FUTBOL

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal: Fenerbahçe her kulvarda iddialıdır

30 Ekim 2019 Çarşamba 23:19

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, Tarsus İdman Yurdu galibiyetinin ardından yayıncı kuruluşa değerlendirmelerde bulundu.

İlk olarak karşılaşmayı değerlendiren Ersun Hoca, “Bu türlü maçları oynamak zor. Sürprizlerle başladı. Maçlarda özellikle çok fazla rotasyona alışkın değilseniz, oyun bütünlüğünüz daha oturmamışsa ve oyuncuların birçoğunu kullanamamışsanız o zaman bu maçlar sıkıntılı ve zorlu geçebilir. Yüksek bir motivasyon, iyi bir takıma karşı oynayacak oyuncuların yüksek motivasyonu da oyunun kilitlenmesi olur. Zaman zaman oldu. Bir taraftan da bu sezonun en çok dikkat edilmesi gereken tarafı, biz yine kendimiz gol yedik. Yine kendimize gol attık. Yine bireysel hatadan yediğimiz bir gol oldu. Yediğimiz gollerin yaklaşık yüzde 85’i bireysel hatalardan kaynaklanıyor. Bunu bir türlü çözemedik. Umarım kısa zaman içerisinde bunu da çözüp bireysel hatalardan dolayı gol yemeyi de hallettiğimizde az pozisyon veren, topu kendisinde tutup rakibine karşı bu düzeni iyi oynayan bir takım olma yolunda ilerleyeceğiz. Hedefimizde Türkiye Kupası her zaman olacak. Ligdeki hedefimiz belli. Fenerbahçe’nin bu saatten sonra artık önünde hedeflerini gerçekleştirmek var. Gerçekleştireceğimiz hedeflerde de taraftarımızla, camiamızla, milletimizle hep beraber omuz omuza verip bunu yapamaya gayret edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe’nin her kulvarda iddialı olduğunu vurgulayan Ersun Yanal, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Fenerbahçe’nin oynayacağı her kulvar iddialı kulvardır. Fenerbahçe her kulvarda iddialıdır. Genetiği böyle. Oynayacağımız her oyunda, tavla bile oynasak iddialıyız.”

Oyuncularının oyun disiplininden ve kazanma hırslarından memnun olduğunu ifade eden Ersun Yanal, “Oyuncularımızın değerlendirmesinde bize göre daha farklı kriterler var. Bu kriterleri göz önünde bulundurmalıyız. Sakatlıktan çıkmış yeni oynayan oyuncularımızın zaman zaman tempoları iyi, zaman zaman da kopmaları normal. Bizim değerlendirmelerimiz çok daha farklı. Oyuncularımızın kazanmalarından, kazanma hırslarından ve oyun disiplinlerinden memnunum.” şeklinde konuştu.

Son olarak taraftarlarımız hakkında da konuşan Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, “Taraftarlarımız ne derse biz ordayız. Ne isterse biz oradayız. Bugün taraftarlarımızın bizden istediği de galibiyetti. Biz de o taraftayız. Taraftarlarımızın sevgisine karşılık verecek her şeyi yapmaya gayret gösteriyoruz.” dedi.

BASIN TOPLANTISI

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi: 

"Bu tür oyunları oynamak kolay değil. Özellikle eğer takımda rotasyona alışmış oyuncularınız yoksa, rotasyon yapmakta kolay değildir. Uzun zaman süre almayan oyuncularla oynamak kolay değildir. Bazı mevkilerde zaten problemlerimiz vardı. Onlarında geri dönüşünü hızlandırmak adına, bazı eksiklerimiz yine var. Turu atladık. Yine kalemize golü attık. Bu sene yaklaşık %85’lik oranla kendi kalemize gol atmaya devam ediyoruz. Bundan kurtulup, daha emniyetli şekilde kalemizi korumalıyız. Kupada finalle birlikte 8-9 maç daha var. Hedefimiz belli. Burada da zirveyi hedefliyoruz. Hazır olmalıyız, hazır da olacağımızı da düşünüyorum. Uzun zamandır oynamayan oyuncularımızın da yer aldığı bir maç oldu. Onların da performanslarını önümüzdeki haftalar içerisinde arttırarak mücadelemize devam edeceğiz. Özellikle bazı mevkilerde rekabet daha da artacak. Eksik olan oyuncularımız geldikçe hücum konusunda daha zenginleşeceğiz. Daha hızlı oynamaya gayret edeceğiz. Takım bütünlüğü ve istikrarlı bir şekilde, her iki kulvarda da kupa kaldıracak, bunu başarabilecek güçte bir takımız. Taraftarlarımızla birlikte bu umudu oldukça yoğun bir şekilde yaşıyoruz."