FUTBOL

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, E.Y. Malatyaspor galibiyetini değerlendirdi

29 Ocak 2019 Salı 00:15

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, 3-2 galibiyetimizle sonuçlanan Evkur Yeni Malatyaspor maçının ardından yayıncı kuruluşa konuştu. İlk olarak karşılaşmayı değerlendiren Ersun Yanal, Takımımızın yeni transferi Victor Moses ile ilgili de konuştu.

Ersun hoca maçla ilgili, “Bir süreç yakalamak zorundayız. Bu da Fenerbahçe’ye yakışan ve Fenerbahçe’nin hedefindeki süreç olmalı; o da üst üste galibiyetler. Bugün ilki başladı. Kazanmaya yakın olduğumuz maçları kazanamadık. Bunun altında yatan neden, kazanamamayı alışkanlık haline getirmiş bir takım olmak. Kazanmayı alışkanlık haline getirdiğimizde ise çok daha farklı bir takım oluruz. Bugün rakibimize oranla çok daha fazla topla oynayıp rakip kalede çok daha fazla görünen bir takım olduk. Öncelikle bu konuda bizi yalnız bırakmayıp ciddi destek olan taraftarlarımız Fenerbahçe’ye sahip çıktıkları için ve burada bulundukları için teşekkür ediyorum. Biz onlarla çok daha güçlüyüz. Bu sene Fenerbahçe oyununu giderek arttırıp en iyi performansı oynamak durumunda. Bu henüz başlangıç. Bugüne kadar Fenerbahçe’nin olmaması gereken bir performanstaydık. Bu performansı çok hızlı yükseltmemiz lazım. Önümüzde günler var. Bunu en iyi şekilde geçeceğimizi düşünüyorum.” dedi.

Yeni transfer Victor Moses’la ilgiliyse, “Moses daha çok yeni.  Bizimle sadece bir antrenman yapabildi. Önemli bir oyuncu. Kariyerini bildiğimiz bir oyuncu. Daha büyük katkıları olacak. En azından takımın benchten oyuna farklı katkıda bulunabilecek bir oyuncu zenginliğine ulaşması için de önemli. Fenerbahçe’nin hedefleri sadece oyun ve şampiyonluk değil, çok daha büyük. Bugünkü hedefi de aynı zamanda kazanmak değil, kazanırken de kazanmayı hak etmek.” ifadelerini kullandı.

Basın toplantısı

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında ilk olarak karşılaşmayı değerlendiren Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Takımın fizik durumuyla ilgili soruyu Ersun hoca, “Dirar’ın kendi fiziksel özelliği. Çok az çalışmayla bile bu kadar dayanıklılık verebiliyor. Savunmaysa takım halinde yapılan ve organizasyonu takım halinde yapılması gereken bir oyun. Tabii organizasyon içerisindeki oyuncuların kalitesi önemli ama birlikte yaptığınız zaman çok daha kaliteli. Her şeyin başında alışkanlıklar var. Bu alışkanlıkları geçmek için de ortaya koyduğu bir performans var. O performansta kırıklıklar olduğunda, işte Erzurumspor maçında son dakika, hiçbirimizin hoşlanmadığı bir oyunun olduğu Bursaspor maçında da son dakika ve maalesef Fenerbahçe’nin takım olmakla ilgili yaşadığı sıkıntıların arkasından galibiyetlerin gelmesiyle bu oyuncuların performansının çok daha farklı olacağını biliyoruz. Fenerbahçe kazanırken hak ederek kazanmayı sürdürdüğü içerisindeki amacımız bu. Çok daha kaliteli oyun ve çok daha iyi bir Fenerbahçe izleriz.” şeklinde yanıtladı.

Geriye dönmeyi çok uygun bulmadığını, bu anı yaşamaları ve bundan sonrasını planlamaları gerektiğini belirten Ersun Yanal, “Geçmişten sadece referanslar alıp o referansların bize katacağı katkıları düşünerek yol almalıyız. Ben oyunculara her zaman 2 yol gösteriyorum. Onlardan bir tanesi bulunduğumuz camia, bulunduğumuz kulüp ve bunun büyüklüğü ve ağırlığı. Bunun ağırlığı altında biz çok önemli bir misyon üstlendiğimizi söylüyoruz ve bunu yaşatıyoruz. İkincisi ise, Fenerbahçe’ye layık görülen ve alınan oyuncuların bir takım şeyleri tartışılıyor. Biz Fenerbahçe’nin oynayacağı oyundaki bu oyuncularımızın performansını en iyiye getirmenin bence birinci yolu, aldığımız referans, yani Fenerbahçelilik. Fenerbahçe takımı ve bunun gücü. Evet, çalışıyoruz. Israrlar oynamak istediğimiz oyunu çalışıyoruz. Bunlar aksayacak, yine problemler çıkacak ama Fenerbahçe bugün kazanırken hak ederek kazanmalı. Fenerbahçe hak ederek kazanan bir takım olma yolunda gelişmeli ve bunu taraftarına bir karakter olarak sunmalı. Taraftarın beklediği o, bunu çok iyi biliyorum. Onlara desteklerinden dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Bizim taraftarımızın stada gelerek bizi ne kadar desteklediğini bir kez daha gördüm. Bizi protesto edebilirler, kızabilirler, beğenmeyebilirler. Onlara bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.

Islam Slimani’yle ilgili sorulan soruya Ersun hoca, “Islam Slimani, beğenirsiniz, beğenmezsiniz ama bugün İngiltere’de kontratının sahip olduğu takım en yüksek ücreti ödeyerek aldığı bir oyuncu. Olmadı, tutmadı, yapamadı. Onun kalitesiyle ilgisi yok. Sosyal bir iletişim, büyük bir paylaşım. Evet, şu anda bizle beraber değil. Bizim kontratlı oyuncumuz. Şu anda görüşmeleri var ve biz ona görüşmeleriyle ilgili izin verdik. Kontratlı oyuncumuz ve yönetimle değerlendirebileceğimiz bir süreç. Şu an birkaç görüşmesi var. Görüşmelerini gerçekleştirsin, sonraki süreçte ne yapılacağını onunla oturur konuşuruz. Bence Islam Slimani’nin Fenerbahçe’yle olan bağı ve ilişkileri zayıflamıştır. Bunu doğru bir şekilde değerlendirmemiz gerekir. Gereken her şeyi Sayın Başkanımız ve yönetim kurulumuzla planladık. Bu planlama Fenerbahçe’nin zarar etmeden en iyi şekilde gerçekleşmesi için çalışıyoruz. Bu dönem çok zor bir dönem. Taraftarımızın bu konudaki öfkesini, kızgınlığını ya da stresini anlıyorum. Hakikaten çok zor bir dönem geçiriyoruz. Fenerbahçe kazanırken keyif ve zevk verecek ve hak edecek şekilde kazandırmayı çalışarak seyircilerimize izlettirmek ve yaşattırmak istiyoruz.” cevabını verdi.

Takımın içindeki özgüvenle ilgili soruya ise Ersun hoca, “Zaman zaman özgüvenin yükseldiği Fenerbahçe’yi izliyorum. Aksiyonları güzel, cesareti iyi, her türlü müdahaleyi yapabilen, kontrolü elden bırakmayan bir Fenerbahçe izliyorum ama zaman zaman da o güvensizliği yaşayan bir Fenerbahçe izliyorum. Bu çok normal çünkü Fenerbahçe tarihinde ilk kez böyle bir kaosun içerisinde. Fenerbahçe bundan çıkar. Neden çıkar? Ne olursa olsun böyle bir takımın böyle bir taraftarı böyle bir maçta tribünleri doldurup sizi yürekten alkışlıyorsa Fenerbahçe’nin büyüklüğü sadece bulunduğu yerden değil, başka boyutlardan geçer. O yüzden bundan hepimiz eminiz ama bizim bir sorumluluğumuz var. Bugün oynadığımız futbolun daha da iyisini oynamalıyız. Her maçı kazanmak için oynamalıyız. Gücümüzü doğru bilmeliyiz ve bunu iyi yönetmeliyiz. Ben maçın sonuna kadar gol atabileceğimize inanıyordum ve yaptık. Fenerbahçe kazanmayı hak edecek galibiyetler alacak ve herkes keyifli bir şekilde stattan ayrılacak.” şeklinde yanıt verdi.