine vurgu yaptı.

Kendileri için avantajlı olacak bir haftayı 3 puanla kapatamadıklarına için üzgün olduklarını belirten Kaptan,  “Maça iyi başladık. İlk yarı itibariyle soyunma odasına farklı bir skorla girebilirdik. Bu tarz maçlarda pozisyona girdiniz mi, atacaksınız. Çünkü özellikle böylesine şehir takımlarına her dakika daha fazla özgüven verecektir. Bizde bugün skora yansıtamadık. Soyunma odasına 1-0, 2-0 önde gidebilirdik. O zamanda başka bir senaryo konuşulabilirdi. İkinci yarıda oyunu forse etmeye çalıştık. Onlarda kapanıp, geçiş oyunu ile skor üretmeye çalıştılar. Yapacak çok fazla bir şey yok. Yolumuza devam edeceğiz. Ligin henüz başları diyebiliriz, puanlar birbirine yakın. Bizim için avantajlı bir hafta olabilirdi. Değerlendirmedik. Bu sonucu telafi edeceğimiz haftalar var diye düşünüyorum. Bu tarz maçları erken koparmak lazım. Bu bizim için inşallah ilerleyen haftalar için ders olur.” dedi.

Emre, “Cümlelerden çok sahanın içinde ortaya koymamız gereken irade olmalı. Pozisyonlara girdik, değerlendiremedik. Bu maçın sanki özeti bu oldu.  Herkes üzgün, başta biz oyuncular üzgünüz. Telafi edecek zamanımız var ama bunu sahaya yansıtacak irade koymak gerek. İnşallah bundan sonraki haftalarda yaparız” diye konuştu.