FUTBOL

Roman Neustadter: İkinci yarıda gerçek Fenerbahçe’yi göstermek istiyoruz

08 Ocak 2019 Salı 14:32

Fenerbahçemizin Alman asıllı Rus savunmacısı Roman Neustadter, takımımızın Antalya kampında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Ligin ikinci yarısı için takım halinde çok çalıştıklarını ifade eden Neustadter, ikinci yarıda gerçek Fenerbahçe’yi göstermek istediklerini söyledi.

Sözlerine kamp sürecini değerlendirerek başlayan Roman Neustadter, “Şu anda takım halinde çok çalışıyoruz. Gerçekten çok kötü bir ilk yarı geçirdik. Şu anda daha iyi olmaya çalışıyoruz. Daha güçlü, daha fit bir takım haline gelmeye çalışıyoruz. İkinci yarıda gerçek Fenerbahçe’yi göstermek istiyoruz. Amacımız bu.” dedi.

Adım adım üzerine katarak ilerliyoruz

Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Neustadter, kendi performansıyla ilgili soruya, “Kendi performansımı yargılamak istemiyorum. Bu durum sadece bana bağlı değil. Biz takım halinde oynuyoruz. O yüzden benim değişmemle değişecek bir durum değil. Takım halinde kazanıp takım halinde kaybediyoruz. Ne yapıyorsak sadece 11 kişi de değil, tüm takım olarak yapıyoruz. İlk yarıda iyi bir görüntü sergileyemedik hatta çok kötü bir görüntü sergilediğimizi söyleyebiliriz. Skorlar da bunu gösteriyor. Şu anda futbola dair her şeyi çalışıyoruz. Adım adım üzerine katarak ilerliyoruz. Hocanın bizden neler istediğini anlamaya gayret gösteriyoruz. Hocanın istedikleri kafamızda tamamen yerleşince saha içinde performansımızı en iyi şekilde gösterebileceğimizi düşünüyorum.” cevabını verdi.

Hocanın işini performansımla olabildiğince zorlaştırmak istiyorum

Forma rekabetiyle ilgili ise deneyimli futbolcu, “Her gün çok çalışıyorum. Takımım için her şeyi vermeye gayret gösteriyorum. Ben bir takım oyuncusuyum. Hocanın işini performansımla olabildiğince zorlaştırmak istiyorum. Pozisyonumu korumak istiyorum. Yani saha içerisinde kalmak istiyorum. Hangi pozisyonda oynadığım fark etmez. Ben formamı kaptırmak istemiyorum.” açıklamasını yaptı. 

Hocamızın hep pozitif bir düşünce tarzı var

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal’la ilgili görüşlerini ve düşüncelerini de paylaşan Neustadter, “Her hoca farklıdır. Farklı felsefesi, düşünce tarzı ve farklı bir çalışma tarzı vardır. Oyuncularına çalışma tarzını aktarma şekli de farklıdır. Şu ana kadar gördüğüm kadarıyla hocamızın hep pozitif bir düşünce tarzı var. Bize güç ve enerji veriyor. ‘Bunu yapacaksın’ diye net bir şekilde anlatıyor bize. Onun görmek istediği takım birbiri için mücadele eden oyunculardan kurulu bir takım. Ben bunu gördüm.” dedi.

Herkesin geri dönmüş olmasından dolayı mutluyum

Kadro dışı kalan oyuncuların affedilmesiyle ilgili soruyu Neustadter, “Takımın dışında kalan oyuncularla ilgili durum söz konusu olduğunda kimse bu durumdan mutluluk duymuyor. Sebebini bilmiyorum ama şu an herkesin geri dönmüş olmasından mutluyum. Çünkü o oyunculara ihtiyacımız var. O oyuncuların karakterlerinin takım için ne kadar önemli olduğunu herkes biliyor. Sadece ben değil herkes bu durumdan mutluluk duyuyor.” şeklinde yanıtladı.

Gelecekte benim adıma neler olacağını bilemiyorum

Sezon sonu sözleşmesinin bitecek olmasıyla ilgili ise Neustadter, “Şu anda herhangi bir teklif yok. Ortada hiçbir şey olmadığı için bu konuyu düşünmüyorum. Kulübün geleceği nasıl planladığını, neler düşündüğünü bilmiyorum. O nedenle gelecekte benim adıma neler olacağını bilemiyorum.” diye konuştu.

Benim hayatım futbol

Yaşantısında nelere dikkat ettiği konusuyla ilgili ise Neustadter, “Olabildiğince profesyonel yaşamaya gayret gösteriyorum. Futbol sadece antrenman, sadece sahada yaptıklarınız değildir. Futbol 7/24 yaşanan bir meslektir. O nedenle her gün kendime dikkat etmeye gayret gösteriyorum. Yaşım da ilerledikçe daha dikkat etmem gerekiyor. Şu anda 30 yaşımdayım. Artık 19 yaşımda ya da 23 yaşımda yaptıklarımın aynısını yapamam. Şu anda daha dikkatli olmak zorunda olduğumu biliyorum. Daha fazla rejenerasyon yapmalıyım, maç sonlarında daha fazla toparlanma çalışmaları yapmalıyım veya antrenmanlardan önce hazırlığımı daha iyi yapmalıyım. Her oyuncu birbirinden farklıdır. Nelere dikkat etmem gerektiğine dair bir çalışmam var. Fit olduğumdan dolayı mutluyum. Kendime dikkat ediyorum, herhangi bir sakatlık yaşamadığımdan dolayı mutluyum. Profesyonel yaşamaya gayret gösteriyorum. Benim hayatım futbol. Ben futbolu bu şekilde yaşıyorum.” ifadelerini kullandı.

O fotoğrafın Fenerbahçe’yle hiçbir alakası yoktu

Geçtiğimiz günlerde Instagram’da yapılan bir paylaşımla ilgili soruya Roman Neustadter, “24’ü gecesiydi ve o gece bizim için noel gecesi. Evet, kötü bir zamanlamaydı, bunu biliyorum ama tamamen noelle alakalı bir durumdu. Belki kırmızı kart görmemin ardından bunun olması zamanlamanın kötü olduğunu açık bir şekilde gösteriyor. Ama o fotoğrafın Fenerbahçe’yle hiçbir alakası yoktu. Yani burayı umursamıyoruz gibi bir durum kesinlikle yok. Zaten Martin’i ve beni tanıyan insanlar gayet iyi bir şekilde bilirler ki biz bu takım için saha içerisinde her şeyi yapıyoruz. Daha sonra paylaştığım fotoğrafta özür diledim zaten. O nedenle bu konuyu orada bırakalım, bu konuyu kapatalım.” cevabını verdi.

Takımın başarılı olacağına inanmalıyız

Son olarak takımın ilk yarıdaki kötü gidişatıyla ilgili değerlendirme yapan Roman Neustadter, “Her şey bir araya geldi. Öyle bir dönem yaşadık ki her şey bize karşıydı. Sezon başına dönüyorum; Malatyaspor maçı var, Göztepe maçı var… O maçlardan başlayan bir süreç aslında. Birçok pozisyon bulduk, biz atamadık, rakibin 1 şutu var ve o şutlar gol oldu. Futbolda böyle dönemler oluyor. Futbolda bazen aşağı doğru gidiyorsunuz ve oradan çıkmak, yukarı tırmanmak çok zor oluyor. Bazen de top girmek istemiyor. Daha çok çalışmalı ve inanmalıyız. Takımın başarılı olacağına inanmalıyız. Bizim şu anda tek düşüncemiz bu zaten. Takım içinde gördüğüm durum tamamen bu durumla örtüşüyor. Enerjiyi görüyorum. O pozitifliği görüyorum. Bu durumu değiştirmek istiyoruz ve ikinci yarıya kesinlikle böyle bir düşünce tarzıyla başlayacağız.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Fotoğraflar: Tolga Ovalı

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları