FUTBOL

Taraftarımızdan Futbol A Takımımıza destek koşusu

19 Ocak 2019 Cumartesi 15:27

Futbol A Takımımızın bu sezon Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısındaki kötü gidişatı nedeniyle futbolcularımıza destek vermek amacıyla İzmir’den İstanbul’a koşan taraftarımız Rıza Martaş, bugün Can Bartu Tesislerimizde yöneticilerimiz ve futbolcularımızla bir araya geldi.

Rıza Martaş, futbolcularımıza destek olmak, moral vermek ve bir taraftar olarak farkındalık yaratmak amacıyla 3 Ocak’ta İzmir’den başladığı koşusunun 16. gününde Can Bartu Tesislerimize ulaştı.

Yöneticimiz Turhan Şahin’den destek

Koyu Fenerbahçe taraftarı Rıza Martaş’a tesislerin yakınlarında eski bir milli atlet olan Yönetim Kurulu Üyemiz Turhan Şahin de destek vermek amacıyla katıldı. Üzerlerinde çubuklu Fenerbahçe forması bulunan Yönetim Kurulu Üyemiz Turhan Şahin ile taraftarımız Rıza Martaş, birlikte birkaç kilometre koşarak Can Bartu Tesislerimize giriş yaptı.

Yöneticilerimiz, futbolcularımız ve teknik heyet karşıladı

Yönetim Kurulu Üyemiz Turhan Şahin ile taraftarımız Rıza Martaş’ı Can Bartu Tesislerimizde Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mustafa Kemal Danabaş ve Simla Türker Bayazıt ile Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, futbolcularımız ve teknik heyet karşıladı. Burada yöneticilerimiz, Teknik Direktörümüz Ersun Yanal ve futbolcularımızla bir araya gelen Rıza Martaş, bir de hatıra fotoğrafı çektirdi.

Rıza Martaş: Fenerbahçe için farkındalık yaratmam gerekiyordu

Fenerbahçe TV’ye konuşan Rıza Martaş, "Çok heyecanlıyım. Doğma büyüme Fenerbahçeliyim. Fenerbahçe’yi çok seviyorum. Yakın zamanda Van’dan İzmir’e bir farkındalık koşusu başlattım. 59 gün sürdü ve Türkiye’de bir ilk oldu. Sivil toplum kuruluşlarının değerini anlatmaya çalıştım. Kendimi adayarak farkındalık yaratmaya çalıştım. Bu koşu bitti ve benim en az 6 ay dinlenmem gerekiyordu çünkü profesyonel değilim, amatör bir koşucuyum. Ama zor günler geçiren bir Fenerbahçe vardı. Ben, ‘Kendi kendime taraftar olarak ne yapabilirim?’ diye sordum. İsyan etmek, kızmak, öfkelenmek tabii ki kolay. Yendiğimiz zaman sevindiğimiz gibi yenildiğimiz zaman tabii ki üzülebiliyoruz. Ama üzüldüğümüz zaman yapıcı yorumlar yapmamız lazım. Ben Fenerbahçe için ne yapabilirim? Formamı aldım, maçlara gidiyorum, dua ediyorum ama farkındalık yaratmam gerekiyordu. En iyi yaptığım şey ne? Koşmak. Bir baharda koşmayı ben de isterdim ama amacım zor günlerde zoru başarmaktı. Yağmurda, çamurda, karda, kışta koştum. Nefesimin kesildiği, donma tehlikesi geçirdiğim zamanlar oldu ama Fenerbahçe ruhu vardı. Sadece şunu anlatmaya çalıştım taraftarımıza; biz taraftarlar birlik olursak, biz inanırsak herkes inanır. Fenerbahçe inanır. Eskiden çok geriden gelip maçlar kazandık, şampiyonluklar yaşadık. Ben koşumu 17 günde bitirdim, ikinci devrede 17 maçımız var. 17’de 17 yaparak bırakın zor günleri ben şampiyonluğa bile inanıyorum. Ben totem yaptım. Hayallerini gerçekleştiren bir insanım. Bu da benim bir hayalim. İnşallah kenetlenip bunu başaracağız.” dedi.

Yönetim Kurulu Üyemiz Turhan Şahin: Gerçekten büyük bir iş başardı

Yönetim Kurulu Üyemiz Turhan Şahin ise, “Tarihte bazı olaylar vardır. İnsanlar bazı hadiseleri yaşarlar ama denildiği gibi bunu anlatmakla mümkün değil. Yaşamakla mümkün oluyor. Ben de bugün tarihi bir olayı yaşıyorum. Rıza beyi tebrik ediyorum. Eski bir atlet olarak onun çektiği uzun mesafe koşularda çektiği ızdırapları ben zamanında çektim. Gerçekten büyük bir iş başardı. İnşallah bize uğurlu olur, totem tutar ve Fenerbahçe ikinci yarıda başarılı olur. Biz buna inanıyoruz. Yöneticiler olarak taraftarımızın bize gösterdiği hoşgörüye, inanca cevap verebilmek için bu olaya müdahil oldum. Birkaç kilometre önce de kendisini karşıladım. Kendisini tebrik ediyorum. Futbolcularımıza da ikinci yarıda üstün başarılar diliyorum. İnşallah yeni hocamızla birlikte özlenen Fenerbahçe’yi tekrar taraftarımıza sunacağız.” diye konuştu.

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal: Fenerbahçe’nin büyüklüğüne yakışan bir davranış

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal da, “Öncelikle  toplumun oldukça ihtiyacı olan bir yaklaşımdı. Onu bu yaklaşımından dolayı tebrik ediyorum. Sivil toplum örgütlerinin duyarlılığını ve bunu anlatmanın yolunun böyle barışçıl ve kültürel yollardan geçmesi ayrıca büyük bir mutluluk. Bu Fenerbahçe’ye yakışan bir şey. Fenerbahçe’nin büyüklüğüne yakışan bir davranış. Bu duyarlılığı hepimiz gösteriyoruz başta taraftarımız olmak üzere. Bundan emin olsunlar ki bizler bu duyarlılığın içerisinde bunun cevabını kat kat fazlasıyla göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe taraftarı İzmirli iş insanı Rıza Martaş, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, Van'dan İzmir'e iyilik köprüsü kurmak ve bu amaçla kurulan sivil toplum kuruluşları adına farkındalık yaratmak için koşmuştu. Martaş, 1830 kilometrelik yolu, 13 kent ile 56 beldeyi geçerek iki ayda tamamlamıştı.

Fotoğraflar: Tolga Ovalı - Semih Bahadır

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları